Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zmagań Roci

Recommended Posts

Rocia, dawno nie zaglądałam a tu taki fajny temat na tapecie:) Julianna jest kopalnią pomysłów i masz szczęście, że "rozbiera" Twoją kuchnię;)

Ostatni wersja podoba mi się najbardziej. Stół bardzo się przyda i z pewnością docenilibyście szybko jego zalety. Musisz wziąć jednak po uwagę, żę z tego co sie orientuję to ta szafka z szufladami za niskim murkiem musiałaby mieć minimum 40 kilka cm głębokości , bo takie sa dostepne prowadnice (choć może sie mylę). No chyba, ze zwykłe drzwiczki zrobić to problem z głowy.

Świetne pomysły Julianny wywołały bardzo poważne dyskusje rodzinne :) Niezastąpione były Jej wizualki, które pobudziły naszą wyobraźnię :)

Co do tych szafek z szufladami myślę, że spokojnie wejdą nawet głębsze niż 40. Teraz mamy ustawione meble na obydwóch dłuższych ścianach typowymi 60 (chodzi o głębokość) i jest OK ;)

• Odpowiedzi 599
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak - pytałam o tę ściankę. Rozumiem :yes:

Szkoda, bo już chciałam powiększać kuchnię ;).

Czyli ten ostatni układ z małymi modyfikacjami jest do rozpatrzenia? :). Cieszę się, że mogłam pomóc :).

Jeśli jest tak jak piszesz - z szafkami na przeciw siebie, to oznacza, że masz tam jakieś 50 cm przejścia. Udaje się otworzyć piekarnik? Jeśli tak, to ok :).

Jeśli potrzebujesz takiej głębokiej szafki (na 60 cm), a doświadczenie wskazuje, że radzisz sobie w takiej przestrzeni, to możesz ją oczywiście wstawić w miejsce tej, którą ja zrobiłam 37 cm :yes:.

Jak chcesz to mogę wrzucić link do Twojej kuchni. Będziesz mogła się sama pobawić i poprzestawiać :). Może jeszcze inne górne szafki wybierzesz :). Program jest intuicyjny, a jak będziesz miała kłopot to z przyjemnością pomogę :yes:

Zwariowany początek roku szkolnego. Myślałam, że będę miała więcej czasu dla siebie, a tu klapa. Na dodatek młody po 4 dniach się rozchorował i dziś został w domu :(

Ewuniu dokładnie tak jak napisałaś układ ostatni z małymi modyfikacjami chyba najbardziej nam odpowiada :)

Jestem Ci bardzo, bardzo wdzięczna za Twoją pomoc :)

Świetna ta ostatnia wersja a możliwość jedzenia przy stole - bezcenna!

I kolorystyka bardzo mi się podoba (chociaż wiem Rociu że to poglądowe tylko bo nie jestes do końca do białej przekonana;))

Cieszę się że "moje" szafki Ci się spodobały - chociaż pomysł był nie mój tylko Karoli:)

Hi, Hi - ale to naprawdę nie są białe meble :D. Są szare, tylko wyglądają jak białe :(. Taki urok tego programu :).

Nie znam powodu niechęci do bieli, ale to fajny kolor baza, który rozświetla i powiększa niewielkie przestrzenie :).

Przykro mi z chorobą :(. Trzymajcie się

Rocia - no i przybiegłam w te pędy do Cię. Po pierwsze - jako dziecko mieszkałam w bloku gdzie środkowe mieszkania w klatce miały dokładnie taki sam układ jak Twoje :yes: W niektórych klatkach mieszkanie po lewej było powiększone o 3 pokój i wtedy to środkowe było jednopokojowe (kawalerka). No ale dosyć wspomnień ;)

Widzę, że dziewczyy ostro wzięły się za Twoją kuchnię. Bardzo fajowe rozwiązania proponują :yes: Obawiam się jednak , że stół z krzesłami zagraci pokój - ale tylko wtedy dgy jest on tak nieiwelki jak ten z mojego dzieciństwa ;) Ale barek z 2 hokerkami - jak najbardziej :yes:

Będę zaglądać i w miarę swoich mozliwości czasowych cos podpowiadać :)

Pozdrawiam

O jaki fajny ruch się u mnie zrobił :)

tu ślad zostawiam w szale nadrabiania wakacyjnych zaległości:D

Dzięki za odwiedziny Pasiu :)

Hi, Hi - ale to naprawdę nie są białe meble :D. Są szare, tylko wyglądają jak białe :(. Taki urok tego programu :).

Nie znam powodu niechęci do bieli, ale to fajny kolor baza, który rozświetla i powiększa niewielkie przestrzenie :).

Przykro mi z chorobą :(. Trzymajcie się

Wiem, wiem o tej białej szarości. Tu była kiedyś mowa o tym, żeby górne szafki zrobić białe, a tylko dół szary i nad tym się zastanawiam ;)

A czym jest spowodowana moja niechęć do białych mebli? Żebym to ja wiedziała ? ;) U kogoś mi się podoba, zachwyciła mnie kuchnia Agalind, Pinacolady :) Ale u siebie jakoś nie widzę takich...

:hug:

Rocia - no i przybiegłam w te pędy do Cię. Po pierwsze - jako dziecko mieszkałam w bloku gdzie środkowe mieszkania w klatce miały dokładnie taki sam układ jak Twoje :yes: W niektórych klatkach mieszkanie po lewej było powiększone o 3 pokój i wtedy to środkowe było jednopokojowe (kawalerka). No ale dosyć wspomnień ;)

Widzę, że dziewczyy ostro wzięły się za Twoją kuchnię. Bardzo fajowe rozwiązania proponują :yes: Obawiam się jednak , że stół z krzesłami zagraci pokój - ale tylko wtedy dgy jest on tak nieiwelki jak ten z mojego dzieciństwa ;) Ale barek z 2 hokerkami - jak najbardziej :yes:

Będę zaglądać i w miarę swoich mozliwości czasowych cos podpowiadać :)

Pozdrawiam

Jak miło, że mnie odwiedziłaś :) Witam i rozgość się na dłużej... i podpowiadaj ciekawe, praktyczne rozwiązanie z poprzedniego mieszkania :)

Właśnie tego samego się obawiam ze stołem, coby nie zagracić (szczególnie, że trzeba jeszcze ustawić jakieś szafy, fotel i kanapę rozkładane :( Ale barek to rozwiązanie bardzo na TAK :yes: :D

Ale stół wcale nie musi być duży! nawet taki kwadratowy i składane fotele w piwnicy - wtedy jakby ktoś Was miał odwiedzić, to się przydają. Stoły są super i nie wyobrażam sobie by go zabrakło. Ale jestem nieobiektywna, bo u mnie zawsze była tradycja wspólnych posiłków weekendowych w gronie rodziny i opowiadania sobie podczas nich całego swojego tygodnia - to był czasami jedyny czas na to.

Ale kuchnia dwukolorowa to wiesz, że jestem za, bo Cię od początku staram przekonać do tego pomysłu:wiggle: