Lukarna 11.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 im bardziej jednolite będą szafki i jak najprostsze ustawienie tym lepiej będzie to wyglądać. to chyba sedno sukcesu... Muszę jeszcze raz przeczytać to ca napisałaś i ustawieniu bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego - coś mam dzisiaj trudności z czytaniem ze zrozumieniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.10.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Rocia - dobrze kombinujesz z piekarnikiem i lodówką Nawet dobrze ze remoncik odsunął sie troszkę w czasie bo dzieki temu kuchnia będzie super przemyślana i na pewno będziesz z niej mega zadowolona. Kibicuję Ci nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.10.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 to chyba sedno sukcesu... Muszę jeszcze raz przeczytać to ca napisałaś i ustawieniu bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego - coś mam dzisiaj trudności z czytaniem ze zrozumieniem;) Zdarza się Zmęczenie "materiału" Rocia - dobrze kombinujesz z piekarnikiem i lodówką Nawet dobrze ze remoncik odsunął sie troszkę w czasie bo dzieki temu kuchnia będzie super przemyślana i na pewno będziesz z niej mega zadowolona. Kibicuję Ci nadal Też tak sobie myślę, że co się odwlecze to na pewno lepiej się ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.10.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Dorotko, jeśli dobrze zrozumiałam myślisz o zamianie miejscami lodówki z kuchenką. Czy wówczas otworzysz piekarnik? O ile lodówki nie trzeba otwierać na oścież, o tyle piekarnik (nawet rzadziej używany) chyba by się przydało . Upewnij mnie proszę w swojej koncepcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.10.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Za pośrednictwem FM chciałabym życzyć wszystkiego najlepszego forumowym nauczycielom, dużo cierpliwości i przyjemności w przekazywaniu wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.10.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dorotko, jeśli dobrze zrozumiałam myślisz o zamianie miejscami lodówki z kuchenką. Czy wówczas otworzysz piekarnik? O ile lodówki nie trzeba otwierać na oścież, o tyle piekarnik (nawet rzadziej używany) chyba by się przydało . Upewnij mnie proszę w swojej koncepcji . Tak, dobrze mnie zrozumiałaś. Ewuniu, nie mam pojęcia, miałam nadzieję, że się otworzą. Nawet nie wiem na jaką szerokość się otwierają Teraz mierzyłam i mam tam przejście 65 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.10.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) O jakie ładne życzenia . Dziękuję, bom nieco ich adresatką Hmm... planujesz zakup nowego sprzętu AGD, czy pozostajesz przy obecnym? Wysokość drzwi piekarnika zależy od modelu. Moje mają 44 cm, ale gdy wyobraziłam sobie obsługę jedynie z boku, to przy gorącym piekarniku może być kłopot. Wiem Dorotko, że trzeba iść na kompromisy, co oznacza, że gdzieś będzie mniej wygodnie. Jeszcze tego nie wrzuciłam do programu, ale obawiam się, że przestawienie lodówki z płytą zaburzy to co stało się myślą przyświecającą zmianom - by było prosto i jednolicie. Zaraz spróbuję to zobaczyć Edit: Wrzucam obrazki z przestawioną lodówką. Zmieniłam górne szafki (teraz są 60x92). Wszystkie meble są teraz białe (wiem, że nie widać różnicy w stosunku do poprzednich szarych ) http://imageshack.us/scaled/landing/18/ntyxtcv.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/213/svnwxej.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/145/tubuaek.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/441/exmfssf.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/849/chaadey.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/515/blvsdna.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/12/hmatgyl.jpg Hmm... no nawet nie jest źle . Jeśli ten ciasny piekarnik Ci nie przeszkadza, to jest to opcja do przemyślenia . P.S. Kończy mi się limit zdjęć na kolejnym koncie Imageshack. Jeśli chciałabyś coś zachować to zapisz sobie proszę, bo będę musiała co nieco pousuwać Edytowane 15 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.10.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wielkie dzięki Ewuniu za to, że w każdej chwili mogę liczyć na Twoją pomoc. Jak dla mnie ta wersja jest najlepsza Jeszcze jak piszesz, że mogą być piekarniki z tak niskimi drzwiami to teraz będę szukać pod tym kątem. Obecny sprzęt AGD do wymiany To co chciałam zapisałam, możesz usuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.10.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dziękuję, bom nieco ich adresatką O... nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 To się cieszę, że na coś się zdają te obrazki . A jak szafki wiszące? Przekonujesz się do takich pionowych? Czy jednak pozostaniesz przy poziomych? Na upartego nawet zmywarkę 45 cm zmieścisz (obok lodówki), choć wiem, że jej nie planujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 16.10.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Te szafki, które ostatnio dałaś lepiej mi leżą, chyba dlatego, że są dużo szersze od tych pierwszych (i na dodatek takie wysokie) Z piekarnikiem byłoby jeszcze wyjście dać w słupku, tylko znowu: - gdzie go postawić? tu gdzie w ostatniej wersji kuchenka (i obok płyta)? obok lodówki (chyba będzie zbyt tłoczno na wejściu)? - czy dam radę kasowo? Nie, to chyba nie byłoby praktyczne wyjście... gdzie by nie dać słupka zrobi się z kuchni klitka z tunelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.10.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Dorotko,Hmm... jeśli chciałabyś piekarnik w słupku, to ja widzę go w tym pierwotnym układzie i pod warunkiem lekkiego wsunięcia ścianki w salon. Wtedy najpierw piekarnik w słupku, potem lodówka w wysokim słupku (albo odwrotnie). Niestety zrobi się niewygodnie przy zlewie (ociekacz będzie zasłonięty, ale trudniej dostępny), a płyta znowu ląduje przy ścianie.Dla przypomnienia ten układ (wysokie słupki byłyby po lewej)http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=rocia3.jpg&res=landing Aha - tutaj też są u góry 60, ale dzielone na pół drzwiczkami. Mnie się chyba nawet te bardziej podobają niż pojedyncze Edytowane 16 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.10.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Dziękuję, że zaglądasz i podpowiadasz To chyba nie jest dobry pomysł Mówisz, że Tobie bardziej podobają się "klawisze"? Mnie jakoś nie pasują wąskie drzwiczki górne do szerokich dolnych (ach ta matematyczno - symetryczna natura) Jak na razie to stawiam na wersję, którą pokazałaś przedwczoraj Nie byłabym sobą gdybym dokładnie na tym poprzestała Pewnie pokombinuję z szerokością szafek, ale układ właśnie taki. Jeszcze chyba za ścianką, do tych płytkich szafek dałabym drzwiczki jednakowej szerokości, a na przeciwną ścianę same szuflady (oprócz zlewu). Co do zlewu, jak uważasz 60 (licząc z ociekaczem) nie jest za mały? Teraz mam 80, całkiem niedawno kupowany i on chyba nie byłby wymieniany (no chyba, że wygram w Lotto). Jeszcze zastanawiam się nad podłogą. Podoba mi się na wizkach jednolita w całym mieszkaniu. Ale: nie chcę płytek w pokoju, to co panele do kuchni i na przedpokój? Czy jednak zrobić podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.10.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Dopadł mnie głęboki dół Nawet FM nie bardzo pomaga Poszperałam trochę w necie i znalazłam coś ładnego... powiecie pewnie, że już to przerabialiśmy, ale tu wygląda to dla mnie ciekawiej, bardziej mnie zachęca do przejścia na stronę szafek dwukolorowych Czy do takich szafek pasowałby drewnopodobny blat? A co z szarą podłogą? Podpowiedzcie co z tą podłogą... chodzi mi o połączenie przedpokoju, kuchni i pokoju Edytowane 23 Października 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Rocia, tak to jest jesienią, ale przejdzie:hug: Bardzo ładne wnętrza wyszukujesz. Podłoga może być szara, ale może też być pod kolor blatu kuchennego. Możesz zrobić wszędzie takie same panele lub w kuchni płytki, a w reszcie panele, możesz też wszędzie zrobić płytki - co kto lubi:) Wszystkie wersje będą ok. Zauważyłaś, że te meble są w macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.10.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ardea Kurcze, jak Ty mnie już znasz Poważnie zastanawiam się nad matem lub ew. półmatem Wiem, wariatka nieźle zakręcona ze mnie, ale chcę przemyśleć jak najwięcej możliwości. Chodzi mi też po głowie zmiana koloru frontów na jakieś jasne drewno Jakoś wydaje mi się zbyt monotonnie jak będą szare szafki, szare podłoga... a nie chciałabym rezygnować z szarych płytek (Twoje mnie urzekły) Może lepiej by się komponowało patrząc od dołu: jasnoszara podłoga, powiedzmy dębowe fronty, dębowy (ew. szary) blat, szare (lub jasnokremowe) duże płytki położone poziomo z cieniutką fugą, jasnoszare ściany Czemu te wybory są takie trudne dla mnie? Pod uwagę biorę albo panele na całości, albo płytki - kuchnia, przedpokój, a pokój - panele. I to jest duży dylemat: zrobić tak jak mi się podoba, czy tak jak będzie lepiej wyglądało i optycznie powiększy podłogę na całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.10.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Myślę o zmianie na coś w typie tych frontów: Tylko proste fronty, bez takich ramek Dodatkowo połączenie z szarościami ściany i podłogi Ewentualnie z Ikea Sofielund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.10.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Te kuchnie to mnie nie przemówiły:( Za jakiś czas zobaczysz moją - dębowe meble, szare ściany i podłoga oraz drzwi spiżarni + czarny blat, lampy i AGD.(tylko sobie blat w wyobraźni podmienisz na szary;))Rozumiem Twoje poszukiwania, chcesz beż płytki dopasowac do mebli - tak? Ja bym dopasowywała do blatu lub podłogi. A panele nawet w kuchni się sprawdzą, tylko nie wiem jak drewniane szafki zagrają z drewnianą podłogą. Rocia, Ty też jesteś perfekcjonistką i zwracasz uwagę na detale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.10.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) Dorotko, Każdy z nas ma swój gust i wedle niego radzi . Dla mnie te wąskie szafki dają wrażenie większej powierzchni. Optycznie oszukują małe pomieszczenie. Dolnych szafek przecież i tak nie widać, bo są za ścianką, a stojąc w kuchni nie ogarniesz wzrokiem góry i dołu . Twoje inspiracje z szaro-białą kuchnią pokazują też wariant częściowo pasujących szafek góra - dół . A tu przykład, który prawdopodobnie wywoła u Ciebie ból głowy, ale trzeba przyznać, że ogólnie nie wygląda to źle . http://bi.gazeta.pl/im/9/7872/z7872559X,Niewielki-ciag-kuchenne-wykorzystano-do-maksimum-.jpg Źródło Co do kolorów frontów zamilknę, bo to Tobie ma się podobać . A co do podłogi, to zgadzam się z Ardea . Jeśli w panelach to gładkie, jednolite fronty w kuchni. Jeśli płytki, to możesz pokombinować z frontami. Generalnie jednak jeśli kuchnia będzie otwarta na salon, to potem trzeba jakoś nawiązać kolorystycznie meblami. Weź też pod uwagę Wasze zwyczaje. Jeśli lubicie chodzić boso, bez kapci, to płytki nie będą dla Was przyjemne. Są jednak trwalsze. A jeśli chodzi o zlew z ociekaczem, to trudno mi powiedzieć. Na wizkach zlewy, które wstawiam zajmują w sumie 90 cm (szafka 60+30) Edytowane 24 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Rocia, czy chcesz tę kuchnię uczynić bardzo widoczną, czy chcesz ją „schować” ??? Julianna ta kuchnia podobna do Magdy34 - piękne są te górne szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts