Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek ciasny, nie jest wspaniały, szczupły ale własny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I to jest to co zostać musi, w grę wchodzi zabawa z dodatkami, a po lekturze tutaj wiem że można tym zdziałać wiele :).

Teraz część, która kompletnie musi zostać zmieniona. Stół z krzesłami nadają się na ognisko :), mam już upatrzony zestaw. Mały stolik przy którym stoi "tron" Milki też do wyrzucenia, tam planuję barek na nodze z cegły i z drewnianym blatem zaolejowanym na brązowo pasującym do mebli. Cegłę chciałam powtórzyć od blatu do sufitu na szerokość właśnie tego blatu. Przy barku staną dwa hokery w takim samym stylu jak krzesła przy stole. Okno zostanie zmienione na tarasowe i trzeba przenieść grzejnik gdzieś indziej, tylko nie wiem gdzie. Czy przenieść go zupełnie na tę krótką ściankę obok drzwi (ale to jest komin od CO), czy tylko przesunąć w prawą stronę skracając rurki. Niestety nie mam też pomysłu na trzy ściany wkoło stołu :(.

Skoro chcesz słuchać uwag, które mogą pomóc, to ja chętnie ;) Niech Cię ręka boska broni przed cegłą w kuchni... Masz klasyczną kuchnię i tego stylu się trzymaj :)

Ta kuchnia nie jest taka zła, idealna dla tych, którzy lubią styl klasyczny :) Przydałyby się jakieś stylowe, klasyczne dodatki. W jadalni fajnie by było połączyć biel i brąz, koniecznie klasyczny stół z krzesłami, długie, ciężkie zasłony na oknach i jakiś klasyczny żyrandol. Będzie pięknie :)

no tak tylko ja widzisz na tym zdjęciu to jest zupełnie inny styl niż u Ciebie, ty masz klasyczny i nie będzie to do siebie pasowało, a co do jadalni, to jak pamiętasz podaj wymiary kuchni,i salonu, coś wspólnie zaradzimy.

aha i jak znajdziesz jakieś inspiracje stołu czy krzeseł to wklejaj

Edytowane przez joliska
"edytuj post" :)

ta 1 propozycja jest zdecydowanie lepsza i będzie pasowała do Twojego wnętrza, taka klasyka:)

druga , krzesła bardzo niewygodne, a przy rodzinnych imprezkach to chyba ważne:)

czyli masz L kuchnia+ jadalnia:) ekspresowo zrobione wymiary:), a powiedz mi jeszcze planujesz zmienić kolorystykę, i co w ogóle planujesz w tym pomieszczeniu zmienić, jak dasz jakieś wskazówki łatwiej nam będzie coś pokombinować .

cześć,

powtórzę za przedmówcami- 150 m to naprawde kawał powierzchni uzytkowej (ja mam 146 i dla 4 osobowej rodziny w zupełności wystarczy).

domek bardzo ładny, świetne zmiany zrobiłaś

co do zestawu do jadalni to wizualnie podoba mi się zestaw drugi - bardziej nowoczesny, ale ulciapulcia mówi, że krzesełka nie są za wygodne więc może ma rację...

co do ogrodu to gratuluję wielkości -masz co robić- u mnie jest 34 ar i choć prace narazie głownie koszenie, grabnienie, palenie, pryskanie i tak w kółko od 3 lat, to jeszcze z chwastami nie wygrałam....

a u Ciebie juz tak ładnie i skalniak i lasek i sporo drzew... Zazdoszczę!!!

właściciele działek 30 ar łączcie się :-) :-)

trzymam kciuki za dalsze upiększanie domku i ogrodu

będę podglądać

pozdr safikey