Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja planuję pomalować ściany na jasno (kremowy, jaśniutki zielony, jasny beżowy - jeszcze nie wiem), na ściany dać border z wyścigówami albo na jedną ścianę fototapetę lub dużą naklejkę z zygzakiem/wyścigówą?

Do tego meble Stuva z niebieskimi i zielonymi frontami i niebieskie łóżeczko Kritter (akurat je mamy i jedzie też do nowego domu)

Biurko dokupię później

Młody ma 4 lata :)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za opinie. U nas ten problem,ze ja chcę białe ściany, Rutino zielone:rolleyes:

I na dzień dzisiejszy wymysliłam, ze ściana z oknem i ta po prawej, gdzie będą meble, będą białe. Do tego meble z przewagą zielonego (plus tych mebli, że w każdej chwili mogę fronty zmienić na inny kolor- jak najmłodszy podrośnie i będzie chciał coś innego, to wymienię na białe). A ściana z drzwiami i ta po lewej, gdzie łożko będzie zielona. Myślę,ze to nie będzie źle wyglądać, co?:rolleyes:

Większy problem jest z pokojem starszego Inwestorka. Inwestorek jest maniakiem straży pożarnej. Znalazłam ciekawą pościel, fototapety, naklejki na ścianę lub plakaty. I myślę,ze takie strażackie dodatki wytarczą ;) Niestety meble na razie muszą zostać stare. Korpusy to jakaś olcha czy inny buk, a fronty niebieskie (zbliżone do dżinsu). Teoretycznie pasują do strażackiej stylistyki (pościel jest niebiesko- czerwona), ale co ze ścianami? Niebieskie? BIałe? Rutin oczywiście chce niebieskie, ale kurcze sama nie wiem..

Dzięki za opinie. U nas ten problem,ze ja chcę białe ściany, Rutino zielone:rolleyes:

I na dzień dzisiejszy wymysliłam, ze ściana z oknem i ta po prawej, gdzie będą meble, będą białe. Do tego meble z przewagą zielonego (plus tych mebli, że w każdej chwili mogę fronty zmienić na inny kolor- jak najmłodszy podrośnie i będzie chciał coś innego, to wymienię na białe). A ściana z drzwiami i ta po lewej, gdzie łożko będzie zielona. Myślę,ze to nie będzie źle wyglądać, co?:rolleyes:

Większy problem jest z pokojem starszego Inwestorka. Inwestorek jest maniakiem straży pożarnej. Znalazłam ciekawą pościel, fototapety, naklejki na ścianę lub plakaty. I myślę,ze takie strażackie dodatki wytarczą ;) Niestety meble na razie muszą zostać stare. Korpusy to jakaś olcha czy inny buk, a fronty niebieskie (zbliżone do dżinsu). Teoretycznie pasują do strażackiej stylistyki (pościel jest niebiesko- czerwona), ale co ze ścianami? Niebieskie? BIałe? Rutin oczywiście chce niebieskie, ale kurcze sama nie wiem..

Myślę, że pokój Młodszego będzie OK :)

Idąc za ciosem w pokoju Starszego dałabym ściany niebieskie - ale taki jeansowy niebieski, nieco przydymiony.

Jak dla mnie te wypasione łóżka - auta, statki, itp, itd. wcale nie są takie fajne - kosztują sporo a dzieciaki szybko z nich wyrastają, nudzą się nimi.

Dla mnie lepiej zainwestować w kolorowe ściany, naklejki, fototapety i dodatki niż w takie "wypasione" łóżka...

Ale decyzja należy do rutinów i małych rytinków :)

Ja będę podglądać bo przede mną też urządzanie pokoju dla Młodego :)

W temacie łóżek- aut itp całkowicie zgadzam się z Madzią. Nie znoszę ich, zwłaszcza tych plastikowych:rolleyes:

Może Rutinek zostanie strażakiem, ale równie dobrze za rok może mu się zamarzyć co innego. dużo łatwiej wymienić pościel, plakat, naklejkę niż kupować kolejne łóżko;) Zwłaszcza,ze, tak jak pisze Madzia, liczą sobie za nie jak za zboże.

A pokój niebiesko/granatowo- czerwony może wyglądać nieźle.

Jutro musimy podjać decyzję. Chyba jeszcze raz musimy przejrzeć kolornik. Tyle ze tym razem pożyczymy go i wezmiemy do domu.

Niestety na razie mamy z Rutinem ochotę się pozabijać przez te kolory:rolleyes:

Hasło dnia|:

Rutin: to jakie kolory dajemy w sypialni.

ja: no ja chcę biały, ale skoro sie upierasz na inny, to moze być ten fiolet, który wybrałeś

R: ja chcę miec kolorowo.

J: no ok, to se miej ten fiolet w sypialni. a co z twoim komputerowym?

R: no ja bym chciał tylko tą ścianę widoczną z sypialni pomalowac na ten sam fiolet

J: a reszta?

R: no na biało.

Ja::jawdrop: to ty mi robisz fioletową sypialnie, a w pokoju gdzie mozesz dawać wszystkie kolory tęczy to ty se dajesz biały???

R: no przecież jedna sciana będzie fioletowa!

J: ale to jest pokoj gdzie se masz robić kolorowo a ty tam dajesz białe ściany, a gdzie ja chce białe to mi wciskasz kolory!!!!!!

R: ale ja w komputerowym nie chce miec wszystkich ścian fioletowych! chcesz mnie zmusić do koloru???!!

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::wtf:

I wyszło na to,ze zmuszam Rutina do kolorowych scian:rotfl::rotfl:

Jesli pogoda dopisze, jutro jedziemy całą familią+ moi rodzice na budowę. Tata wie, ze nam będzie pomagał, ale nie wiem, czy wie, ze bedzie malował;)

A ja mam parę nowości do zobaczenia ;)

Poza tym w tym tygodniu miały by drzwi, ale Rutin je przeniósł na ok 17 wrzesnia.