Rocia 01.11.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Rzeczywiście ostatnio trochę brakowało mi czasu na FM Dziś weszłam na chwilę i na pierwszy rzut mocne uderzenie Pestki Ale jakże pasujące do mojej kuchni... Tylko ta mozaika jakoś nie bardzo mi odpowiada (do mnie, bo na zdjęciu podoba mi się) Obawiam się jeszcze tych szafek narożnych, ich funkcjonalności Przeglądałam różne moje rysunki projektowe i taka kuchnia jest prawie identyczna jak mój pierwszy pomysł Według moich obliczeń od kuchenki do lodówki byłoby jakieś 1,3m, łatwo chyba dostać zawrotów głowy kręcąc się tak w trzech różnych kierunkach Sama nie wiem jak to wszystko funkcjonalnie i estetycznie połączyć. W propozycji Pestki podoba mi się kolorystyka (zmieniłabym tylko chyba kolor blatów i mozaikę i oczywiście podłogę... bez sensu piszę, zostały tylko szafki ), brakuje mi tej ścianki z blatem znowu trzeba okrążać blat wchodząc np. z zakupami Ewuś tu okap jest w sumie niewidoczny, więc chociaż ten problem byłby rozwiązany Mikrofalą nie zawracajcie sobie głowy, nie mam jej w planach A propos mikro czy ja dobrze widzę, że na zdjęciu jest nad płytą? Czy dać sobie spokój z tym barkiem? W każdej propozycji jest coś co mi się podoba, tylko jak to połączyć, żeby było ładne i praktyczne? Nigdy bym nie pomyślała, że w takiej kuchence może być tyle różnych ustawień Ewuniu jak widzisz jestem bardzo niezdecydowana jak tą układankę złożyć i którą wersję ostatecznie dopracować... Powiedzcie jeszcze co sądzicie o kolorze lodówki - inox czy jednak tradycyjnie biały i biała nadstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Wiesz co Rocia ja Cię doskonale rozumiem. Całkiem niedawno przechodziłam to samo z moją kuchnią- z ustawieniem mebli. Wałkowałam ją w kółko i w wątku kuchennym i u siebie. I było mi cholernie głupio że tyle ludzi się zaangażowało w to żeby mi pomóc a mi stale coś nie pasowało:( Ale w końcu mam swoją wersję i jestem baaardzo zadowolona i wdzięczna wszystkim pomagaczom:) Nie stresuj się - w końcu trafisz na to jedyne ustawienie. A my jesteśmy tu z własnej nieprzymuszonej woli i jak ktoś pomaga to znaczy że chce tego. Ja bym chętnie coś podpowiedziała ale brak mi zmysłu przestrzennego - mogę jedynie wyrazić swoje zdanie jak któraś z dziewczyn coś zaproponuje;) A ja sama jeszcze nie raz zwrócę się o pomoc jak przyjdzie mi wybrac ostateczną wersję kolorystyczną Głowa do góry:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Rocia, Słoneczko, ja tę kuchenkę pokazałam tylko po to, żeby poprzeć projekt Julianny. No i żebyś zobaczyła, że mimo ograniczeń finansowych, nie. Musi wyjść byle co. Podpisuję się CZTEREMA ŁAPAMI pod pomysłem Juliany Zrób niezbędne zmiany, niezabudowana lodówka, i przemyśl kolory - będzie wspaniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.11.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Julianno, na szczęście zajrzałam na chwilkę do Twojego wątku i wiem, że masz wyrobiony gust, wiesz czego chcesz to nie muszę się martwić, że coś Ci obrzydziłam;) I mogę się pośmiać z Tobą Rocia, wybory pewnie są trudne, ale też ekscytujące, proces decyzyjny budzi wiele emocji:) Dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.11.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Wiesz co Rocia ja Cię doskonale rozumiem. Całkiem niedawno przechodziłam to samo z moją kuchnią- z ustawieniem mebli. Wałkowałam ją w kółko i w wątku kuchennym i u siebie. I było mi cholernie głupio że tyle ludzi się zaangażowało w to żeby mi pomóc a mi stale coś nie pasowało:( Ale w końcu mam swoją wersję i jestem baaardzo zadowolona i wdzięczna wszystkim pomagaczom:) Nie stresuj się - w końcu trafisz na to jedyne ustawienie. A my jesteśmy tu z własnej nieprzymuszonej woli i jak ktoś pomaga to znaczy że chce tego. Ja bym chętnie coś podpowiedziała ale brak mi zmysłu przestrzennego - mogę jedynie wyrazić swoje zdanie jak któraś z dziewczyn coś zaproponuje;) A ja sama jeszcze nie raz zwrócę się o pomoc jak przyjdzie mi wybrac ostateczną wersję kolorystyczną Głowa do góry:hug: Asiulka, właśnie dokładnie tak się czuję, a nie umiałam tak pięknie jak Ty tego wyrazić. Tym co napisałaś bardzo podniosłaś mnie na duchu... i zachęciłaś do dalszych poszukiwań, który zakończyły się powodzeniem (ale o tym za chwilę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.11.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Rocia, Słoneczko, ja tę kuchenkę pokazałam tylko po to, żeby poprzeć projekt Julianny. No i żebyś zobaczyła, że mimo ograniczeń finansowych, nie. Musi wyjść byle co. Podpisuję się CZTEREMA ŁAPAMI pod pomysłem Juliany Zrób niezbędne zmiany, niezabudowana lodówka, i przemyśl kolory - będzie wspaniała Kasiula, mnie właśnie chodziło o to, że Tymi zdjęciami kolejny raz pokazałaś, że jeśli wszystko się dobrze przemyśli to może wyjść bardzo ciekawe, niebanalne wnętrze, niezależnie (no prawie ) od zainwestowanych finansów. Jedynym znakiem zapytania jest wygoda poruszania się przy takim ustawieniu powiedzmy dwóch osób Co do kolorów: chodzą mi po głowie dwie wersje, która będzie ostateczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.11.2012 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Julianno, na szczęście zajrzałam na chwilkę do Twojego wątku i wiem, że masz wyrobiony gust, wiesz czego chcesz to nie muszę się martwić, że coś Ci obrzydziłam;) I mogę się pośmiać z Tobą Rocia, wybory pewnie są trudne, ale też ekscytujące, proces decyzyjny budzi wiele emocji:) Dasz radę Mozaikę uwielbiam, ale po kilku opiniach jak bardzo jest niepraktyczna, będę ją pewnie podziwiać tylko u innych Ardea, gdyby nie forum takie dylematy pewnie by nie miały miejsca Ale w jakimś sensie cieszę się z tego uzależnienia, dzięki Wam jestem teraz świadoma moich wyborów i późniejszych konsekwencji Ps. Kiedy będę mogła nacieszyć moje spragnione oczy u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.11.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 OK, poddam Wam pod ocenę zupełnie inne ustawienie, które mi dziś podpowiedział Google Jeśli jest do niczego mówcie wprost, a nie będę się zastanawiać czy coś z tym kombinować do mnie Nie patrzcie na kolorystykę, rodzaje szafek (witrynek raczej nie planuję ) tylko na ustawienie. Pod blatem barku myślę zostawić ściankę, ew. jakąś płytę, która zajmie mniej miejsca, a zasłoni część kuchni. Czy w takiej wersji nie byłoby za mało blatu roboczego? Główny zamysł to wyburzenie całej ścianki oddzielającej kuchnię i pokój, ew. zostawienie tylko niskiej pod barek. Ściana obok lodówki na pewno u mnie musi zostać (jest tam rurka c.o.). Zdecydowanie jasny kolor bardzo ją powiększa optycznie, a drewniany blat ociepla. W takiej wersji lodówka chyba bardziej pasuje biała... Macie może pomysł jakie zadanie spełnia szafka (ścianka?) pod blatem w ciemniejszej kuchni? Bo mnie nie starczyło tu wyobraźni Oddaję Wam głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.11.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Aż mi głupio, że jak mam takie błahe dylematy a obok nas takie tragedie się zdarzają http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-sp%C5%82on%C4%85%C5%82-dom-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 03.11.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Rocia nie ma Ci być głupio problemy są różne małe i duże. Witam po przerwie, z kuchnią też kłopotów mieliśmy bez liku. Prędzej czy później (raczej później) dojdziesz do tego idealnego ustawienia. Kolorystycznie się nie wypowiadam ale jakoś wizualnie wolę 1 wersję (a przynajmniej samo zakończenie kuchni stolikiem tu podoba mi się bardziej a z kolei w 2 wersji dalsze ustawienie szafek i narożna szafka itd. więc ja bym chyba zmiksowała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.11.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 O... witaj! Co tam u Was? Właśnie pamiętam Twoje dylematy co do wejścia do kuchni, czy tylko z salonu, czy dodatkowo z korytarza... Mówisz o ostatnich fotkach? To jest najświeższa propozycja do przedyskutowania (to nie jest moja kuchnia, ale podobne ustawienie mogłoby pasować) Więcej wizualek mojej kuchni jest kilka wcześniejszych stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Rociu, nie licz za bardzo na moją kuchnię, bo możesz się rozczarowac;) Która wersja lepsza? Na razie nie umiem wybrac, ciągle jestem pod wrażeniem wizki i pomysłu Julianny:) Ktoś mądrze napisał, że można zrobic ładne i funkcjonalne wnętrze za mała kasę i ja się z tym zgadzam w 100%. Dobrze miec duży budżet, ale on zawsze będzie sprawą drugorzędną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ardeo dziękuję - i za odwiedziny, i za miłe słowo Skłamałabym, gdybym napisała, że nie zaglądałam do Ciebie, ale blisko 400 stron jest ponad moje możliwości . Jednak w przypadku głosowania lub potrzeby pomocy w wyborze chętnie "namieszam", więc proszę o cynk jeśli będzie taka wola . Ja z pracami ruszę ponownie na wiosnę (czyli już niebawem ), a tymczasem gdybam i szukam właściwej wersji kolejnych pomieszczeń . Dorotko Kochana Grymaś, kręć noskiem, tup nóżką i pokazuj swoje pomysły Na pewno wykombinujemy Twój wymarzony i najwygodniejszy dla Was układ . Te ostatnie wizki podobają mi się . Troszkę tylko niepokoję się o tę ściankę, którą planujesz zamiast barku, ale może niepotrzebnie się obawiam Postaram się to jutro zobrazować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Julianno i Rociu, znowu troszkę namieszam, ale myślę, że warto tę kuchenkę zobaczyć i może coś zaadaptować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Rociu, nie licz za bardzo na moją kuchnię, bo możesz się rozczarowac;) Nie sądzę Po tym skrawku co już widziałam nie ma prawa być źle Która wersja lepsza? Na razie nie umiem wybrac, ciągle jestem pod wrażeniem wizki i pomysłu Julianny:) Ktoś mądrze napisał, że można zrobic ładne i funkcjonalne wnętrze za mała kasę i ja się z tym zgadzam w 100%. Dobrze miec duży budżet, ale on zawsze będzie sprawą drugorzędną W propozycji Ewy boję się, że się zrobi ciasnawo Wiem, że najważniejszy jest dobry pomysł i dopasowanie go do naszych możliwości finansowych. Wyszperałam jeszcze inspirację z półsłupkiem. Fajny pomysł, ale... Może komuś się przyda... Ps. Wkleję później, bo muszę wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Ok. Już jestem. To ta wizka. Tu wygląda ciekawie, ale szkoda byłoby mi miejsca nad półsłupkiem, a nie ma sensu wieszać nad nim szafek wiszących Edytowane 5 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Dorotko Kochana Grymaś, kręć noskiem, tup nóżką i pokazuj swoje pomysły Na pewno wykombinujemy Twój wymarzony i najwygodniejszy dla Was układ . Te ostatnie wizki podobają mi się . Troszkę tylko niepokoję się o tę ściankę, którą planujesz zamiast barku, ale może niepotrzebnie się obawiam Postaram się to jutro zobrazować. Jaka Ty jesteś wyrozumiała dla mnie kochanieńka Skąd ten niepokój o ściankę pod blatem - barkiem? Jak nie ta ścianka co jest teraz to może coś takiego jak poniżej (w kuchni u Fulek). Tylko czy taka cienka płyta utrzyma taki blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ostatni bardzo mi się podobają takie półsłupki:) Dorociu, a Ty chcesz kupić nową lodówkę, czy wykorzystać tę, którą masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Julianno i Rociu, znowu troszkę namieszam, ale myślę, że warto tę kuchenkę zobaczyć i może coś zaadaptować Kasieńko nie mieszasz Właśnie o takie ustawienie mi chodzi, tylko u mnie lepiej wygląda jak zamienię zlew z kuchenką, i nie wiem czy dawać szafki pod barkiem I zamienić kolory szafek. Oczywiście u mnie lustrzane odbicie. Nawet planuję podobny sufit i w nim halogeny. Wspólnymi siłami wymyślimy super praktyczne ustawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Tak myślę jeszcze o tej podłodze i pomału z żalem, ale jednak żegnam się z płytkami w kuchni i na przedpokoju, a na całości damy chyba panele Wstawię na chwilę zdjęcie podobnego mieszkania (wystawionego na sprzedaż) żeby Wam chociaż trochę zobrazować jak to wygląda (trochę chyba razi takie rozgraniczenie - płytki - panele Edytowane 6 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts