rutinowa żona 16.10.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wojtek, daj Bóg:rolleyes: Jak znów coś wyskoczy i w tym miesiącu się nie uda, to to pieprzę i nigdzie się nie przeprowadzam Zaczęła się akcja ocieplania chałupy. Wczoraj panowie przywieźli rusztowania. Mam nadzieję, ze dziś wezmą się do pracy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.10.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Super wszystkie szafki mi się podobają, a lampę do kuchni wziełabym kwadratową (plafon nr 5) Moim zdaniem nie powinna się rzucać w oczy, jeżeli cena dobra to tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.10.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wojtek, daj Bóg:rolleyes: Jak znów coś wyskoczy i w tym miesiącu się nie uda, to to pieprzę i nigdzie się nie przeprowadzam Zaczęła się akcja ocieplania chałupy. Wczoraj panowie przywieźli rusztowania. Mam nadzieję, ze dziś wezmą się do pracy:rolleyes: No tak jak nie w październiku to dopiero w grudniu. W listopadzie podobno nie należy się przeprowadzać Ja akcję ocieplania chałupy rozpoczołem sam. Na razie przykręcone cełe 2 listwy startowe. W czwartek jadę na cały dzień i chcę przykręcić listwy i przykleić styro na zachodniej ścianie. W sobotę i niedzielę ściana północna i wschodnia. Plafon nr 5 jest fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.10.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 dla siebie wybrałam bym 5 ale 8 też mi się podoba. Choć trzeba sprawdzić wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 17.10.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Wojtek, własnie o co chodzi z tym listopadem? Parę dni temu moja mama stwierdziła, ze do końca października byłoby dobrze się przeprowadzić, bo w listopadzie się tego nie robi:) Ale myślałam,ze sama sobie taki przesąd wymyśliła Pszczółko, dziękuję za opinię Mnie się te kwadratowe plafony bardzo podobają. I bez wahania bym dała 5, tylko nie wiem jak to będzie wyglądać przy moich trzech "okrąglakach" nad blatem:rolleyes: Rutin zadecydował, ze na razie kuchnię i wiatrołap zostawiamy z gołą żarówką i przy następnych wypłatach kupujemy lampy. Planowane tymczasowo papirusy zostałyby do następnego remontu, a tak będzie mobilizacja;) Justyna, fajnie, ze się szafki podobają Mnie też, choć żałujemy trochę ze do małej nie poszukaliśmy czarnej albo antracytowej. Ta biała jednak chyba trochę od czapy jest. No ale nie ma już co narzekać, bo juz jej nie wymienię, a sama w sobie jest fajna Wczoraj u nas padało i myslałam,ze ociepleniowcy zrobią sobie wolne. Okazało się jednak, ze prawie cała sciana frontowa ma już styropian Teraz męczymy się z kolorem. Rutin odmawia zgody na białą elewację Nie będę juz mu wypominała, ze wcześniej byla gadka, ze elewacja będzie własnie biała:rolleyes: No więc w koncu stanęło na jasnoszarej. Ale pojęcie "jasnoszara" niewiele nas zbliża do celu;) Przejrzałam wątek o elewacjach i wpadł mi w oko kolor z postu 3639. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-%29-zdj%C4%99cia/page182&highlight=szara+elewacja Zdjęcie robione w pochmurny dzien a elewacja jest jasna. Dla nas to o tyle ważne, ze frontową ścianę mamy od północy:rolleyes: A tu kolornik Kabe. http://bednarek.sklep.pl/images/palety/Kabe%20paleta.jpg 11690. Choć niezły jest jeszcze 11350. Musimy zobaczyc to na papierowym kolorniku i jeśli nie będzie to jakieś straszydło, to wybierzemu któryś z tych dwóch:)` Edytowane 17 Października 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.10.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Przy wybieraniu koloru na elewacji patrzcie z tyłu na etykiety (jaki procent odbijania promienii świetlnych) My mamy jasną, bardzo jasną elewację wychodzącą z kawy z mlekiem, brudzi się, ale nie zrobiłabym ciemnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Dla mnie też plafon nr 5 . Jest subtelny i ładny. Jeśli chcesz nawiązania to proszę bardzo: kwadratowa kuchnia, kanciaste meble, kwadratowy piekarnik, płyta, itd. . Plafon się obroni Może nawet poszukałabym czegoś w prostokącie. Lampy nad blatem potraktowałabym jako delikatne urozmaicenie kwadratowego wystroju (pasujące do okrągłych gniazdek, baterii zlewowej, talerzy ) i nie czyniła z nich czynnika determinującego resztę oświetlenia Ja nie znam przesądów dotyczących przeprowadzek w listopadzie, ale jestem osobą zupełnie nie przywiązująca do tego wagi . Kiedyś ktoś oglądając nasze ślubne zdjęcia zapytał z przerażeniem - miałaś na sobie perły????? Byłam zaskoczona, że istnieje jakiś przesąd na ich temat. Póki co jesteśmy ze sobą 15 lat (12 po ślubie) i codziennie utwierdzam się w przekonaniu, że mam obok siebie fantastycznego człowieka i najlepszego przyjaciela na świecie (co nie znaczy, że idealnie zgadzamy się we wszystkim, w tym w kwestiach urządzania domu ) Generalnie jednak życzę Wam przeprowadzki jeszcze w październiku byście mogli wcześniej cieszyć się domem i razem odpoczywać tudzież "ogarniać spłodzone, wybudowane i posadzone", bowiem patrząc na Waszą współpracę w czasie budowy jestem przekonana, że będzie kwitła dalej na każdym polu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.10.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ......... Generalnie jednak życzę Wam przeprowadzki jeszcze w październiku byście mogli wcześniej cieszyć się domem i razem odpoczywać tudzież "ogarniać spłodzone, wybudowane i posadzone", bowiem patrząc na Waszą współpracę w czasie budowy jestem przekonana, że będzie kwitła dalej na każdym polu . Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.10.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Generalnie jednak życzę Wam przeprowadzki jeszcze w październiku byście mogli wcześniej cieszyć się domem i razem odpoczywać tudzież "ogarniać spłodzone, wybudowane i posadzone", bowiem patrząc na Waszą współpracę w czasie budowy jestem przekonana, że będzie kwitła dalej na każdym polu .:yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.10.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 17.10.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Gdzie kupiliscie lampy do hollu Wpadły mi w oko .Najpierw myslałam o suficie podwiesznym z oczkami ale te lampki sa niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 17.10.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Justyna, no mnie też się marzy jasniutka. Im będzie bliższa bieli, tym lepiej. A że się będzie brudzić, trudno Ewuś, świetne uzasadnienie wyboru lampy nr 5:D A co do reszty, bardzo miło czyta się Twoje słowa. W ogóle potrafisz tak napisać, ze aż ciepło się robi na serduchu:hug: I tłumy idą za Tobą Dziękuję bardzo Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz:rolleyes: Wojtek, Ivy, Justyś (Wojtku, rodzynku w czworokącie no pójdę do piekła jak nic Nowa, oprawy w holu i kuchni to Brilux. W holu srebne R-4000T a w kuchni mniejsze, białe R-3500T. Myśleliśmy o massive nero, ale to juz droższa impreza. Briluxy polecała Monikaa13 z forum. Dla mnie są całkiem w porządku, zwłaszcza za tą cenę. Kupowaliśmy na allegro od użytkownika lampydomowe_pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.10.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Wojtek, własnie o co chodzi z tym listopadem? Parę dni temu moja mama stwierdziła, ze do końca października byłoby dobrze się przeprowadzić, bo w listopadzie się tego nie robi:) Ale myślałam,ze sama sobie taki przesąd wymyśliła to tak jak ze ślubami - mówią że w maju nie , że musi być miesiąc z R Reni babcia mówiła w maju ślub w czerwcu grób wiec dla przekory slub mieliśmy w maju olejcie przesady i róbcie tak jak Wam wygodnie - jak Wam pasuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.10.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 My ślub braliśmy w kwietniu też nie na R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 17.10.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja absolutnie przesądna nie jestem:rolleyes: Co nie zmienia faktu,ze może to co poniektórych zmobilizuje do szybszych prac, zeby w październiku się udało Ja na razie rzucane są nam kłody pod nogi:mad: Rutin 3 tygodnie temu zamówił listwy przypodłogowe. Chcemy je zamontować przed przeprowadzką,zeby potem nie cyrkować z przesuwaniem mebli itp. Pomijam fakt,ze miały być MAKSYMALNIE do 2 tygodni, a minęły 3. Dzisiaj przyszły. Najgorsze jest jednak to,ze przyszła niecała połowa:mad: Okazało się,ze zamiast zamówić nam kilkadziesiąt sztuk (w dwóch różnych kolorach) to zamówili nam kilkadziesiąt ale mb:mad: A 1 sztuka to2,4mb. Mam ochotę rozszarpać co poniektórych:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Rutinowa zona, z szarą elewacją najlepiej sobie zrobcie probke na kawalku styropianu, niech tynkarze zaciagna tynk i pomaluja, najwyzej zmarnujecie 1 wiaderko ale potem caly czas bedziecie sie patrzec na kolor ktory moze Wam sie nie podobacz My wybieralismy z 4 odcieni szarego, w rzeczywistosci wychodzily zupelnie inne niz na probniku. Test wlasnie na kawalku styropianu spowodowal ze wzielismy najciemniejszy szary, choc z probnika pewnie bysmy sie na niego nie zdecydowali.....Ten ktory bylam przekonana ze chce wyszedl mdly...My mamy tynk Webera, wiec nie wiem jak wyglada Kabe, ale moze probki sa podobnie jak w Weberze inne niz rzeczywistosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.10.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Rutinko zajrzyj jeszcze do dziennika emi. Ona ma jasną elewację. Może Ci się spodoba. Venuska dobrze prawi. Ja też patrzyłam na odbijanie światła. A ten kwadratowy plafon lepiej mi pasuje niż okrągły bo tak to same kółeczka będą na suficie. Jakoś tak dziwnie to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 18.10.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 My też ślub braliśmy w kwietniu i jakoś jeszcze żyjemy razem nie narzekam.... Choć muszę powiedzieć że uważam na przesądy. Kiedyś jeden mi się sprawdził, nie wiem czy to zbieg okoliczność, ale jakoś tak zostaje w pamięci i człowiek uważa bardziej.... więc my chyba do grudnia poczekamy My też myślimy wytrwale nad kolorem elewacji i czekamy aż panowie przeniosą się do nas Celujemy w jakiś delikatny odcień żółtego w połączeniu z szarym...ale to pierwsza propozycja więc może się jeszcze nie raz zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 18.10.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Lucka, dzięki za poradę. W sumie Kabe wychodzi identycznie niż we wzorniku. Przynajmniej z farbami tak mielismy. Tyle,ze na małej powierzchni wyglada to inaczej niż na dużej.. Śmiesznie wyszło z kolorem w sypialni. Rutin był pewny,ze w sklepie mu zły kolor zmieszali,bo wydawał się inny niż we wzorniku. I specjalnie pojechał z kolornikiem sprawdzić, I co? Okazał się być identyczny! Pszczółko, a mogłabys dać namiary na ten dziennik?> Bo nie bardzo wiem o kogo ci chodzi.. Madzia, rozumiem,ze tym bardziej trzymasz kciuki, zeby nam poszło wszystko szybko i sprawnie:D No ja jestem wierna bieli na elewacji od początku, ale Rutin coś zaczął wymyślać Jutro mam dostać jakieś 3 "ciemne odcienie bieli" jak to Rutin okreslił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.10.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Rutinka każda elewacja się brudzi tylko na jednej widać mniej na drugiej więcej. Pytanie czy codziennie Rutin wchodząc do domu będzie oglądał elewację poszukując nowych zabrudzeń czy wchodził szybciutko do domu do żony i dzieci Czy ściany będą białe czy śmietankowe nie ma różnicy, jasne jest jasne i zawsze będzie bardziej widać, tylko uwierzcie mi że na to się aż tak nie zwraca uwagi. Tylko ze względów praktycznych i tak bym się nie zdecydowała na ciemny kolor elewacji (chyba że ściany byłyby grafitowe, bryła domu nowoczesna i było dużo drewna w kolorze miodowym), nie lubię pstrokacizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts