Rocia 10.11.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Niedobry sąsiad, niedobry - powinien w ramach zadośćuczynienia przynieść ciacho . Ja między Wrocławiem, a Krakowem, ale do Grodu Kraka mam zdecydowanie bliżej W moim aneksie, w miejscu gdzie u Ciebie jest w ostatniej wersji murek, a za nim stół - ja mam okno. Mój barek to... jednocześnie większy parapet . Jeśli chodzi o funkcjonalność, to mnie najbardziej brakuje blatu roboczego przy większym gotowaniu. Mam na to jedynie narożnik. I mimo iż jest ścięty (więcej miejsca do przechowywania i więcej blatu), to mam ciasno. Na tym narożniku stoi jeszcze mikrofalówka. Bez szafek za ścianką jest ok - więcej miejsca i komfortu. Jeśli nie potrzebujesz więcej szafek i dodatkowego blatu to układ powinien spełnić swoją funkcję . Ciacho, mówisz... na początku uparcie wmawiał mężowi, że on wcale na dachu nie był, dopiero jak mąż powiedział, że ja go widziałam jak schodził z góry przyznał się, że był, ale i tak winę za przecięcie zwalił na drugiego sąsiada, który z nim był... ot, taka sąsiedzka "życzliwość" Ja z kolei kojarzyłam Cię z okolic W-wy A ty bardziej Ślązaczka (chyba) jesteś Pewnie nie doczytałaś jak pisałam, że ja właśnie w tym miejscu co planuję barek obecnie mam okno Coś bardzo podobny mamy układ, u mnie kuchnia ma ok. 4,5 m kw O ile szafek może by mi wystarczyło, to jak napisałaś o tych brakach blatu roboczego przyglądnęłam się i rzeczywiście mało go będzie bez tych szafek za ścianą Może warto się zastanowić nad tymi płytkimi, tylko czy w narożniku dobrze się to zgra? Jakbym zlew dała zupełnie do rogu przy zabudowanym pionie to drugi narożnik byłby praktyczniejszy (chyba)... Ale to jest sprawa do przemyślenia A w przedostatniej wersji (przed zamianą zlewu i kuchenki) jakie głębokie dałaś szafki przy ściance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 10.11.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Bardzo fajny ten projekt, podoba mi się strasznie. Ja bym chyba jednak doinwestowała w zabudowaną lodówkę. Ewunia to mój forumowy skarb Też bym chciała zabudowaną, ale wszystko się rozstrzygnie jak będę wiedziała jak to się przełoży kasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.11.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Cześć Rocia, w końcu dotarłam do Ciebie:) Bardzo podoba mi się ostatnia wersja Twojej kuchni:) Tzn ostatnia pomieszana: kuchenka bliżej lodówki (łatwiej będzie manewrować przy piekarniku) a za ścianą płytkie szafki. Powstanie tam idealny blat do "wydawania" posiłków, szykowania talerzy itd. I dodatkowo szafki które w mieszkaniu baaardzo się przydadzą nawet jeżeli miałabyś tam trzymać coś innego a nie kuchenne rzeczy(wiem coś o tym wrrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 11.11.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Bardzo Ci się to chwali, że w nawale swoich zajęć odwiedziłaś mój zakątek Pewnie, że szafki w każdej ilości zapełnię Gdyby nie mała ilość blatu to bym się nie zastanawiała nad nimi (i bym ich nie dawała ), ale w takiej sytuacji muszę to na poważnie rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 E tam, w nawale zajęć. Budową już od jakiegoś czasu się nie zajmuję. Remont w pracy - po niedzieli się okaże czy ja to dalej poprowadzę. Nawet w domu nie mam co robić za bardzo bo przychodzi mama i jak jestem w pracy to mi wszytsko robi:sick: Zupełnie bezużyteczna ostatnio jestem. Ale dość smutków: Pokochaj szafki pod blatem/murkiem - jeszcze nie raz będziesz je wychwalać, zobaczysz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.11.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Kochana, korzystaj z możliwości bycia bezużyteczną ile możesz, po przeprowadzce jeszcze nieraz za tym zatęsknisz Znalazłam prawie identyczną kuchnię jak moja (przed przestawieniem kuchenki i zlewu), jest tylko 5 cm szersza, nie wygląda żeby było ciasno. Oceńce same Ps. Oczywiście u mnie blat byłby krótszy i wejście z innej strony. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.11.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dorotko, Ty tu znowu słodkości o mnie piszesz - dziękuję . Tak, mieszkam na Śląsku i nawet się tu urodziłam, choć rodzice nie są/byli stąd. Tak kojarzyłam, że masz tam okno, gdzie ja, ale moje okno jest na zewnątrz i niestety przesunąć nawet o 1 cm się nie da. U Ciebie można jeszcze coś kombinować Szafki na wizce mają 37 cm głębokości. Jeśli ich nie potrzebujesz, a potrzebujesz blatu, to jest rozwiązanie by zamontować tam taki składany blat. Mamy taki w domku letniskowym. Kupiliśmy chyba w Lidlu i jestem z niego bardzo zadowolona. Coś w tym stylu, tylko musiałabyś mieć płytszy. Myślę, że nawet samemu można coś takiego zmajstrować http://cdn4.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/f2/3d/d1/f23dd1727ddebc61_320x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Źródło Ten mi wygląda na samoróbkę http://strefadesignu.blox.pl/resource/kuchnia_i_skladany_stolik_przy_oknie.jpg Źródło Ostatnia Twoja inspiracja idealna dla Ciebie Tak sobie myślę, że jeśli chciałabyś jednak wstawić szafki za ścianką, to może być trudno z dostępem do piernika i wtedy ten układ z inspiracji byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 14.11.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Właśnie doczytałam o sąsiedzie dachowcu... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 14.11.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Rocia.Napisałam odpowiedź w moich komentach.Przepraszam,że dopiero teraz.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.11.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Szafki na wizce mają 37 cm głębokości. Jeśli ich nie potrzebujesz, a potrzebujesz blatu, to jest rozwiązanie by zamontować tam taki składany blat. Mamy taki w domku letniskowym. Kupiliśmy chyba w Lidlu i jestem z niego bardzo zadowolona. Coś w tym stylu, tylko musiałabyś mieć płytszy. Myślę, że nawet samemu można coś takiego zmajstrować Ostatnia Twoja inspiracja idealna dla Ciebie Tak sobie myślę, że jeśli chciałabyś jednak wstawić szafki za ścianką, to może być trudno z dostępem do piernika i wtedy ten układ z inspiracji byłby lepszy. Gdyby jednak doszło do wariacji ze stołem w pokoju to chyba szkoda by mi było miejsca na taki składany stolik w kuchni Jakoś mi nie pasuje taka ściśnięta (wciśnięta na siłę) kuchenka na tej krótkiej ściance Zupełnie inaczej (moim zdaniem lepiej) wygląda tam zlewozmywak. Pewnie masz rację ze stroną praktyczną użytkowania piekarnika umieszczonego na ścianie na wprost wejścia do kuchni. Ale z drugiej strony (moim zdaniem) łatwiejszy dostęp do szafek narożnych będzie gdy pomiędzy nimi będzie zlew, a nie kuchenka Same problemy z tym piekarnikiem Ew. gdyby całkiem wyburzać ścianę to doszłoby to kuchni parę (jakże cennych) cm Edytowane 15 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.11.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Właśnie doczytałam o sąsiedzie dachowcu... masakra z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.11.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Rocia. Napisałam odpowiedź w moich komentach. Przepraszam,że dopiero teraz. Pozdrowionka Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.11.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ale ten składany stolik miał być blatem roboczym (a nie stolikiem), który chciałaś, a nie chciałaś szafek - to spełniało Twoje założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.11.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ostatnio tak tylko z doskoku wpadam na forum... mam na głowie organizację urodzin córki... jakoś ciężko mi idzie z ich planowaniem, mimo dużego udziału samej zainteresowanej... takie imprezki nie są moją mocną stroną Ewuniu, jakoś mi nie pasuje taki składany blat. Chyba będę wybierać albo szafki za ścianką albo ścianka bez szafek, ew. blat bez ścianki (jak na inspiracjach z postu 348 ). To nie jest tak, że w ogóle nie chcę tam szafek, tylko żeby nie było ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 I see Trzymam kciuki za imprezkę . Które urodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 21.11.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 To które? 17., bo ostatnie ur. dzieciństwa czy 18., bo pierwsze dorosłości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 22.11.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Chyba jednak bardziej świętuje się wejście w dorosłość niż pożegnanie dzieciństwa (spróbuj powiedzieć 17- czy nawet 16-latce, że jest jeszcze dzieckiem 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Super (czasem żałuję, że tak późno zabrałam się za macierzyństwo ). To kiedy impreza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.11.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Już za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts