Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

Już bliżej niż dalej,każdy dzień przynosi coś nowego i co raz bardziej cieszy ,że domek pięknieje.A z tej kartki powieszonej na budowie to się uśmiałam,ale dobrze że ktoś pilnuje porządku,a co do okolicy to naprawdę piękne miejsce na budowanie :yes:w naszej miastowsi mamy bardzo dużo zieleni,drzew tutaj jest super.Do miasta rzut beretem,żyć nie umierać.I dobrze że zrobiliście ogrodzenie będziesz miała spokojną głowę ,że dzieci ci nie znikną z pola widzenia a i nikt ci na plac nie wlezie,a kiedy przeprowadzka;)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam wrażenie,ze mimo iż cały czas coś się dzieje, to tempo spowolniło i wszystko się wlecze:rolleyes:

Nazwa, masz rację, płot nie tylko przez dzieci, ale i przez sąsiadów. Mimo,ze ogólnie są w porządku, to denerwowało mnie,ze sobie chodzili gdzie chcieli. Wczesniej nasza działka była trasą komunikacyjną między nimi i cięzko było się im przestawić,ze już to jest kogoś własność :) A ja nie przywykłam,ze obcy sobie chodzą po moim placu :rolleyes: Całe szczęscie teraz juz nie ma problemu :)

Modena, ja tez nie mogę doczekać się kuchni:yes: Jednocześnie troche się boję, zwłaszcza ze dolne fronty wybrał Rutin;)

Na dzień dzisiejszy myslę, ze jakby udało nam się wprowadzić do końca września,to byłoby fajnie:yes:

nie chce Was martić ale to że wydaje się że tempo spadło jest wynikiem wielu mniej widocznych prac i czym blizej końca tym jest gorzej ...

jeszcze to .... jeszcze to ... jeszcze tamto ... a czas ucieka ....

a wiele prac ktore trzeba zrobić są takie drobne czasochłonne i mało widoczne ale konieczne....

częśc prac oczywiście da się zrobić później ... ale czym poźniej tym gorzej mówią ... po przeprowadzcce podobno juz się nie chce ....

my mamy termin ustalony na ostatni tydz września lub 1 tydz października i sam nie wiem czy jest to realne czy też nie ....

niby codziennie się coś robi a końcaaaaa nnnniiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee wiiiiidddddddddddddaaaaaćććććććććććććććććććcc

MNie tam takie opine nie martwią ;) Wiecie jaki mamy stosunek do przeprowadzki. Przeprowadzimy się wtedy, kiedy się przeprowadzimy:) Napisałam,ze fajnie by było do końca września. Moze się uda, moze nie. Dzieki temu, że nie ustalamy konkretnej daty, nie załamujemy się później, że znów się nie udało.

Tak naprawdę u nas wszystko zależy od tego, jak długo będziemy malować:) A nie zbadane są wyroki Boskie;)

Wczoraj skonczyli ze scianami. Teraz zostaje kupić farbę i pomalować.

Kafelkarz skończył łazienki i dziś dostanie kasę (miał dostać wczoraj, ale panowie od ścian byli szybsi;)).

Zostało mu jeszcze pomieszczenie gospodarcze i wiatrołap.

W weekend zamawiamy agd.

Czekam na Rutina. Chyba musimy powaqżnie porozmawiać:lol2:

Aniu, ja nie twierdzę już,ze moje są złe:no: Ale całkiem szczerze napiszę, ze Twoje łazienki są u mnie numierem 1. Mimo że wiele forumowych lazienek baaardzo mi się podoba:yes:

Jako że zaczyna się czas malowania ścian mam problem z pokojami chłopców.

Zacznę może od Najmlodszego. Z nim problemów większych nie ma. Nie ma jeszcze sprecyzowanych zainteresowań, więc pewnie mu jedno, jak urządzimy jego pokój.

jak już kiedyś pisałam wybraliśmy mu meble Ikea Stuva

http://ninio.strefa.pl/Stuva/komplet.JPG

Chcę, żeby dominującymi kolorami był biały i zielony.

Pokój wygląda tak (nie mam lepszych ujęć)

http://img225.imageshack.us/img225/2577/sdc14339.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/7894/sdc14522o.jpg

Po prawej stronie przy oknie najprawdopodobniej będą meble, po lewej przy wejściu łóżko.

I teraz mamy problem co dać białe a co zielone :)

Wersje:

1. zielone ściany, zielone fronty mebli (korpusy są zawsze białe), do tego w późniejszym czasie biale łóżko, stolik, krzesełko itp

2. zielone ściany, fronty część biała, część zielona, do tego w późniejszym czasie biale łóżko, stolik, krzesełko itp

3. zielone ściany, białe fronty, łóżko itp białe

4. białe ściany, zielone fronty mebli, łożko itp zielone, do tego moze jakaś naklejka na ścianie

5. białe ściany, fronty mieszane, łożko itp zielone, naklejka jak wyzej

6. część ścian biała, część zielona, fronty mieszane lub zielone (gdyby były na białej ścianie)

Ratunku:) Tu niestety mamy róznice zdań z Rutinem..