julianna16 05.11.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Przyszłam zajrzeć jak wam się mieszka po tygodniu i... czytam same miłe wrażenia Cieszę się ogromnie i życzę by tylko takie towarzyszyły Wam w nowym domku Przynoszę Wam coś na szczęście http://img19.imageshack.us/img19/1419/podkowa16e067c0da.jpg Edit: Nie wieszałam jej osobiście, ale za to osobiście poprawię Już przewieszam I uśmiechy posyłam również dla Art 83 - teraz jest ok Sir? Edytowane 5 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 05.11.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Przyszłam zajrzeć jak wam się mieszka po tygodniu i... czytam same miłe wrażenia Cieszę się ogromnie i życzę by tylko takie towarzyszyły Wam w nowym domku Przynoszę Wam coś na szczęście http://img.national-geographic.pl/images/0909/pics/podkowa_16e067c0da.jpgpodkowa powinna być powieszona odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 05.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja się tam na podkowach nie znam Ewuś, Oby same szczęśliwe dni przyniosła Aniu, zmywarka w końcu taka http://www.oleole.pl/zmywarki-do-zabudowy/hotpoint-ariston-lfta-m284a-ha-r.bhtml#opis Bez bajerów, ale ma wszystko to, co potrzebujemy. Mea, też mam nadzieję,ze cały czas będę korzystać Turlu, ja mimo wszystko skuszę sie na rolety, ale nie w kuchni Justyna, ja rolety rzymskie bardzo lubię. Wprawdzie nie wszystkie wersje, ale więkoszość tak. Tyle,ze w mojej kuchni tego kompletnie nie widzę Zlew kończy mi nie bardzo blisko parapetu (którego oczywiscie jeszcze nie ma:bash: ) i bałabym się ze raz dwa roletę uświnię. Musiałaby być dosyć mocno podniesiona, a to jednak mija się z celem. Bo co z tego,ze z drogi nie będzie widać mojej gęby, jak wszyscy cycki będa mogli oglądać? W związku z tym, dzisiaj miałam w domu pana, który pomierzył co trzeba i w kuchni będą roletki Duo, brązowe. Natomiast w dużej łazience na dwóch oknach będą zwykłe jasnoszare roletki. Chciałam białe, ale w tym systemie, który mnie interesował białych nie było. A dlaczego zwykłe roletki? Bo jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.. A niestety mieszkamy w takim miejscu na tej cudnej, sląskiej ziemi ,ze musze się trochę osłonić. Myślę, ze mimo to powinno nie być najgorzej W dalszym ciągu mam problem z drzwiami tarasowymi i fixami. Jestem na etapie jasnoszarych (ewentualnie bialych,zeby na tle ściany udawały,ze ich nie ma ) zasłon, które w ciągu dnia byłyby w 4 miejscach, a na noc bym zasłaniała. Chyba,ze cyrkujemy z przescieradłami i w styczniu kupujemy zaluzje;) O coś takiego mniej więcej mi chodzi (mając na mysli 4 miejsca gdzie byłaby zasłona) http://imageshack.us/a/img713/8490/481a6d9dda1b4914.jpg Raczej skłaniałabym się, zeby zrobić na kółkach. No i zajęłoby to praktycznie całą ścianę.. Z drugiej strony, czy będzie to pasowało, jesli na jednym oknie będą drewniane zaluzje a na tarasowych zasłony? Kurna, to jest gorsze niz wybór lamp:bash: A wydawało sie, ze skoro nie chcę nic wymyslnego itp, to wybór będzie prosty:bash: Ociepleniowcy dalej walczą. Stwierdzili dziś, ze zabawią u nas do środy.. Jutro powinny dojśc brakujące listwy przypodlogowe. Jesli ich nie będzie to pourywam łby:mad: A koleś, który miał zrobić poprawkę z panelami, nie odbiera telefonu. Ubić to mało:bash: A na koniec,zeby bylo troche optymistycznie 1. Uwielbiam swój zlewozmywak:) Świetnie się czyści, ma ogromną komorę i wszystko się mieści:) No i cieszę się,ze jest biały:yes: 2. Uwielbiam indukcję Obsługa prosta jak konstrukcja cepa i szybkie gotowanie. Tylko musimy w końcu zrobić ta parapetówę dla rodziny, bo mi działających garnków brakuje:rolleyes: 3. Uwielbiam swoją dużą lazienkę Wiem, pamiętam,ze pisałam że jej nigdy nie polubię, bo jest straszna:rolleyes: Ale okazuje się,ze czuję się w niej super. Jest duża (w porownaniu do blokowej;) ) i bardzo wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.11.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ach te problemy zasłonki , roletki Chciałbym takie miec Ja jeszcze walcze z ociepleniem ścian zewn. została mi wycinanka pod krokwiami przy murłacie masakra. Ja bym dodał do pozytywów punkt 4 - "uwielbiam swój dom" jest duzy w porównaniu do mieszkania i nie ma sąsiadów za scianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 06.11.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Czekam z niecierpliwościa na zdjęcia sofy .Byłam w Aleksandrze meble super i chyba zamówię cos takiego jak ty tylko zamiast sof narożnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 06.11.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Wojtuś, ja jednak nie napiszę, ze brak sasiadów za ścianą Niby mniej słyszą (mozna się kłocić do woli:D ), za to wszystko widzą. Dlatego takie cyrki z zasłonami itp. Tez niedługo będziesz wysłuchiwal takich problemów (choć osobiscie zapierałam sie, ze takie rzeczy na pewno nie będą zaprzątać mej slicznej głowki ) Nowa, kanapy są naprawdę wygodne:yes: Dobra, wrzucę parę zdjeć, choć pokoje sa niewykończone. W związku z tym nie ma na razie czym sie podniecać A sama jakość zdjęć pozostawia wiele do zyczenia. Niestety w najbliższym czasie innych zdjeć nie będzie. W kuchni nie ma w dalszym ciągu parapetu. Kiedyś tam pojawi się też szkło. No i czekam na roletę. W dużej łazience brakuje kilku drewnianych dodatków. A salon to jedna wielka tymczasowość. Poza kanapami, stolikiem i lampą nad duzym stołem, reszta jest tymczasowa. Na nowe meble muszę trochę poczekać, ale lampa nad stolikiem kawowym zmieni się w okolicach Bozego Narodzenia (nie udało się przekonać Rutina,żeby tego straszydła nie wieszał..). Poza tym muszę w koncu się wybrać do naszej blokowej piwnicy i znaleźć wieszak na TV. No i oczywiscie coś na ściany trzeba dać. Ale nie ma co szaleć, wszystko powoli się kupi. Jakbysmy od razu wszystko mieli, to o czym bym z Rutinem gadała:D Zdjęcia elewacji są z soboty. Dziś juz jest prawie gotowa. Ale jak mowiłam, aparatu rpzez dwa tygodnie niet:bash: http://imageshack.us/a/img196/4441/sdc15121.jpg http://imageshack.us/a/img6/8756/sdc15124.jpg http://imageshack.us/a/img689/6996/sdc15120.jpg mała, przysypialniana łazienka http://imageshack.us/a/img59/5902/sdc15097j.jpg duża łazienka http://imageshack.us/a/img401/7163/sdc15078c.jpg http://imageshack.us/a/img580/3576/sdc15074w.jpg kuchnia http://imageshack.us/a/img26/6981/sdc15062.jpg http://imageshack.us/a/img405/7116/sdc15063p.jpg salon http://imageshack.us/a/img706/4598/sdc15137d.jpg http://imageshack.us/a/img577/5003/sdc15138b.jpg http://imageshack.us/a/img708/8117/sdc15141s.jpg http://imageshack.us/a/img713/3974/sdc15143.jpg P.S. Własnie dzwonił pan od rolet,ze moze zaraz przyjechać montować rolety:jawdrop: A miał byc w piątek:jawdrop: Niestety będzie montował jutro wieczorem, bo dziś kasy w domu brak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 06.11.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Elewacja super !!! Krzesełka te białe przy blacie w kuchni są bardzo ładne:yes:.Ooooo nawet mam ta samą białą umywalke z szafeczką którą ty masz w łazience przysypialnianej ,ale mysmy ją kupili dużo dużo wcześniej.Zresztą my wszystko kupujemy z duuuuużym wyprzedzeniem Chciałam zapytac jakie ma wymiary lustro w przysypialnianej łazience i gdzie kupiłaś ten śliczny stoliczek:) w salonie? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.11.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lea, Lustro w łazience ma wymiar 80x ok 200cm. Około, bo gdzieś mi się miarka zgubiła i nie mogę dokładnie zmierzyć Stolik kupowany w tym samym sklepie co kanapy. Tylko za chiny ludowe nie wiem, z jakiej jest firmy. Panowie od elewacji jeszcze nie skończyli, ale jest bliżej niż dalej Wyglada wszystko naprawdę super! Cieszę się,ze wybraliśmy biały kolor:yes: Wczoraj miał być montażysta paneli poprawić parę rzeczy. Znowu nie przyjechał Mamy za to brakujące listwy przypodłogowe Tylko teraz trzeba je zamontować No i wczoraj przyjechały rolety:D Zgodnie z planem, a nawet szybciej:D Do łazienki jasnoszare- bardzo fajne. A do kuchni brązowe. Jeszcze wczoraj zastanawiałam się czy dobrze wybraliśmy. Czy nie mieliśmy wybrać białych. Jenak po zamontowaniu okazało się, ze jest super! Dokładnie tak jak miało być Muszę teraz zająć się oknem tarasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 ale fajnie czytać, że już tylko takie małe "pierdółki" Wam zostają Choć pewnie tutaj też można wymięknąć finansowo Czekam z niecierpliwością na zdjęcia roletek, szczególnie tych w kuchni Ja się cały czas waham, na raize w kuchni i salonie planuję żaluzje drewniane, a na oknie w jadalni roletę rzymską, ale jak czytam o kurzeniu żaluzji to trochę się boję bo sprzątać nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No niestety te pierdołki potrafią finansowo wykończyć Dlatego robimy to wszystko stopniowo W kuchni też chciałam drewniane. No ale zdecydowały pieniądze, a raczej ich brak:) No i to było okno, z którym nam się spieszyło. Ale nie żałuje wyboru, bo jesteśmy bardzo zadowoleni z wyglądu naszych rolet. Mam nadzieję, ze będą również praktyczne Zdjęcia będą za 1,5 tygodnia jak odzyskam aparat:rolleyes: W duzym pokoju na tym zwykłym oknie będą rolety drewniane. Ikeowskie. Już czekają na zamontowanie. Tylko teraz mam problem z tarasowymi. Mam nadzieję, ze jak na jednym oknie będą drewniane żaluzje a na tarasowych same zasłony to się nie będzie gryzło. Dymelaty są dwa: 1. czy zasłony białe czy jasnoszare, jak ściana na przeciwko 2. czy karnisz w połowie między wnęką a sufitem czy pod samym sufitem. za pierwszą wersją przemawia fakt,ze pokój jest wysoki i mając zasłony od sufitu to jeszcze o podwyższę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.11.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Rutinka jak dla mnie tylko do sufitu przestronności pomieszczenia nigdy za wiele Daj zasłony i trochę mocno zmarszczonych firanek po 15 zł z Ikea (bardzo ładnie wyglądają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.11.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 To ja na temat koloru coś powiem, ale czy z sensem to nie wiem Ja mam teraz białe w sypialni, a niedaleko za oknem lampę. Efekt wiadomy, pisać nie muszę Więc jak gdzieś na zewnątrz macie oświetlenie w pobliżu sypialni to każde tylko nie białe. No chyba, że wy z tych co wolą przy zapalonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 08.11.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Wpadłem na krótko i powiem krótko "slicznie":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 09.11.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Wojtku, dziękuję Pszczółko, my ostatnio z tych co w ogóle:lol2: Z dwójką dzieci między nami, cięzko;) A co do zasłon, to mnie chodzi o salon a nie sypialnię Justyna, całkiem fajne te firanki:yes: Podobne do tych co miałam w mieszkaniu. Najpierw będziemy z mamą kombinować,zeby przerobić te stare. Zobaczymy. Niestety wczoraj myslałam,ze się popłacze przez te cholerne okna. Ta ściana ma 6 m długości. Najdłuższa linka na zasłony ma 5. Karnisze najdłuzsze mają 4,80. Zostaje więc albo kupno szyny sufitowej albo dwóch karniszy. Ewentualnie nie dawać zasłon na całą długość sciany, ale wtedy może to dziwnie wyglądać. Nie wiem co wymysleć, co mnie finansowo nie zrujnuje (nie było by kłopotu gdyby były żaluzje drewniane lub rzymska, ale są dla mnie aktualnie rujnujace..). Elewacja prawie skończona, mamy parapety zewnętrzne od wczoraj. Niestety nie wiem jak wyglądają,bo jak wczoraj przyjechałam do domu było ciemno. Dziś rano również.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 09.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Macie identyczne płytki w łazience jak moi rodzice . Okna tez identyczna przez dobra chwile czytając ten dziennik czy to czasem moi rodzice przeprosili się z komputerem bo momentami topka w topkę identyczny. Drzwi super naprawdę. Zawsze takie mnie się marzyły pomimo tego ,że w przypadku jestem konserwatystą. Edytowane 9 Listopada 2012 przez Łukasz789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.11.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Łukasz, dziękuję Nam też drzwi się niezmiennie podobają Wczoraj wpadła do nas moja koleżanka z pracy z rodziną Jej mąż to nasz fachowiec od wentylacji, który wszystko nam posprawdzał, poustawiał i teraz działa jak nalezy:) Elewacja praktycznie gotowa:wiggle: Panowie kończą jeszcze wieńce przy tarasie i na wejściu (mam nadzieję, ze to się nazywa wieniec;) ). Elewacja wyszła rewelacyjnie!!!! Rutino przyznał rację, ze biały to był strzał w dziesiątkę Dzisiaj mogłam ją dopiero na spokojnie pooglądać w ciągu dnia. Jeszcze słońce swieci, więc wrazenie super. No zachwycona jestem i już! :yes: Zdjęcia będą za tydzień. Wczoraj tata z moim bratem cały dzień montowali listwy przypodłogowe. Nie zamontowali jedynie wokół przyszłych drzwi kuchennych. Wyszło naprawdę swietnie! Od razu pokoje nabrały calkiem innego wyglądu:rolleyes: Jak sobie przypomnę jak nas namawiano na plastikowe,bo nasz panelarz nie ma odpowiedniego urzadzenia do cięcia tych listew to mi cisnienie skacze:rolleyes: A mój tata, robiąc to pierwszy raz, bez jakiś nie wiadomo jak specjalistycznych urządzeń, dał sobie z tym bez problemu radę No ale nic, dobrze,ze się uparłam na te mdfy, bo jestesmy baardzo zadowoleni z efektu Co do panelarza, pisałam niedawno, ze w Rutin się w końcu wkurzył i powiedział jego szefowi,ze nie da się z nim skontaktować i nie chce przyjechac na poprawki. Wczoraj rano Rutin siedzący z chorym Inwestorkiem w domu słyszy dzwonek. Mysląc, ze to mój tata z bratem otwiera, a tu pan panelarz. Po 9 rano. Nie wiedział ze Rutino ma opiekę, natomiast wiedział,ze oboje pracujemy:rolleyes: Bez telefonu, bez niczego, jego szczęscie,ze nie pocałował klamki:rolleyes: oczywiscie z poprawką ciężko, bo by drzwi trzeba bylo wyciagac itp itd. W koncu zrobił co miał zrobić, ale zeby było idealnie to też nie powiem:rolleyes: Całe szczęście panele mnie caly czas na tyle zachwycaja, ze rekompensują mi kontakt z tym panem Rutin coraz lepiej dogaduje się z naszym piecem;) A ja walczę ze steeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeertą ciuchów do prasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.11.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 odnośnie wentylacji - poproś tego męża swojej koleżanki /ewentualnie niech Rutin sam to zrobi/ by pomierzył temperaturę - na kanałach bezpośrednio za centralą lub w centrali na wylotach (w zależności gdzie łatwiejszy dostęp) - na anemostatach nawiewowych i wyciągowych - na czerpni i wyrzutni wtedy będziecie wiedzieć czy dobrze działa i z jaką sprawnością elastyczne listwy przypodłogowe są o niebo lepsze od sztywne - dobrze dochodzą do paneli i do ściany ... też jesteśmy z nich zadowoleni , gorzej z panelami - ale jakiś czas wytrzymają - by wymienić to nie jest droga impreza , zwłaszcza ze chodzi głownie o 3 małe sypialniane pokoje po przeprowadzce to trochę musiało się tego prania i prasowania nazbierać co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Konrad, przekażę Rutinowi:) Prać staram się na bieżąco. No ale co wypiorę,to pojawiają się nowe stosy brudnych ciuchów:rolleyes: Na prasowanie nie było czasu, więc teraz się męczę Dziś część druga prasowania U nas pięknie świeci slońce. Aż się prosi o niedzielny spacer A przy okazji będzie okazja zobaczyć elewację w słoneczny dzień Szkoda tylko że widać jakie okna brudne;) Elewacja skończona więc mozna je już myć. Pierwszy wolny termin to pewnie przyszły weekend. Zwlaszcza ze w przyszłą sobotę będzie prawdopodobnie parapetówa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.11.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 u nas okna do dziś umazane choć myte juz kilka razy - ktoś mi mówił że takie nowe to cieżko domyć , że z czasem dopiero łatwiej sie je myje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 11.11.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Rutinowa żona a my sie właśnie za chwilkę wybieramy na spacerek tak pięknie słoneczko świeci :)Mycie okien mam zaplanowane na przyszły tydzień Jaki kolor macie listwy przypodłogowej mdf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts