Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmagania z naszym M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rocia, popieram zeby nie robic przerwy miedzy szafkami, nie dosc ze nie wyglada to za dobrze to i potem moze byc niezbyt wygodne i zacznie cie to irytowac.

mowisz ze chcialabys gotowe meble tylko zeby je potem poukladac... i powiem ci ze ja tez zaczynam sie do tego coraz bardziej sklaniac. ostatnio dostalam cennik i wykaz gotowych mebli do kuchni wszelakiej maści od jednej firmy ktora ma swoj magazyn m.in. w krakowie wiec dowoz bylby albo gratis albo znikowy finansowo

podesle ci namiary, zadzwon do nich i popros zeby na maila ci przyslali wykaz mebli i ich cennik oraz przykladowe ich zestawienia-maja ich bardzo duzo (mojemu mezowi spodobala sie pomaranczowo-srebrna kuchnia z ich kolekcji):

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3655085

Dzięki Wam dziewczyny wymyśliłam, że przecież tam może być szafka narożna i zupełnie nie wiem czemu jej tam nie dałam wcześniej. Ważne, że się mieści ;) Wygląda to tak teraz

kuchnia z szafką narożną 1.jpg

A tutaj pobawiłam się w paincie i pozmieniałam kolory szafek (dostając przy okazji oczopląsu :) )

widok ogólny biało - szary.JPG Kopia widok ogólny szary.JPG

A widziałyście w komentarzach wizualki Ewy z Julisiowa? Jak Wam się podobają?

Co myślicie o takim blacie, będzie pasował do szarości mebli? Jaki kolor płytek wtedy?

Blat lamin. DĄB CZERWONY R25 SD (estaco.pl).jpg

Ps. Madzia dzięki za namiary :) Idę się rozpatrzyć. Domi nad Ikeą też się zastanawiam, tylko oni mają chyba mniejszy wybór szerokości szafek ;)

Edytowane przez Rocia

No z narożną szafką w końcu i jest o niebo lepiej!:)

Dla mnie zdecydowanie te biało szare. POdoba mi się:)

Teraz zajrzałam do komentarzy. Kurcze, Rocia, to może ja lepiej tam będę pisać? Bo jakoś strasznie się podzieliło to wszystko i ja zupełnie nie widziała, że dziewczyny też doradzają! A ostatnia wersja julianny super! z tym stołem - jestem jak najbardziej za bo bardzo lubię takie rozwiązania! W internecie jestt pełno inspiracji na ten temat.

Zastanawiam się tylko nad lewą ścianką - z lodówką. Tam chyba bym coś pozmieniała - może lodówka do sufitu?

• 3 weeks później...

No suuper :) mieszka sie suuper :) Trochę się pozmieniało, bo do mojego nowoczesnego mieszkanka wprowadził się Pan kochający oprócz mnie również antyki ;) No i mamy mały misz masz, który wyszedł chyba ciekawie, a w piwnicy porozkręcane meble na umeblowanie podobnej wielkości mieszkania ;)

A Twoja wysoka białą zabudowa w kuchni już jest? zaraz zerknę w stopkowe linki.

Świetnie wyglądają u Ciebie, ale dla mnie jednak za ciemne ;) Najbardziej by mi pasował odcień taki jak na zdj. 9 szafka pod zlewem :) Wszystkie szafki masz w jednym kolorze, czy część jest białych, czy to odbicie światła z okna?

Jaką masz szerokość górnych szafek? 72?

Wszystkie szafki są w jednym kolorze. Przed podjęciem ostatecznej decyzji też wydawały mi się za ciemne, później jednak stwierdziłam, że jasno szare będą mdłe, a to nie będzie mi się podobało. A na szafkę pod zlewem pada światło z okna na przeciwko niej.

Tak, górne szafki poziome to 72 cm. Nad płytą i lodówką są 60tki.

No i tu jest różnica między naszymi kuchniami: Ty masz okno, a ja nie :(

Chciałabym połączyć jasną szarość z drewnem, to chyba nie będzie nudno ;) A może się skuszę na mozaikę pomiędzy szafkami, to już w ogóle będzie wesoło :)

Np. coś takiego (jak wygram w Lotto bo cena :(

09_mozaika_fila_1_bez_25x30.jpg

Ja z mozaiek sie wyleczyłam. Byl taki etap, że bardzo chciałam do łazienki, ale mi przeszło nieodwracalnie (na dzisiaj;) ).

A do kuchni tym bardziej nie, bo dużo fug, a fugi się brudzą i są trudne do wyczyszczenia. Ale nie zaprzeczę, ze niektóre wyglądają w kuchni super.

Do tej mozaiki wzięłabym blat w jednym z jej kolorów, tych ciemniejszych, czyli jasne albo ciemne drewno + białe mebelki. Pogrzebałam w swoim katalogu kuchnie, ale z jasnoszarych znalazłam tylko jedną i do tego nie ciekawą, więc tu nic nie doradzę.

Moja kuchnia to aneks w baaardzo jasnym pomieszczeniu, które ma 4 okna, z czego tylko to jedno kuchenne nie jest do podłogi. Wiem że nie ma co porównywać.

Jeśli drzwi wewnętrzne jeszcze nie są wybrane, to też obstawiam wybór pod kolor podłogi. Sama tak chciałam, ale w zadowalającej mnie cenie idealnych nei było, wiec wybrałam to co było do podłogi najbardziej zbliżone. Później do drzwi wybrałam blat i półki w kuchni.

Dzięki za wpis w Księdze Gości :) bardzo mi miło :)

No z tym odciskami to chyba jest subiektywne... mam obydwa wykończenia teraz obok siebie w szarobieli i jednak wydaje mi się, że na połysku bardziej widać, ale też może to kwestia oświetlenia, bo połysk mam na górze na tle okna. Jednak gdybym nie robiła kuchni w fornirze to mimo wszystko wybrałabym połysk:yes:

Rociu, nie widzę tej ostatniej kuchni, jakaś nie moja;) i bardziej podoba mi się jasne na górze, ciemne na dole - ale Ty tu rządzisz:p

• 2 weeks później...

Dziękuję bardzo Alana za podzielenie się fotkami Twojego mieszkanka i "sierściuchów" :) Podoba mi się Twoja kuchnia :) Jak mi nie wyjdzie z szarymi szafkami to będzie właśnie więcej drewniano a podłoga i ściany szare :)

Możesz mi podpowiedzieć na jaką szerokość otwiera Ci się piekarnik, tzn. ile miejsca zabierają drzwiczki po otwarciu?

Możesz mi podpowiedzieć na jaką szerokość otwiera Ci się piekarnik, tzn. ile miejsca zabierają drzwiczki po otwarciu?

dokładnie 45 cm :)

a tu masz kilka inspiracji ikeowskich...tzn. o te szare mi chodzi ;) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/choice/

Edytowane przez alana

To pocieszające (z tymi drzwiczkami), u Ciebie 45, u Ewy 44, myślę, że u mnie mogłoby być tak jak zrobiła ostatnie wizki Ewa :) (są w komentarzach)

Mam jeszcze pytanie o lodówkę, masz inox? Jak się myją drzwi? Bo słyszałam, że jest z tym trochę kłopotu :(

Wymyśliłaś co na ściany?

Ps. Dzięki za link :) Tam jeszcze nie trafiłam. No tak, takie drzwi jak mi się podobają są najdroższe :( Ale można znaleźć całkiem ciekawe podpowiedzi :)

Edytowane przez Rocia