lukep3 20.07.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Działka objęta jest planem miejscowym - interesuje mnie obszar poza obowiązująca linią zabudowy (budynek mieszkalny już stoi - budowa zakończona - stoi zgodnie z tą linią); plan miejscowy nic nie wspomina na temat wznoszenia czegokolwiek na terenie poza linią - budować można od linii w "dół" działki - a obszar "nad" linią obowiązującą to ok 2/3 obszaru działki niestety... intersuje mnie posadowienie na tymże obszarze obiektu/budowli (?) w postaci garażu/pomieszczenia gospodarczego blaszanego na "mobilnych" płytach betonowych o grubości ok 15 cm. Konstrukcja związana z płytami - z gruntem nie. Bez żadnych instalacji. Czy moge coś takiego wykonać. Odległości od granic działki zachowane. Czy moge coś takiego zrealizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 20.07.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 i nikt nie pomoże? chyba jest jedno rozwiązanie dla obiektów nie związanych trwale z gruntem - ale nie dla garaży (bo te zdaje się zawsze wymagają pozwolenia na budowę) - tylko dla obiektów gospodarczych służących np do przechowywania narzędzi - tymczasowy obiekt budowlany - ale trza latać co 120 dni do organu po zgłoszenie i przesuwać go o 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Z tego co mi wiadomo to nic nie trzeba tzn. zezwoleń, planów itp. Mam postawione takie dwa garaże jeden przy drugim i nawet firma która montowa ( ze 20 minut to zajęło) twierdziła że nic takiego nie jest wymagane do blaszaka, podobnie chyba jest przy budowie wiaty na palach.Nie kombinowałem z płytami tylko wylewka płyty betonowej, jakieś szparki między kątownikiem a podłożem uszczelniłem pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts