rutinowa żona 13.08.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 No takie to było bycie razem, że każdy był w innym pokoju Ale damy radę! Już naprawdę bliżej niż dalej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.08.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mam pytanie kiedy obsadzaliście geberity? Edit: po tynkach i czy przed i przed wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 13.08.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Przed tynkami. Nie pamiętam już dlaczego tak było. Jeden z nich kafelkarz odsadził trochę od bocznej ściany bo trzeba by było bokiem siadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.08.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Dzieki za info. U mnie nie problem bo kibelek prawie na środku ściany więć parę cm w tę lub w tę nic zaszkodzi. Geberity obsadzę juz po tynkach (w toku) ale jeszcze przed wylewkami. Geberity już zamówione czekam na dostawę. Jak tam panele. Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego nie układasz/ układacie ich sam/ sami przecież wiele rzeczy znacznie trudniejszych robisz sam / sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.08.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Bo nigdy tego nie robiłem, poza tym praca na kolanach mi nie służy. Ten montaż nie jest drogi (w cenie paneli, ale z samych paneli odzyskałbym różnicę z vatu), a będę miał gwarancję że jest dobrze. Większosć samodzielnie złożonych paneli jakie widziałem, miała jakieś wady. Nie umiem i już. Proszę mnie tu nie zawstydzać nie zrobiliśmy zbyt wiele przy tym domku, głównie teraz te wykończenie tynków. Dziś zaczął się montaż paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 e tam Wy i tak dużo zrobiliście w porównaniu do nas. U nas to konsumpcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.08.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 ja u siebie kładłem już w 3 pokojach, czeka mnie jeszcze 1 - największy - nic trudnego czasem 3 reki brakuje - ale można sobie poradzić - zobaczymy czy nie będa się rozchodzić ... ale sam koszt wymiany ewentualnie w 1 pokoju po paru latach nie jest wielki ... 250 zł - nie ma tragedii a montaż - zazwyczaj gratis = różnica wynikająca z VATU = 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 14.08.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Konrad, zdajemy sobie sprawę z tego,ze nic nie ma za darmo Ale my i tak byśmy nie zrobili tego sami, więc podjęliśmy taką a nie inną decyzję Wczoraj miał się rozpocząć montaż paneli, ale rozpoczął się dziś. Jesli będą położone tak jak chcę, to zapomnę o tym,ze pan wczoraj nawet nie zadzwonił Przed chwilą dzwonił Rutin,ze jest zrobiony salon. I ponoć wygląda fajnie. Kazałam zrobić zdjecia, a jutro rano jadę zobaczyć na żywo:D Rutin kupił farbę na sufit i moze zacznie malować. Justyś, Para to za wysokie progi dla nas:D Kupując baterię kuchenną, to na co mam zwracać uwagę,zeby nie chlapala? Zakladając ze głębokość zlewu będzie 20 cm to jaka powinna być wysokość wylewki? Myslę o tej baterii http://www.hansloren.pl/userdata/gfx/4b6d6972937af883c7ff1f97ec57522a.jpg lub w wersji białej skoro będzie biały zlew http://www.kreocen.pl/img/p/44480/1/Kludi-Zenta-Jednouchwytowa-bateria-kuchenna-DN-10-obrotowa-wylewka-kolor-biala-389739175.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Oooo jak miło się czyta . Postępy idą pełną parą - gratuluję pięknie . Mam tylko jedną uwagę... małoooooo zdjęć (wiem, wiem - brak aparatu ) Podoba mi się ta biała bateria - będzie ładnie współgrała z resztą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Rutinka nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ponieważ zlew masz głęboki - jak to w zlewach jest ważne aby była na tyle wysoka żeby swobodnie wstawić np garnek z zupą, no i dla mnie bateria bez wyciąganej wylewki lub ruchomej w kuchni to porażka, nie wyobrażam sobie życia bez tej funkcji Zainwestujcie też w tą baterię, aby miała silny strumień. My mamy w kuchni sprężynową Omniresu chyba (800-900 zł - chociaż sporo pewnie ceny składa się na wygląd) i mogę ją polecić. Kupiliśmy jakąś z wyciąganą wylewką do pralni, taka prosta, pierwsza lepsza w LM. Do cholery nie podobna, odkręcona na maksa ledwo sika. Nawet zdjęcie sitka nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.08.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ewuś, aparat jest od dawna (okazało się,że Rutin miał ją w swojej teczce:rolleyes:), ale na razie cięzko zrobić jakieś sensowne zdjęcia. Podłoga w kuchni jest, ale niż wzięłam na budowę aparat była już zakryta. W małej łazience pojawiła się podłoga, ale nie cała bo zabrakło paru płytek. W dużej łazience dłubanina, ale mało spektakularna:) No ok, są płytki na ścianach ale nie wiem czy chce to pokazywać Jak będą położone panele,to mam nadzieję,ze będzie pełno zdjęć Venusko, ja teraz mam bez wyciąganej wylewki i wcale mi jej nie brakuje. Na dodatek teściowa kiedyś miała z wyciąganą wylewką (a ponoć nie była to najtańsza bateria) i jej się to zepsuło. To mnie nie zachęca do zakupu:no: No ale rozumiem,ze gdybym miała to bym zobaczyła jaka jest różnica i życie od razu byłoby łatwiejsze;) A na poważnie to mnie jedno czy będzie miała wyciaganą wylewkę czy nie. Ma być ładna, łatwa w myciu i niedroga. Ta bateria, którą pokazałam to Kludi Zenta. Sprężynowe mi się bardzo podobają, ale jakoś nie widzi mi się czyszczenie tego:rolleyes: Jesli sprężynowe to tylko jeśli będą spręzyny zbite jak tu: http://www.ferro.pl/foto/1/c/BTT4A.jpg choć mycie tego też pewnie nie jest bezproblemowe:rolleyes: No nic, muszę poszukać czegoś sensownego. Jak nie znajdę to kupimy Kludi Zentę, bo ta bateria dzięki swojej prostocie bardzo nam się spodobała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.08.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jesli mogę wtracic swe trzy grosze na temat baterii to też stawiamy na prostotę łatwość umycia no i rozsadną cenę. W obecnym mieszkaniu używalismy takiej wyciąganej spręzynowej za ok 300 zł nie dość że cięzko to się myło to po 2 latach się popsiuła i teraz mamy taką za 50 zł prostą bez bajerów i działa bezproblemowo od 7 lat. Co do paneli skoro w cenie macie ich montaż i nie kładliście jeszcze paneli no to nie ma oczym mówić - opcja z montażem jest dla was bezpieczniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.08.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam się w twoich progach Idę nadrabiać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.08.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Pojechałam z samego rana zobaczyć moje panele. Zeby nie robić pustych przebiegów zabrałam regał, który kupiliśmy ostatnio w Ikei i chciałam pozamiatać znów dom (jest szansa, ze wejdzie mi to w krew;) ). Zajezdzam pod dom, z pęku swoich kluczy próbuję wyłowić właściwe klucze i co ? I nie było klucza! Okazało się, ze Rutino dał je facetowi od paneli:mad: Co ja się naklnęłam, to moje:P Musiałam więc podłogę oglądać przez drzwi tarasowe:bash: Tak czy inaczej są śliczne! I obym miała takie zdanie jak już będzie wszystko położone Mam tylko zdjęcia, które Rutin zrobił wczoraj http://img99.imageshack.us/img99/5563/sdc14317.jpg http://img687.imageshack.us/img687/151/sdc14319.jpg Natalia, witaj Rewo, dziękuję za opinię.Cieszę się,ze nie tylko ja mam takie podejście do baterii Przemysleliśmy sprawę i wnioski są następujące: Baterii spręzynowej nie będzie. Rutin: nigdy w zyciu, brzydkie Ja: w naszej niedużej kuchni powinno byc coś mniej rzucającego się w oczy. Za dużo by się w niej działo. W związku z powyższym na placu boju zostają dwie baterie (oczywiście podobało nam się jeszcze kilka innych, ale cenowo już nam nie odpowiadały:rolleyes: ) http://www.hansloren.pl/userdata/gfx/4b6d6972937af883c7ff1f97ec57522a.jpg Kludi Zenta, widziałam na zywo, prezentuje się super, nie ma wyciąganej wylewki, występuje również w wersji białej (niestety droższej) http://img5.burak.pl/img/7/a/f/b/franke-neptune-chrombialy.jpg Franke Neptune, nie widziałam na zywo, ma wyciaganą wylewkę. Oczywiście pojedziemy do jakiegoś sklepu pooglądać inne, ale jak nic nie rzuci nam się w oczy, to wybór będzie między tymi dwoma. Nie ukrywam,że bardziej ciągnie mnie do Kludi Zenta:rolleyes: Do tego na 100% biały zlewozmywak Franke Sirius Sid 651 (już widzę komentarze rodziny, ze zwariowałam kupując biały zlew, ale co mi tam!) http://www.km.info.pl/userdata/gfx/d2cad94c892201737a3dada5783d51c0.jpg Niestety nie widziałam go na zywo i raczej cięzko mi go będzie znaleźć w okolicy więc pozostaje mi nadzieja,ze na zywo jest równie śliczny:rolleyes: Będąc przy kuchni, agd mam wstepnie wybrane (już chyba o tym pisałam) Piekarnik Amica- zachwyca mnie jego prostota, kanciasty uchwyt, ma wszystko to,czego wymagam od piekarnika (wymagam niewiele, więc po co mam płacić za coś czego nie będę uzywać) no i oczywiście cena. Najlepsze,ze zobaczyłam go kiedyś w jakiejś gazecie, bardzo mi się spodobał, ale byłam pewna,ze cena będzie z kosmosu. A tu taka miła niespodzianka. Widziałam go również na zywo i dalej mi się podoba. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28836/piekarnik_amica_ebf8551-mat-pras-660.jpeg Lodówka ELECTROLUX ERN 29750- widziałam na żywo, do wykonania zastrzeżeń nie mam. Spodobała mi się bardziej niz stojący obok (oczywiście droższy) Bosch. Przede wszystkim pojemna. Cenowo fajna Co ma mieć to ma. http://img1.cokupicstatic.pl/c_big436334.jpg Okap teleskopowy Samsunga HB6247SX - nie widziałam jeszcze go na zywo, ma jednak dobre parametry i opinie.No i kanciasty przód, na którym mi bardzo zalezy. Oczywiście można mi zaproponować coś lepszego w tej cenie;) http://www.mixelectronics.pl/kupic_img/25982-okap-samsung-hb6247sx.jpg Płyta Teka IR 641- nie widziałam na zywo, ale szczerze mówiąc płyty dla mie wygladają bardzo podobnie Jedno mi czy z ramką czy bez. Widoczne pola też nie są dla mnie problemem. Dobre opinie i polecana przez Madzioochnę. Wybór na razie padł na Tekę, ale nie ukrywam,ze bedę jeszcze poszukiwać http://img1.cokupicstatic.pl/c_big2141246.jpg Z kuchennych wyborów mam juz chyba wszystko. Ściany na pewno będą białe. Jeszcze lampę będzie trzeba wybrać, ale z tym mi się jakoś nie śpieszy:rolleyes: jak będzie cała kuchnia to wtedy coś wybiorę. Albo i później:D Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.08.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ooo są zdjęcia Panele miodzio Bardzo ładny zlewozmywak Madziu, a nie myślałaś o białej płycie ceramicznej? Wtedy też oczywiście biały piekarnik Ja u siebie chyba właśnie postawię na białe sprzęty. Nie mam jeszcze wybranych konkretnych modeli, ale jest spory wybór. Tu np pierwsza jaka wyskoczyła mi w wyszukiwarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.08.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Wiedziałam,ze o czymś zapomniałam Ewuś, wczoraj własnie pomyślałam, czy by nie dać białego piekarnika i płyty. I o ile piekarnik znajde w sensownej cenie (bodajże Gorenje kosztował ok 1200) to płyta już kosztuje ponad 2 tyś. Ta co pokazałaś to ceramiczna, a ja chcę indukcyjną. O ile nie ma tańszych białych płyt indukcyjnych to niestety odpada. No a skoro białej indukcji nie będzie to bez sensu dawać biały piekarnik. Wtedy jedyną czarną rzeczą byłaby płyta i głupio to będzie wyglądać. Dlatego z bólem serca, ale chyba pozostanę przy czarnych sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.08.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ta taka jeden grosik PRZED 2 tyś. się liczy? GORENJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.08.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Eh.. Kochana, to jest co najmniej ok 800 zł więcej na płycie i piekarniku. Tylko przez kolor. U Rutina nie przejdzie:no: Gdyby jeszcze miały jakieś niezbędne funkcje, bez których całe moje kulinarne zycie legnie w gruzach.. Jako ze szukamy oszczędności teraz to raczej się nie da. Gdyby jeszcze koszowała 1500 zł to bym spróbowała Rutina przekonać. No ale z czarnym to chyba też nie będzie tragedia, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.08.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Panele widac fajnie się już zaczynają prezentować Nie widzę kalafiora na zdjęciach więc przypuszczam że macie podłogówkę. Pod panele dajecie folię jaką ? i tekturę dziurkowaną nie widziałem jeszcze tego cóś dobre to jest i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.08.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 U nas kuchnia bydzie biała na 100% ale juz osprzęt normalnie czarny lub szary (inox) szkoda kasy na biały kolor to po pierwsze a po drugie widziałem taką kuchnie na żywo calusieńką białą razem z osprzętem i kurczę miałem jedno nieodparte wrażenie iż za każdym razem musiałbym szukać lodówki Zlewało się wszystko. Czarny kolor osprzętu powoduje że kuchnia wygląda wg mnie ciekawiej. Mamy problem tylko z jednym fantem jaki blat i z czego ale to zobaczymy jak bedziemy wiedzieć ile kasy nam zostanie jesli zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts