pestka56 28.09.2012 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pikuś, PAN Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 28.09.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Z tymi odciskami palców to zależy od koloru! Białe lakierowane podobno są super fajne w utrzymaniu czystości. Natomiast siostra mojego męża ma czarne z połyskiem i dramat! widać najmniejszy palec! Sądzę, że im ciemniejsze tym lepiej iść w mat lub pół-mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 28.09.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) A może takie zestawienie kolorystyczne http://meble-stelmach.com/2010/13%2004%202010/13%2004%2010.jpg Moim zdaniem jasny dół "unosi" szafki w górę Kuchnia jest taka lekka... O teraz się udało wkleić Zapiszę sobie dla pamięci: dół dąb bielony, góra antracyt. Edytowane 28 Września 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.09.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Hej, wpisałam Ci się w dzienniku, bo jakoś tak jedni tu, inni tam i mi się pomieszało, ale na temat tej kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.09.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Tak mi się dziś coś przypomniało i zatęskniło... "Do bez-tęsknoty i do bez-myślenia, Do tych, co mają tak za tak - nie za nie, Bez światło-cienia... Tęskno mi, Panie"... Pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Szczerze, mi się takie zestawienie średnio podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 01.10.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Mówicie coby sobie nie zawracać głowy tą kuchnią? No trudno, przeboleję Muszę się kiedyś zmobilizować i spisać jakieś podsumowanie Waszych rad i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Też mi się nie podoba, ponura i to zestawienie kolorów nie ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.10.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Kasiu ja liczę na jakieś Twoje podpowiedzi kolorystyczne co do mojej kuchni, szczególnie płytki pomiędzy szafkami i ściany powyżej Zupełnie nie widzę tych "szczegółów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Rocia, o Norwida to chyba nie mnie pytałaś, ja to muszę pamiętać Po co Ci płytki nad szafkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.10.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Nie wiem o co chodzi z Norwidem, to chyba nie ja Chodzi mi o płytki pomiędzy szafkami (stojącymi a wiszącymi), tylko nie wiem czy lepiej, żeby wtapiały się w tło czy były bardziej zauważalne. Chciałabym tradycyjnie płytki, a nie lacobel czy cegiełkę PS. Już wiem o Norwidzie. Teraz już się tego nie uczą w szkole, więc mało kto to zna. A szkoda bo piękne Edytowane 3 Października 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.10.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w aukcji zbierania środków na rehabilitację dla Damiana i Stefka. Szczegóły tu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?254-AUKCJA-dla-Stefka-i-Damiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.10.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Rociu, Ja zazwyczaj zaglądam do Twoich komentarzy i nie wiedziałam, że pisałyście w "zmaganiach" - przepraszam . Ta kuchnia z ostatniego zdjęcia byłaby lepsza gdyby miała biały dół Wydaje mi się, że te ciemne matowe fronty mogą być trudne do utrzymania w czystości - nawet na zdjęciu widać paluszki . Miedzy meblami możesz zainwestować w dobrą, zmywalną farbę. AniaS79 ma Fluggera i bardzo sobie chwali. Zmywa się z niej tłuszcz i pomidorówka . Jeśli jednak chcesz płytki, to poczekałabym z ich wyborem aż zdecydujesz się ostatecznie na fronty i podłogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.10.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Rociu, Ja zazwyczaj zaglądam do Twoich komentarzy i nie wiedziałam, że pisałyście w "zmaganiach" - przepraszam . Za Twoją pomocną dłoń zostaje Ci to wybaczone Ta kuchnia z ostatniego zdjęcia byłaby lepsza gdyby miała biały dół Wydaje mi się, że te ciemne matowe fronty mogą być trudne do utrzymania w czystości - nawet na zdjęciu widać paluszki . Miedzy meblami możesz zainwestować w dobrą, zmywalną farbę. AniaS79 ma Fluggera i bardzo sobie chwali. Zmywa się z niej tłuszcz i pomidorówka . Jeśli jednak chcesz płytki, to poczekałabym z ich wyborem aż zdecydujesz się ostatecznie na fronty i podłogę . Co do tej kuchni to też myślałam o białych szafkach na dół. Już myślałam, że połysk będzie na 100 %, a tu Pestka u kogoś pisała, że nie lubi kuchni w połysku (tylko nie dowiedziałam się jeszcze co jest tego powodem Mam nadzieję, że to takie nielubienie jak moje - białych kuchni (bez powodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.10.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Generalnie nie lubię jak mi coś błyszczy, poza biżuterią. Wolę półmat, bo całkiem matowe też mi nie pasuje. Najbardziej podobają mi się głatkie satynowe powierzchnie, jak długo głaskane i przez to wypolerowane drewno. Ale dopuszczam wyjątki. Np. mała kuchnia w połysku będzie lepiej wyglądać. Podobają mi się też szklane mozaiki które okropnie błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.10.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 10.10.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Tak kombinuję z tą kuchnią i myślę, że im bardziej jednolite będą szafki i jak najprostsze ustawienie tym lepiej będzie to wyglądać. I wymyśliłam, że gdyby na miejsce lodówki dać kuchenkę, a lodówkę postawić w rogu na wprost wejścia to: 1. Blat pomiędzy zlewem a lodówką będzie w jednym kawałku (100 cm) 2. Naprzeciwko byłby drugi taki sam kawałek blatu (drugi metr) 3. Łatwiejszy dostęp do lodówki (w końcu częściej otwieram lodówkę niż piekarnik) 4. Górne szafki miałyby taką samą wysokość (bez niskiej szafki nadokapowej) Powiedzcie, czy ma sens to co napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Cześć całkowicie zgadzam się z Twoim pierwszym zdaniem:) A lodówka nie będzie wystawała poza obrys szafek ? Okap podszafkowy można zrobić w szafce, która idealnie zgrywa się z pozostałymi wiszącymi. Rocia, kiedy planujesz remoncik kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Im prościej, tym lepiej - to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 11.10.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Chodzi Ci o wysokość lodówki? Właśnie chciałabym taką, żeby zmieściła się pod szafkę, max. 140. Co do okapu to chyba powinien być wyżej niż 60 cm od kuchenki? Chyba, że się mylę... Jednak dobrze myślałam: "Istotna jest wysokość zamocowania okapu. Zależy to od rodzaju płyty. Jeśli jest to płyta elektryczna - na wysokości nie mniejszej niż 65-70 cm nad polami grzejnymi, i 75-80 cm powyżej kuchenki zasilanej gazem." (Ładnydom.pl) Pytasz kiedy remoncik? Miał być w tym roku, ale z powodu problemów w pracy musiał zostać odłożony (może do następnego roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts