Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rewo, nasz dziennik powinien mieć podtytuł "Miłość i seks":D Zawsze wszystko sprowadza się do jednego :D

Ja czekam na zlewozmywak. Wedle umowy mają czas do 21. Ale mam nadzieję ze będzie szybciej. A przede wszystkim mam nadzieję,ze będę zadowolona z tego, co zobaczę:rolleyes:

Rutino i mój tata zwyczajowo na budowie. Bardzo dobrze im to idzie.

Tyle,ze mozna załamać się patrząc na kuchnie i wiatrołap. Wiatrołap nie był wczesniej gruntowany, jedynie przeszlifowany przez Rutina. Teraz został zagruntowany śnieżką i pomalowany 1 (jedną) warstwą farby i wygląda idealnie:bash: Płakać się chce na samą myśl ile poszło kasy na ten pieprzony atlas a potem warstwę gładzi,zeby to uratować.. No ale nic, ważne,ze w końcu ściany wyglądają jak nalezy.

:D muszę Rutina zapytać, co z tą zamianą:lol2:

przyszedł zlew:wiggle: Faajny jest :) Nie jest jednolicie biały, ma szare malutkie kropeczki. Ale kompletnie mi to nie przeszkadza. Jest naprawdę śliczny i nie mogę się doczekać,zeby zobaczyć go na blacie:)

Z tego wszystkiego zapomniałam,że od dzisiaj mamy już nadany numer domu:wiggle:Ładne, okrągłe 30 :) W końcu to dom 30latków (w moim przypadku prawie ;) :)

Madzia, tak jak Rutino pisał, nie ma raczej szans na jakieś imprezowanie. Zwłaszcza,ze ten weekend mamy urodzinowy. I jutro i w niedzielę. Na dodatek w niedzielę jeszcze mamy rocznicę slubu. Niestety z moich planów pierwszej nocy w nowym domu nic nie wyjdzie. Nie jestem w stanie doprowadzić żadnego pokoju do stanu, w którym dałoby się połozyć materac na podłodze:rolleyes: Jutro mnie od rana nie ma, więc nie mam po prostu kiedy..

Za to w ramach prezentu Rutin mi wymyslił, ze mam w niedzielę rano jechać na budowę sprzątać:bash::rolleyes:

Edytowane przez rutinowa żona

Zdjęcie mojego cuda;)

http://imageshack.us/a/img607/8471/sdc14790.jpg

i kropki

http://imageshack.us/a/img254/3167/sdc14789e.jpg

jest naprawdę biały, a te kropki to tylko na jego korzyść. Taki idealnie, jednolity biały chyba byłby nie na moje nerwy:rolleyes:

Tata skończył malować sypialnię. Wczoraj, po pierwszej warstwie mieli dziwne miny. Rutinowi srednio marzył się róż w sypialni:rolleyes: A jako,ze to był Rutina wybór to mój tata dziwnie na niego patrzył;) Ale dziś ponoć wygląda bardzo fajnie:) jak jutro pojadę sprzątać, to mam nadzieję,ze nie będę miala takiej miny :jawdrop: ;)

W poniedziałek zaczyna się montaż drzwi. Ponoć są sliczne (wg Rutina) :)

Rutinka ja mam biały zlew Schocka, oznaczenie koloru to chyba Polaris i on też ma delikatne kropeczki :yes: W zestawieniu z białym gładkim blatem wygląda tak samo, jedynie z bliska widać kropeczki ale w niczym to nie przeszkadza :)

P.S. Nie zostawiaj w nim ciemnych metalowych naczyń zalanych wodą (mój mąż tak zrobił i ledwie doszorowałam) :)

Gość Arturo72
W niektórych miejscach tynk zaczyna pękać -firma usprawiedliwia się że nie jej wina zresztą na wylewkach też jest rysa.

Firma ściemnia,u mnie narazie 2 miechy po tynkach zero śladu pęknięć czy też rys.

Ja tylko maluje,oczywiście pod farbę nie będę gruntował unigruntem ;)

Firma ściemnia,u mnie narazie 2 miechy po tynkach zero śladu pęknięć czy też rys.

Ja tylko maluje,oczywiście pod farbę nie będę gruntował unigruntem ;)

Zdecydowanie unigruntu nawet do rąk nie bierz:D

Lucka, no 6 lat po slubie wczoraj mieliśmy. Nie planowałam się przeprowadzić w ten weekend, tylko chciałam spędzić pierwszą noc z Rutinem. Niestety nie wyszło. Za to pokoje chłopców wczoraj posprzątałam;)

Nowa, Rutin troche przeszlifował ściany i byśmy je od razu malowali. Niestety przez ten cholerny unigrunt trzeba było dać 1 warstwę gładzi.. W kuchni i wiatrołapie nie gruntowaliśmy wcześniej unigruntem. Dzieki temu teraz wystarczyło tylko grunt śnieżki, 1 warstwa farby i jest perfekt!

Venus, ja chyba będę na swój zlew tylko patrzeć. Na razie bałabym się cokolwiek do niego wkładać:)

ja ci dam "troche przeszlifował ściany"

trzy tygodnie szlifowania sufitów i ścian w dużej mierze szlag trafił z powodu zastosowania gruntu przeznaczonego chyba do wzmacniania domów na szkodach górniczych:)

A tynki są takie, że po zagruntowaniu śnieżką-grunt (w konsystencji i cenie jak zwykła gęsta farba) wystarczy jedna warstwa farby docelowej i jest idealnie. Jedynie część sufitów i tak by chyba poszła pod gładzie.

malowania ciąg dalszy, po tygodniu (popołudnia plus dwie soboty) mamy jakieś "większe pół". na farbki zeszło już z tysiąc zł i kilkaset jeszcze pójdzie. na tym etapie też trudno przyoszczędzić..