Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie zsypy na bieliznę?

eczarny

Recommended Posts

http://www.pfrang.pl/polska/files/zsypy_na_bielizn__281_.pdf

a nie lepiej sameu zrobić. Do tego nie trzeba cudów tylko trochę inwencji i pomyślunku. Poza tym żadna firma nie robi na gotowo tylko daje system, a i tak wykóńczyć trzweba samemu. Ja będe robił u siebie i zmaierzam kupić o jedną szefke więcej i w niej zrobić rzutnie bielizny.

Witam! szukam firmy zajmującej się tematem zsypów na bieliznę na poważnie.... Ktoś może coś wie??:yes:

nie wiem czy firma od zsypów to najlepszy wybór. Raz, że będzie zapewne drogo. Dwa, że łatwiej jest dopasować design szuflady do rzuty i wylotu zasypu razem z robieniem / zakupem mebli. I tak u mnie zsyp może być w kominie jeśli postawię PC. Zrzut z łazienki na pietrze do pralni/kotłowni poniżej ma raptem 3 mb. komin już jest do tego praktycznie gotowy, wystarczy wykuć na piętrze miejsce pod szafkę. Na parterze jest przygotowane.

Szafkę do wkładania bielizny wykona mi ten co zrobi meble do kuchni vel do łazienki. Rurę muszę mieć w kwadracie (normalnie dałby nawet najtańszą PCV fi300) i zrobię to z blachy z lutowaniem. Koszt dla mnie roboty z materiałem przez rodzinę 100zł, normalnie z 250-350 zł. Na dole wylot zsypu obrobi mi koleś co położy płytki. Chyba wszystko w temacie.

Witam, troche mnie to dziwi, że niektórzy wydają setki tysięcy na dom a a takich miejscach jak łazienka bawią sie w samoróbkę i na siłę oszczędzaja. Widziałem to u mojego kolegi taki zsyp. Drzwiczki z Castoramy z nierdzewki mizernej jakosci,, które moim zdaniem sa za małe żeby wygodnie wrzucac np pościel, a w pralni jakies sztukowane rury przywiązane do ściany. Moim zdaniem to albo zrobić jakieś sensowne systemowe rozwiązanie żeby to jakoś wyglądało, albo się w takie rzeczy nie bawić

Witam, troche mnie to dziwi, że niektórzy wydają setki tysięcy na dom a a takich miejscach jak łazienka bawią sie w samoróbkę i na siłę oszczędzaja. Widziałem to u mojego kolegi taki zsyp. Drzwiczki z Castoramy z nierdzewki mizernej jakosci,, które moim zdaniem sa za małe żeby wygodnie wrzucac np pościel, a w pralni jakies sztukowane rury przywiązane do ściany. Moim zdaniem to albo zrobić jakieś sensowne systemowe rozwiązanie żeby to jakoś wyglądało, albo się w takie rzeczy nie bawić

jeśli Twój kolega robił to sam na sznurek i materiał z Castosramy (metalowe drzwiczki) to się nie dziwię, że jest słabo. Tylko ja widziałem firmę co chce 5-6 tys za 1 drzwi i 1 szufladę + 3 mb rury! Jak dla mnie zrobienie tego (drzwiczek, szuflady) przez osoby co będą mi robiły meble do kuchni a może i do łazienki gwarantuje 100% jakość wykonania. Do tego dochodzi rura włożona w komin więc sznurków nie potrzebuję.

Chyba, że ty meble zamawiasz do kuchni włoskie, firmowe za 80 - 100 tys. Wtedy faktycznie wygłupiam się pisząc o samoróbkach, ale napisz wtedy w zapytaniu, że szukasz drogiego wykonawcy systemowego. Jedyne co przyznam, że u mnie pościel tym zsypem nie poleci. Z tym, że mi bardziej zależny na ubraniach codziennych - a te polecą śmiało :)

p.s. powiedz koledze ze sznurki to się tylko przy butach sprawdzają, ale i tak trzeba kupić dedykowane (faktura, kolor, szerokość) sznurowadła