peeddro 20.07.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Nie wiem czy dostatecznie przedstawie moj "problem" ale sprobuje.Mam dom podpiwniczony z podpiwniczonym wiatrolapem. Wiatrolap ma dosc glebokie fundamenty (wiem bo robilem izolacje pionowa) i jest "doklejony" do domu. Pod wiatrolapem jest male pomieszczenie prawie 2x2 jednak ma ono okolo 80 cm wysokosci. Mozna wiec by bylo poglebic je, w drzwiczki wejciowe wstawic okno ale trzeba zrobic przebitke do piwnicy. Jednak boje sie ze mozna naruszyc konstrukcje domu. Sciana w miejscu przebitki ma niecale 40 cm grubosci. W dodatku dom byl budowany zaraz po wojnie wiec jakosc jego wykonania (murowania) jest slaba. Cz operacja przebicia sie jest ryzykowna ?. Czy wstawienie nadproza na calej grubosci jest ryzykowne ? . Czy tez moze lepiej wpierw wstawic nadproze na polowie grubosci zaczekac az zwiaze a potem opiero po 2 stronie ? A moze tez lepiej dla swietego spokoju nic nei ruszac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts