rvsh 20.07.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam, Od jednej strony domu mam wylany beton b-10 na szerokość około 3,5 metra licząc od samej ściany budynku. Grubość betonu około 7 cm.Chcę ten teren ocieplić:(folia budowlana) styropian 10 mm (folia budowlana) oraz wylać beton b-20. Całość wygląda tak, że dach przykrywa jakieś 0,5 m od tej strony. Sciana jest ocieplona styropianem, jednak nie do samej wylewki. Wylewka jest bezpośrednio przy ścianie, pod nią jakieś 5 cm piasku, a pod tym jeszcze beton ze starej opaski betonowej. Czy mogę mieć problemy z zawilgoceniem ściany? Jeśli tak to co zrobić? Czy wystarczy tylko zrobić spadek w stronę od budynku? Pozdrawiam,Alex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 20.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A nie prościej odciąć wylewkę od budynku warstwą 5 cm styroduru? I nie kombinować jak to schować... Zresztą i tak ją trafi po mrozach pewnie. Sama się odetnie. O ile dobrze zrozumiałem co to jest. Może rysuneczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rvsh 20.07.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Załączyłem poglądowy rysunek... Widok z boku: Widok z góry: Edytowane 20 Lipca 2011 przez rvsh Dodanie dodatkowego obrazu sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts