Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakby Was straszliwie raziło, to byłby sens zmieniać, ale jeśli to nie stanowi problemu poza "no może mogłoby być lepiej", to ja nie widzę powodu do rycia tej ściany.

kabina jest genialna! Że też nie miałam wcześniej pojęcia o istnieniu takowej... Wzięłabym zamiast mojej okrągłej :)

Ja nie przesadzam,bo mi to nie przeszkadza :) Bardziej by mi przeszkadzało,gdyby ciemny pas był większy od kabiny:rolleyes:

Rutin sie taki esteta robi na stare lata:D

Madziu, dziękuję :)

Aniu, no kabina super i w znosnej cenie. Zobaczymy na ile nam coś takiego szklarz wyceni. Tylko co zrobić jak cena będzie podobna? Szklarz pewnie ma zwykłe szkło, w sensie,ze bez żadnych powłok (łatwiejsze czyszczenie itp), nie? Lepiej wtedy radawaya wziać? Bo na wysokość kabina i brodzik powinna się spasować idealnie z wysokością tego czarnego paska.

Edytowane przez rutinowa żona

Oj jak dawno mnie u Was nie było,ale dzisiaj nadrabiam zaległości i wszystko przeczytam.Wy pamiętam dopiero zaczynaliście a tu za chwilkę mieszkać będziecie,jak ten czas leci(ale nie na swojej budowie).

Co do kabiny to potwierdzam,że ta niby powłoka to niezły chwyt marketingowy,tak samo jak wszystkie niby powłoki na piekarniku(cos tam miało nie być gorące,coś palcy miało nie być widać).

Gabrysiu, cieszę się, że zajrzałaś :) Bodajże 19 sierpnia minie rok od wbicia pierwszej łopaty:) Niesamowite uczucie jak patrzę na zdjęcia działki zanim zaczęliśmy albo gdy ściągali humus :rolleyes: Rok temu nie było tam nic a teraz stoi cudowny dom:yes: Cudowny bo nasz:yes:

Starzeję się, bo się zaczynam wzruszać takimi rzeczami:rolleyes::)

Dzięki za opinie na temat tych niby cudownych powłok. Ze spokojnym sumieniem będę mogła brać tańsze wersje :) Szkoda jednak ze nie ma takich cudów, zebym nie musiała sprzątać za dużo:rolleyes: Albo w ogóle:D

Przebrnęłam do 60 strony(czytam od tyłu)i padłam,idę spać,bo postanowiłam sumiennie zając się moją trawą.Chociaż jest szansa,że rano nie będe musiała podlewać,bo teraz pada deszcz.Czytałam i smiałam się jak pisałaś o listwach,bo my już rok mieszkamy a listw dalej nie ma i do nadejścia zimy nie zapowiada się,żeby były.Chlop do jesieni będzie pewnie coś na podwórku robił.Dzisiaj skończył urlop,który spędzał dwa tygodnie od 8-21 w garażu.Po co komu trzy razy gładzone ściany w garażu(przestalam się już do niego odzywać nawet przez ten garaż).Ah Ci faceci......

Tylko co zrobić jak cena będzie podobna? Szklarz pewnie ma zwykłe szkło, w sensie,ze bez żadnych powłok (łatwiejsze czyszczenie itp), nie? Lepiej wtedy radawaya wziać?

Jeśli nie będzie różnicy w cenie, to wzięłabym Radawaya, ale nie ze względu na powłokę. Bardziej ze względu na ewentualną dostępność części zużywających się, na gwarancję etc.

każdy szklarz może zamówić to co chcesz - problem może polegać na tym że kupują ściśle określoną taflę - może byc 2-3x większa niż to co TY potrzebujesz i stad jego cena może być wyższa niż tzw gotowiec - dlatego warto porozmawiać ze szklarzem jak to u niego wygląda ... czy sprzedaje duzo czy dla niego to problem z innym rodzajem szkła , jak nie ten to inny szklarz może będzie więcej sprzedawał - pasuje żeby szkło było hartowane

Koszt naszej kabiny na zamówienie (której jeszcze nie zamówiliśmy) z montażem to ok 2500 zł. Szkło hartowane, wymiar 80 x 90, wysokość 2 m. Na cenę składają się bardzo dobre (podobno) niemieckie mocowania i śruby. Oczywiście szklarz wyceniał też wersję oszczędną, a kosztorys jaki otrzymałam był bardzo szczegółowy. Konsultowałam z kilkoma szklarzami tą wycenę i każdy mówił, że dobre te zawiasy, że oni takich nie kupują bo drogie itp więc chyba nie naciągacz.

Daj znać jak u was będzie to wyglądać cenowo :)