Domi87 12.09.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 to Was 4??? czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.09.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Piatka:)My z Rocią reprezetujemy dumę i chlubę narodu: rodziny wielodzietne;) Nawet w "płciach" idziemy łeb w łeb i w imionach prawie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.09.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Piatka:) My z Rocią reprezetujemy dumę i chlubę narodu: rodziny wielodzietne;) Nawet w "płciach" idziemy łeb w łeb i w imionach prawie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.09.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 łojejku to trochę mój plan ni w kij ni w oko:Dto rzeczywiście taki stół jak był na wizu.Może da się tam jeszcze wrzucić narożnik rozkładany i jakiś fotel, szafkę i zobaczyć jak to się prezentuje? Macie dość długą ścianę, więc spokojnie się zmieści pytanie tylko czy zostaną swobodne przejścia itpZaraz poszukam wymiarów Twojego lokum i spróbuję to rozrysować (ale niestety na wizu nie licz bo ja nie umiem jeszcze:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.09.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Spokojnie, Domi, jak tylko masz czas i ochotę to ustawiaj. Ja też rysuję zamiennie, raz na piechotę, a raz wizki Pomogę Ci z wymiarami, pokój ma 4,4 długości (od wejścia do balkonu) i 3,6 szerokości. Napominałaś coś o tej ścianie z lodówką, nad lodówkę myślałam żeby dać szafkę wiszącą. Chciałabym jak najlepiej wykorzystać powierzchnię ścian, tylko czy nie będzie to zbytnio zagracone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Rocia, biel i połysk oraz porządek w rozplanowaniu dają złudzenie większej przestrzeni. podobno architekci twierdzą, ze z małymi pomieszczeniami jest łatwiej, ja nie jestem architektem i mnie jest trudniej;) Masz tu jednak bardzo fachową pomoc i dużo życzliwych rad, sama też wiesz czego Ci trzeba, więc będzie dobrze, tylko trochę musi potrwac sam proces rodzenia się wnętrza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 13.09.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Pięknie to powiedziałaś Agatko Jak to trudno Ci? Przecież chyba teraz masz niemałą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 13.09.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Według mnie możesz spokojnie zabudować słupek z lodówką do sufitu! Jeszcze nie widziałam Twoich wizek salonu!Powiedz mi co tam dokładnie ma się zmieścić? Słyszałam o miejscu do spania dla 3 osób - dzieciaki? czy wy+1?trochę się też gubię z Twoimi wymiarami, bo tam jakieś cofnięcia, kominy itp w kuchni, a na wizce Julianny tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.09.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Hej, kuchnia jest ok. problem miałam z wc - chyba 3x wszystko zmieniałam (ostatecznie machnę tam najdroższe i najtańsze płytki;) + dechy szalunkowe) i jeszcze mocno gimnastykowałam się nad garderobą, żeby na maxa. wykorzystać przestrzeń i nie zbankrutować. Także z małymi mam problem, ale przecież nie ma rzeczy nie do ogarnięcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.09.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Według mnie możesz spokojnie zabudować słupek z lodówką do sufitu! Tak bym chciała Tylko nie planuję zabudowanej lodówki, podoba mi się inox. I nie wiem czy taka pojedyncza szafka na tej ścianie nie będzie jakoś durnie wyglądać Chyba żeby dołożyć jeszcze jedną i złączyć je jakoś sensownie w narożniku Jeszcze nie widziałam Twoich wizek salonu! I raczej szybko nie będzie, bo to kwestia kilku lat Powiedz mi co tam dokładnie ma się zmieścić? Słyszałam o miejscu do spania dla 3 osób - dzieciaki? czy wy+1? Sama nie wiem dokładnie Na pewno szafa, kanapa 2 i 1 os. (my i najmłodszy, dziewczyny mają łóżko piętrowe u siebie), i dużo szafek... trochę się też gubię z Twoimi wymiarami, bo tam jakieś cofnięcia, kominy itp w kuchni, a na wizce Julianny tego nie widać Ale to właśnie na planie ściany są proste, a w rzeczywistości nie do końca Julianna zrobiła tak jak prosiłam zabudowę pionu wod. - kan. i to widać bardzo dobrze w tym rogu co zlew. A jak nie rzuca się w oczy to właśnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.09.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Hej, kuchnia jest ok. problem miałam z wc - chyba 3x wszystko zmieniałam (ostatecznie machnę tam najdroższe i najtańsze płytki;) + dechy szalunkowe) i jeszcze mocno gimnastykowałam się nad garderobą, żeby na maxa. wykorzystać przestrzeń i nie zbankrutować. Także z małymi mam problem, ale przecież nie ma rzeczy nie do ogarnięcia;) Mnie najbardziej podoba się właśnie to, że masz wszystko przemyślane, wypróbowane różne pomysły i wybrane najbardziej Wam odpowiadające rozwiązania. A nie robisz na łapu capu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.09.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Rocia, widzę, że wizja się wykluwa;) To kiedy wielki dzień remontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.09.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Aguś nie pytaj. Wydaje mi się, że im bliżej tym dalej Jak sobie sprawdzam wyceny samych mebli to mi słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Rocia, dobrze szukaj, bo różnice cenowe są bardzo duże w zależności od stolarza, bo studia kuchenne to już zupełnie inna bajka. Da się znaleźć w miarę tanio i z dobrych materiałów. ja zaakceptowałam cenę mojego stolarza (wydawała się dość wysoka), ale mam masę rzeczy w standardzie, typu półeczki Peki na płyny, przegródki na talerze i sztućce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Rocia, przede wszytskim się nie zrażaj, bo tak jak Ardea napisała, różnice czasami sa kolosalne. Wiadomo, że remont pochłonie trochę kasy, ale myślę że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Rocia najważniejsze że nie masz presji czasu. Zrób jak piszą dziewczyny, porównaj, przeanalizuj i znajdziesz ekonomiczne i zadowalające rozwiązanie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 16.09.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Tak właśnie staram się robić Porównuję różne ustawienia pod kątem funkcjonalności, długości blatu roboczego i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.09.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ja mam więcej niż planowałam za mniej kasy, porównując stolarza a renomowane studio kuchenne. Robi mi na tych samych materiałach, nawet daje grubszy fornir, dobry lakier, mogę sobie wybrać sortownik a cena ponad 10tys. mniej niż w studiu (za to samo, tylko bez marki) Rocia najpierw zrób plan tego, co chcesz, a potem to samo wyceń w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.09.2012 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Dokładnie Za markę płaci się jak za zboże Ale są tacy dla których to się liczy Sporo zaoszczędziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.09.2012 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Wykluwa mi się jeszcze jedna wersja Z wejściem na miejscu barku (w projekcie Ewy), a barek przy ścianie lodówkowej. Muszę to przenieść na program, bo w głowie już to widzę Wtedy niska ścianka zasłaniałaby widok na zlew. Tylko znowu kuchenka byłaby widoczna Z waszego doświadczenia co lepiej mieć widoczne z pokoju? Z mojego przeliczenia w ostatniej wersji Ewy jest najwięcej blatu roboczego (całe 2 m), a to dla mnie wielki PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts