Venus_m 08.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 eee tam Alfa Rutin jakie postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.09.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Rutin pije. Nie wiem czy z rozpaczy, że sie mnie pozbędzie czy wręcz odwrotnie:D Dzisiaj mieliśmy pracowity dzień Z rana zawieźlismy dzieci mojej mamie, zabralismy tatę i pojechaliśmy po farbę i kolornik. Rutin już chyba pisał,ze zgubił kartę, a w sklepie mieli jakiś problem z moją kartą Tata nie wziął portfela, w związku z tym musieliśmy płacić ochłapami, ktore mieliśmy w portfelach;) No i niestety dyszki zabraklo do wypozyczenia kolornika:rolleyes: W ogóle zabawna sprawa z tym kolornikiem. Ostatnio jak tam byłam wypozyczenie kosztowało 100zł. Dziś pan powiedział, ze podniesli do 150 zł, bo ludzie nie oddaja kolorników. Po cholerę to ludziom to ja nie wiem:jawdrop: Potem pojechalismy na budowę. Tata gruntował (tym razem śnieżką) kuchnię i kompuerowy. Tym razem wyszło super:) Rutino malował sufity u chłopców. A ja odgruzowywałam pokój (kiedyś tam) teściowej. Było w nim wszystko poza folią na panelach:rolleyes: Dzięki mnie podłoga już pięknie zabezpieczona:yes: Kafelkarz kładł płytki w gospodarczym. Dalej go z Rutinem kochamy:cool: Popołudniu przyjechała moja mama z dziećmi. I obiadem:wiggle: Zaraz po nich przyjechała inspekcja- rodzina męża;) Wszyscy bardzo zadowoleni. Twierdzą,ze im sie podoba;) Zdjęć niestety brak. Miałam ze sobą aparat, ale przypomniało mi się o nim jak byliśmy już w drodze powrotnej:rolleyes: W poniedziałek Rutino z moim tatą dalej będą malować. Ślicznie się robi:) Aaa, z pokojami chłopców staneło na tym, ze u młodszego dwie ściany zielone, dwie białe. U starszego, uwaga, białe ściany:D Wygrałam:D Teraz kombinujemy czy w salonie wszystkie ściany zrobić białe, czy jedną (tam gdzie będzie tv) nie dac w kolorze. Była wersja granatowa, teraz jest srednio szara (coś w deseń Intuicji Dekorala), a moze jeszcze coś się wykluje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Hmn....Rutinka ja zawsze chciałam mieć kolornik, nawet czasem zostawiałam męża na śrubkach a sama szłam pogłaskać kolornik na dziale farby Nigdy do głowy by mi nie przyszło natomiast pożyczyć i nie oddać, na szczęście jeden kolega z pracy załatwił mi kolornik Tikurili na zawsze i za darmo Mi się przydaje dosyć często (nie wiem jak to możliwe, bo ja mam tylko dzieciowy pokój w kolorze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Fajnie się Was czyta . Super, że kolory wybrane dla chłopców . Ja bym jeszcze nad tymi paskami pomyślała, bo efekt mógłby być fajny, a to naprawdę nie jest jakieś szalenie skomplikowane - wystarczy taśma malarska i miarka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 09.09.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam niedzielnie Justyna, ja by,m psychicznie tego nie zniosła. Zaglądać co chwilę do kolornika i zastanawiać się czy dobrze wybrałam;) Ewa, masz na myśli pokój zielony? Musiałabym pogadać z tata czy się na to pisze:D Jeśli nie, to będzie cała zielona ściana:) Znalazłam super stojak na ręczniki do mojej dużej łazienki http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/66/02/41/2566024112 http://allegro.pl/ts114-stojak-wieszak-bambusowy-na-recznik-reczniki-i2566024112.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.09.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Fajny i tani Ja się cieszę, że zbliżam się ku końcowi z akcesoriami łazienkowymi i łazienkowo-podobnymi, te to dopiero potrafią przetrzepać portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Super ten wieszak . Pasowałby do mojej górnej . Daj znać czy wykonanie jest ok . A pisząc o paskach, to tak Myślałam o pokoju zielonym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.09.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Zastanawiam się czy wieszak kupować czy dać znać znajomym,co by był prezent na parapetówę Muszę zamówić zlewozmywak. Model, kolor wybrany. Myslałam,ze wielkość też wybrana, ale standardowo zaczęłam się wahać Cały czas chciałam 1,5 komory z ociekaczem. Ale moze 1-komorowy z ociekaczem wystarczy? Róznica w cenie 50 zł, więc nie ma to znaczenia. Ale 30 cm więcej blatu już chyba ma:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ja też cały czas myślałam o 1,5 komory. Te pół komory chciałam takie bardziej "higieniczne" do mycia warzyw i owoców, odmrażania, itp., ale teraz już sama nie wiem, bo zmywarka jednak przejmie najcięższe zadania . Nie kojarzę teraz układu Twojej kuchni - mogłabyś przypomnieć? Łatwiej będzie radzić Tymczasem nie wiem czy widziałaś tę metamorfozę pokoju? Co prawda dla Maluszka, ale meble to szczegół - zobacz jak fajnie wyglądają paski . KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.09.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jestem i nadrabiam zaległości Stojak na ręczniki - super Przygody w sklepie - już mniej super, ale zawsze to fajnie powspominać takie przygody Co do pokoju biało-zielonego ja też byłabym za zielonymi paskami na białej ścianie, efekt może być fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.09.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Pasy są fajne! Przykład forumowej Hazelki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.09.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Pasy są fajne! Przykład forumowej Hazelki: [ATTACH=CONFIG]135746[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135747[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135748[/ATTACH] Super to wygląda!!! I zieleń i biały i mebelki Stuva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.09.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Na początku przyszłego tygodnia zacznie się montaż kuchni:wiggle: W piątek przywiozą drzwi wewnętrzne i również na początku przyszłego tygodnia (poniedziałek i wtorek) będzie montaż Ze zlewem to chyba jednak zmienię zdanie i zamówię 1 komorowy z ociekaczem. Zwłaszcza,że będzie biały to nie wiem czy ja mogę w nim mięso odmrażać Ewa, widziałam ten pokój i nawet go ostatnio pokazywałam Rutinowi, ale stwierdził,ze mu się nie podoba (podejrzewam,ze dlatego że szary;) ). Madzia, witaj z powrotem:) Justyna, jesteś wielka!!! Toż Hazelka ma identyczny pokój jak mój Adaś! Podobna wielkość, ułożenie mebli i łożka:wiggle: Też zielony i ze Stuvą Dobrze widzę, ze pasy są na dwóch krótkich ścinach, jedna dłuższa biała a druga zielona? Te zdjecia tylko mnie utwierdziły w tym,ze mój pomysł na biało -zielony pokój jest bardzo dobry Ja wprawdzie identycznego efektu nie osiągnę bo okna i drzwi orzechowe ale i tak powinno być git Ciekawe co Rutino powie na te pasy:) Najwyżej sama sobie pomaluje;) Swoją drogą jak to się robi? POmalować całą ścianę biało, potem taśma malarska i pasy na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.09.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Najwyżej sama sobie pomaluje;) Swoją drogą jak to się robi? POmalować całą ścianę biało, potem taśma malarska i pasy na zielono? Tak jest, dokładnie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.09.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Yhy a widzisz mówiłam, że pasy są fajne Pasy są na krótkich ścianach, jedna długa biała, druga długa zielona. Moim zdaniem git. Pasy na krótkich ścianach rozszerzają pokój Propozycja lamp: http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p7708_KC-180-5334_KOSTKA-DO-GRY-ZIELONA----LAMPA-WISZ-CA.html http://www.homplex.pl/produkty/produkt-massive-erapo-zielona-402453310-296858.htm http://www.smyk-s2.pl/klocki-lego/1059-lego-pudelko-na-posilek-4023.html - pudełka na zabawki. Jedna komora i ociekacz wystarczą Ja mięso od zawsze rozmrażam w misce. Prezent przyniesłam Edytowane 10 Września 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.09.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Chyba Rutin zaakceptował wizję pokoju w paski:wiggle: Tak jak u Hazelki, czyli pasy na krótszych ścianach Tylko ile to będzie miało wspólnego z pasami, znając moje umiejętności, to nie wiem:rolleyes: Justyś, lampki super. Widziałam je, brałam pod uwagę zwłaszcza tą drugą. Ale ta pierwsza ma też fajny kinkiet, a to mi będzie potrzebne do wieczornego czytania. A cena super:) A za prezent dziekuję Wprawdzie te zdobne kolumny to nie moje klimaty, ale krzesło, lampa stojąca, obraz/plakat czy stolik (choć jesli chodzi o nasze przyzwyczajenia to za niski) jak najbardziej:) Głownie ten obraz mi się podoba. Chciałabym coś podobnego dla siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Swoją drogą jak to się robi? POmalować całą ścianę biało, potem taśma malarska i pasy na zielono? Cieszę się, że jest szansa na pasy - będzie fajnie . Ciocia Justynka miała świetny pomysł . Ja zrobiłam tak motylki u Julianny. Jej pokój to w połowie mój gabinet, który był pomalowany w całości na szaro. Na to przykleiłam motyle i pomalowałam dwie ściany na różowo (mój kąt został szary, a Julianny jest różowy w szare motylki). W zasadzie takie trochę taupe . Obie farby duluxa. Było z tym więcej kombinacji, bo motyle musiałam najpierw zrobić i wyciąć. Znalazłam jakieś szablony w necie, wydrukowałam w różnych wymiarach, wycięłam, odmalowałam kontury na sztywnej ofertówce, wycięłam, przykleiłam do ściany taśmą dwustronną i pomalowałam. Efekt taki: http://desmond.imageshack.us/Himg21/scaled.php?server=21&filename=p6215198.jpg&res=landing Aaa... trzeba uważać na brzegach. Paski warto oderwać gdy farba nie jest jeszcze do końca wyschnięta. Ja malowałam wałkiem i tak jest chyba najlepiej. Edytowane 10 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.09.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 śliczne motylki! Super Ci to wyszło:) Dziękuję za wszelkie wskazówki do tyczące malowania pasów. To będzie mój pierwszy raz Skoro pierwsza warstwa będzie biała to potem mam dwa razy pomalować tą zieloną? Przy załóżeniu, ze zieloną ścianę pomaluję dwa razy? przekazałam linka do stojaka na ręcznik koleżance:cool: I mam pytanie dotyczące stojaka na papier. Tak ta łazienka zrobiona,ze raczej nie mogę dać zwykłego wieszaka na ścianę (będzie bardzo niewygodnie). Powinien też być jakis stojak. Drewnianego już nie chcę, bo będzie tego za duzo, a dwa, nie znalazłam żadnego ladnego:rolleyes: Czy coś takiego dobrze będzie wygladało (część rzeczy byłaby drewniana, a część ze stali): http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/59/42/13/2559421338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 10.09.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Bydzie dobrze wyglądoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.09.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Będzie dobrze Skupisko jednego materiału w jednym pomieszczeniu nie sprzyja podkreślaniu jego urody Rutinka a u pierworodnego ma być niebieski? To może coś z żaglówkami. Może być z wykorzystaniem pasów albo tapety. Biały-niebieski-czerwony - kolory przewodnie Dodatki np: http://allegro.pl/bigheartmade-zaglowka-morze-dekoracja-handmade-i2614768354.html http://allegro.pl/wezglowie-zaglowek-do-lozka-i2608179090.html taki patchwork chyba za bardzo dziewczyński Edytowane 11 Września 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts