Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Justyna, miny to meliśmy my:) Mojego tatę to strasznie bawilo:rolleyes:

Nic nie zapomnieliśmy, tylko nie ma kiedy pisać. Pół dnia w pracy, w domu jesteśmy ok 16 i próbujemy jakoś wszystko ogarnąć. Z dwójką dzieci to trochę trudne:rolleyes: Od wczoraj mamy podłączoną Cyfrę, więc mam nadzieję,ze dzięki Mini Mini będzie nam trochę łatwiej:)

Wczoraj panowie od elewacji mieli dzień wolnego, bo było za zimno na prace. Dziś ponoć się znów pojawili.

Rutino zaczął układać wełnę na stropie, a ja cały czas opróżniam kartony. Tylko jakoś powoli to idzie:rolleyes:

Zdjęcia będą, choć niewiele jest do pokazywania:rolleyes: Jutro sprobuje zrobić zdjęcie kanap, bo teraz przyjeżdzam do domu jak jest ciemnawo. I kanapy wychodzą mi prawie czarne.

Pisalismy jednoczesnie z Rutinem:lol2:

Venusku, dziękuję:p:lol2:

Madzia, też mam nadzieję,ze we wtorek będą już u Was, a my będziemy mieć piękną elewację ;)

Panowie przed 7 zaczęli pracę. Cały czas gładzą, stukają, pukają:) I wiecznie w jakieś okna zaglądają ;)

Szlag mnie trafi z aparatem. Koloru sof nie uchwycę, ale pal licho. Niestety plamy są na zdjęciach i wyglądają okropnie. Muszę pozyczyć aparat żeby zrobić jakieś porządne zdjęcie:rolleyes:

Za to mieszka się coraz lepiej :) Młodszy Inwestorek czuje się coraz pewniej. Ja się coraz mniej boję ;)

:D Aniu, tyle ze mnie nawet bardziej chodzi o to,ze ktoś przechodząc zagląda. Nie musi nawet wejść na naszą działkę.. A że tam ciemno jak w tyłku, to nawet nie wiem, czy ktoś nie stanie i się nie gapi:rolleyes:

W zwiążku z tym proszę o radę. Co z tym oknem? Co na niego dać?

http://imageshack.us/a/img26/6981/sdc15062.jpg

Dzisiaj własnie rozważamy z Rutinem różne wersje ograniczenia patrzenia na nas z zewnątrz :)

Mnie najbardziej wkurza okno w kuchni a Rutina w salonie, przez które sąsiedzi palący raz na godzinę, mają nas idealnie na widoku:rolleyes:

I te okna, niezależnie od tego co w portfelu, trzeba zrobić :)

Pojawił się tynk zewnętrzny!!!!:wiggle: Jeszcze nie wszędzie, ale już coś widać! Jest super:yes:

Niestety skończoną elewację pokażę za 2 tygodnie, ponieważ mój genialny mąż pozycza teściowej aparat na 2 tygodnie:rolleyes:

Madzioochna, wlasnie tez biorę pod uwagę Twoje roletki :) Bo mi się bardzo u Ciebie podobają:yes: Napisz mi proszę, czy dużo światła słonecznego Ci zabrały?

Konrado, serce Ty moje:lol2: Oczywiście,ze będę używała. To teleskopowy okap. Cichy pieron niesamowicie, więc wysuwać będę go z przyjemnością :)

A wysokość nie pamiętam. Rutin pewnie napisze. No ale wysoko jest:rolleyes:

Wczoraj poświęciłam swój czas na sprzątanie i dalsze układanie wszystkiego. Skutek taki, ze dużo podgoniłam i wieczorem mogłam pokazywać siostrze i bratu nasze włości ;)

Chciałam wieczorem coś napisać, ale po tym co się stało z domem Nelli jakoś nie mialam nastroju.. Straszne.. :( A jednoczesnie zachwycona jestem tym, co się dzieje wokol niej teraz na forum. To forum to naprawdę jedna wielka rodzina :) `A nawet więcej, bo na rodzinie nie każdy może polegać.

Wracając do naszego domu, to wczoraj pojawiły się nowe stare krzesła :) Stare, bo wzięte z mieszkania (na pantony czy ewentualnie krzesła na płozach;) długo jeszcze będę zbierać ), ale z nową tapicerką (uszytą przez moją mamę). Jestem zachwycona! Nie dość, ze wyglądają jak nowe, to jeszcze świetnie współgrają z kanapami :)

Poza tym pierwsze przemyslenia po tygodniu mieszkania (kolejność przypadkowa).

1. Jesteśmy zachwyceni kanapami. Są mega wygodne, Rutin wybral świetny kolor. Chciałoby sę lezeć na nich całymi dniami :)

2. Podloga w salonie. V fuga daje niesaowity efekt, a poza tym nie widać na niej tak kurzu jak na naszej ciemnej w mieszkaniu ;)

3. Kuchnia. Nieustannie mnie zachwyca:) Uwielbiam w niej przebywać, kolory są takie jak powinny:)

4. Zmywarka. Dobrze myje, cichutka. Siedząc w zaraz obok kuchni, do której jeszcze nie ma drzwi, w ogóle nie słyszę jak pierze:rolleyes: Żeby nie było, słuch mam bardzo dobry ;)

To rzeczy, które szczególnie zwróciły moją uwagę w tym tygodniu. Zobaczymy co będzie dalej :)

Edit. Zapomniałam napisać o oknie kuchennym. Biorę w sumie pod uwagę dwie opcje: rolety duo, które ma Madzioochna lub żaluzje drewniane

Myslelismy o dwóch żaluzjach z Ikei. Tylko ze przez klamkę trzeba by było je trochę zwęzić.. Ewentualnie jedna żaluzja powieszona na ścianie, ale nie wiem czy ona wtedy nie zdominuje całej kuchni..

Edytowane przez rutinowa żona

Ikea ma tez jeden świetny model rolet - z metalowym mechanizmem. Szare wyglądają obłędnie. Wiem, bo brat ma i długo się zastanawiałam skąd mogą być :) Widziałaś je?

Same pozytywne spostrzeżenia :D A pokażesz nam wreszcie te kanapy? I Krzesła?

Którą ostatecznie zmywarkę kupiłaś?

macie pochłaniacz pod szafkowy ? ciekawe czy będziecie używać ;)

jaką macie wysokość w kuchni ? sprawia wrażenie dość wysokiego pomieszczenia

ja jak rok prawie mieszkam uzywam regularnie !! przy rekuperatorze sprawdza sie swietnie ... jedno czego teraz mi brakuje to sprzezenie pomiedzy reku a pochlaniaczem - musze pamietac zeby reku zalaczyc niezaleznie na 3 :) na szczescie wylacznik mam przy kuchni :wiggle:

Mnie tez Wasza kuchnie niezmiennie zachwyca :lol2: Jesli mialabym cos poradzic na okno, to odradzalabym zaluzje drewniane. Niestety u kazdego kogo znam mimo szczerych checi i niezaleznie od wlozonego w odkurzanie ich wysilku, konczy sie tak samo - warstwa kurzu na kazdym szczebelku. Roletki to fajna sprawa