Domi87 31.08.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Zupełnie mi się nie podoba ta przerwa - po co ona??? szafki tam i tak nie otworzysz, a dlaczego nie ciąg narożnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 31.08.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 rocia, popieram zeby nie robic przerwy miedzy szafkami, nie dosc ze nie wyglada to za dobrze to i potem moze byc niezbyt wygodne i zacznie cie to irytowac. mowisz ze chcialabys gotowe meble tylko zeby je potem poukladac... i powiem ci ze ja tez zaczynam sie do tego coraz bardziej sklaniac. ostatnio dostalam cennik i wykaz gotowych mebli do kuchni wszelakiej maści od jednej firmy ktora ma swoj magazyn m.in. w krakowie wiec dowoz bylby albo gratis albo znikowy finansowo podesle ci namiary, zadzwon do nich i popros zeby na maila ci przyslali wykaz mebli i ich cennik oraz przykladowe ich zestawienia-maja ich bardzo duzo (mojemu mezowi spodobala sie pomaranczowo-srebrna kuchnia z ich kolekcji): http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3655085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 31.08.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 a meble ikeowe nie wychodzą w podobnej cenie? W jednym z wynajmowany przeze mnie mieszkań były i bardzo sobie chwaliłam A i w takich przerwach zbiera się tylko brud - moja zasada: unikać jakichkolwiek przerw/zakamarków/szczelin w kuchni, bo zawsze tam powpadają resztki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 31.08.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki Wam dziewczyny wymyśliłam, że przecież tam może być szafka narożna i zupełnie nie wiem czemu jej tam nie dałam wcześniej. Ważne, że się mieści Wygląda to tak teraz A tutaj pobawiłam się w paincie i pozmieniałam kolory szafek (dostając przy okazji oczopląsu ) A widziałyście w komentarzach wizualki Ewy z Julisiowa? Jak Wam się podobają? Co myślicie o takim blacie, będzie pasował do szarości mebli? Jaki kolor płytek wtedy? Ps. Madzia dzięki za namiary Idę się rozpatrzyć. Domi nad Ikeą też się zastanawiam, tylko oni mają chyba mniejszy wybór szerokości szafek Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 03.09.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 No z narożną szafką w końcu i jest o niebo lepiej! Dla mnie zdecydowanie te biało szare. POdoba mi się Teraz zajrzałam do komentarzy. Kurcze, Rocia, to może ja lepiej tam będę pisać? Bo jakoś strasznie się podzieliło to wszystko i ja zupełnie nie widziała, że dziewczyny też doradzają! A ostatnia wersja julianny super! z tym stołem - jestem jak najbardziej za bo bardzo lubię takie rozwiązania! W internecie jestt pełno inspiracji na ten temat. Zastanawiam się tylko nad lewą ścianką - z lodówką. Tam chyba bym coś pozmieniała - może lodówka do sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 22.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Hej widziałam, że pytałaś u Nerendil o szare Abstrakty z Ikea, zajrzyj do mnie: http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2378 zdjęcia w świetle dziennym, więc powinny w miarę dobrze oddawać kolor. Jest zdecydowanie ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.09.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Rociu, kroowkowe zestawienie kolorów jest bardzo ładne:yes: A tak w ogóle to witaj kroowko. Jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 22.09.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No suuper mieszka sie suuper Trochę się pozmieniało, bo do mojego nowoczesnego mieszkanka wprowadził się Pan kochający oprócz mnie również antyki No i mamy mały misz masz, który wyszedł chyba ciekawie, a w piwnicy porozkręcane meble na umeblowanie podobnej wielkości mieszkania A Twoja wysoka białą zabudowa w kuchni już jest? zaraz zerknę w stopkowe linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.09.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witam Kroowko Już biegnę zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.09.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Świetnie wyglądają u Ciebie, ale dla mnie jednak za ciemne Najbardziej by mi pasował odcień taki jak na zdj. 9 szafka pod zlewem Wszystkie szafki masz w jednym kolorze, czy część jest białych, czy to odbicie światła z okna? Jaką masz szerokość górnych szafek? 72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 24.09.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wszystkie szafki są w jednym kolorze. Przed podjęciem ostatecznej decyzji też wydawały mi się za ciemne, później jednak stwierdziłam, że jasno szare będą mdłe, a to nie będzie mi się podobało. A na szafkę pod zlewem pada światło z okna na przeciwko niej.Tak, górne szafki poziome to 72 cm. Nad płytą i lodówką są 60tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.09.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 No i tu jest różnica między naszymi kuchniami: Ty masz okno, a ja nie Chciałabym połączyć jasną szarość z drewnem, to chyba nie będzie nudno A może się skuszę na mozaikę pomiędzy szafkami, to już w ogóle będzie wesoło Np. coś takiego (jak wygram w Lotto bo cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 26.09.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ja z mozaiek sie wyleczyłam. Byl taki etap, że bardzo chciałam do łazienki, ale mi przeszło nieodwracalnie (na dzisiaj;) ). A do kuchni tym bardziej nie, bo dużo fug, a fugi się brudzą i są trudne do wyczyszczenia. Ale nie zaprzeczę, ze niektóre wyglądają w kuchni super. Do tej mozaiki wzięłabym blat w jednym z jej kolorów, tych ciemniejszych, czyli jasne albo ciemne drewno + białe mebelki. Pogrzebałam w swoim katalogu kuchnie, ale z jasnoszarych znalazłam tylko jedną i do tego nie ciekawą, więc tu nic nie doradzę. Moja kuchnia to aneks w baaardzo jasnym pomieszczeniu, które ma 4 okna, z czego tylko to jedno kuchenne nie jest do podłogi. Wiem że nie ma co porównywać. Jeśli drzwi wewnętrzne jeszcze nie są wybrane, to też obstawiam wybór pod kolor podłogi. Sama tak chciałam, ale w zadowalającej mnie cenie idealnych nei było, wiec wybrałam to co było do podłogi najbardziej zbliżone. Później do drzwi wybrałam blat i półki w kuchni. Dzięki za wpis w Księdze Gości bardzo mi miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 27.09.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 To mnie było miło Cię odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.09.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 No z tym odciskami to chyba jest subiektywne... mam obydwa wykończenia teraz obok siebie w szarobieli i jednak wydaje mi się, że na połysku bardziej widać, ale też może to kwestia oświetlenia, bo połysk mam na górze na tle okna. Jednak gdybym nie robiła kuchni w fornirze to mimo wszystko wybrałabym połysk:yes: Rociu, nie widzę tej ostatniej kuchni, jakaś nie moja;) i bardziej podoba mi się jasne na górze, ciemne na dole - ale Ty tu rządzisz:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.09.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Jakby nie było z tymi odciskami to połysk na pewno ładniej wygląda i powiększa pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 13.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witaj Rocia Ja w sprawie szarości i "drewna" w kuchni...zobacz jak to zestawienie kolorystyczne wygląda u mnie http://deccoria.pl/galeria/foto,id,81068,1009038,1,raz-kozie-smierc-.html co prawda blat i podłoga szare a nie szafki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.10.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dziękuję bardzo Alana za podzielenie się fotkami Twojego mieszkanka i "sierściuchów" Podoba mi się Twoja kuchnia Jak mi nie wyjdzie z szarymi szafkami to będzie właśnie więcej drewniano a podłoga i ściany szare Możesz mi podpowiedzieć na jaką szerokość otwiera Ci się piekarnik, tzn. ile miejsca zabierają drzwiczki po otwarciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 15.10.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Możesz mi podpowiedzieć na jaką szerokość otwiera Ci się piekarnik, tzn. ile miejsca zabierają drzwiczki po otwarciu? dokładnie 45 cm a tu masz kilka inspiracji ikeowskich...tzn. o te szare mi chodzi http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/choice/ Edytowane 15 Października 2012 przez alana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.10.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) To pocieszające (z tymi drzwiczkami), u Ciebie 45, u Ewy 44, myślę, że u mnie mogłoby być tak jak zrobiła ostatnie wizki Ewa (są w komentarzach) Mam jeszcze pytanie o lodówkę, masz inox? Jak się myją drzwi? Bo słyszałam, że jest z tym trochę kłopotu Wymyśliłaś co na ściany? Ps. Dzięki za link Tam jeszcze nie trafiłam. No tak, takie drzwi jak mi się podobają są najdroższe Ale można znaleźć całkiem ciekawe podpowiedzi Edytowane 15 Października 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts