bocian_86 27.07.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zwierzęta w ogrodzie - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 28.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 a no widzisz , bo jak jakaś imprezka zakrapiana, to niechcacy mogłby ktoś spaść w dół, a nie wspomnę już o szalonych pomysłach dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 28.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Mada - dzięki że się nie obraziłaś za tą krytykę! Z duszą na ramieniu pisałam tego posta i byłam gotowa do jego usunięcia:) Nie za bardzo mam w tej chwili czas na doradzanie w sprawie kuchni i salonu (nadrobię - obiecuję), ale bardzo, bardzo chcę pochwalić Wasz taras. Naprawdę świetny jest. Połączenie kostki granitowej i tych płytek - super! Połączenie estetyki i funkcjonalności. Barierka też ma bardzo ładny wzór. Skąd ją wzieliście? Tylko trochę inaczej bym ją zabejcowała, żeby bardziej wydobyć miodowe odcienie. Ale całość naprawdę fantastyczna. Teraz sadź bluszcze i powojniki, bo mi już tylko pnączy brakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 28.07.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 safikey cieszę się że do mnie zajrzałaś , działka prawie 30 arów ale ogrodzone jest ok. 15 arów reszta zalesiona i na razie nie trzeba się nią zajmować, ewentualnie jesienią pozbierać grzybki do sosu . Do Ciebie też już zaglądałam i gratuluję postępów. Oczywiście zapraszam częściej. ulciapulcia wymiary może i ekspresowo ale gafę ładną strzeliłam, oczywiście wymiary podane są w cm a nie w metrach, cóż zakręcona jestem , wybaczcie. Co do zestawów to ja jestem bardziej za czymś z 1 opcji, druga podoba się mężowi. A co chcę zmienić - kolor koniecznie (myślę o delikatnym kremie albo lekkim cappuccino, na pewno coś jasnego, bo jest tam tylko jedno okno i to od południowego-zachodu, z tym że południowa strona to las), jak wstawimy okno tarasowe to trzeba zmienić położenie grzejnika i chyba powinien powędrować na ścianę obok drzwi, nie będzie przeszkadzał przy stole, koniecznie muszą znikną te sztuczne kwiatuszki co sobie tak jakoś wiszą, ale bez nich jakoś na razie tego nie widzę - bok mebli jest ciemno brązowy i ni jak się łączy z tą żółtą ścianą - może by tak zrobić tam jakiś brąz żeby te meble nie rzucały się tak w oczy (jakaś tapeta, albo po prostu pomalować na czekoladowo). Do tego zasłony i na ścianę jakieś dekoracje (nie wiem jakie ). joliska podoba mi się to białe, ale ciekawe jak by wyglądało przy moich dzieciakach (Milka ma dopiero 2,5 roku i jedzeniem dzieli się ze wszystkim co jest w okolicy ), ale jeśli to łatwo by się czyściło to muszę się im dokładnie przyjrzeć. Dziękuję za inspirację Dzisiaj nareszcie przestało padać i wyszło słonko więc poszłam odpocząć do ogrodu . Wreszcie udało mi się skończyć obrzeże wokół nowo tworzonej rabaty przy płocie w dębowym zakątku. I pospacerowałam trochę z kosiarką http://images47.fotosik.pl/993/713d3e5578466b50med.jpg http://images43.fotosik.pl/993/b604a9327c336fe1med.jpg A taki sprzęt znalazłam w zaroślach, które były w miejscu prezentowanego fragmentu działki - troszkę tuningowałam i myślę że prezentuje się ok http://images50.fotosik.pl/1003/ee1bb2869f75ab77med.jpg Mada, a powiedz czy pod tymi kamieniami masz agrowłókninę? I jak one sie sprawuja?bo super to wygląda:) skalniak śliczny i taras też. Jakiej firmy te szare płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 28.07.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam, piękny ogród, coraz piękniejszy, ja ciągle szukam inspiracji i ciągle mi się koncepcja zmienia. Co do stołu i krzeseł w jadalni ja mam 2 komplet co do wygodności nie są najgorsze, łatwo-czyszczące ale ja kolor mam wenge i każdy pyłek widać więc polecam jakiś inny jaśniejszy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.07.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A ja Ikeę mam najbliżej w Poznaniu:( 200 km!!! Rzadko tam jestem. Szkoooda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Kurcze, ja nie umiem takich rzeczy kupować przez allegro...muszę dotknąć , pomacać:) Wiele rzeczy kupowałam przez allegro, ale jak mi przywieźli toaletkę ...całą połamaną, to przestałam. Teraz owszem, jakieś małe duperelki czy roślinki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 29.07.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Mi się te zasłony podobają od bardzo dawna. Piękny taras! A dom z potencjałem. Co do koloru barierki - może na kolor altanki? PS Moja córka nr 2 też ma imię Milenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 30.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 fajne te zasłonki beda do wszystkiego pasowaly bo nie sa wycudowane a to ogromny ich plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 02.08.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 myślę, że lampa idealnie by pasowała a jeśli jeszcze Tobie się podoba to kupuj !!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 02.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ale ta tapeta nijak nie pasuje do lampy! Lampa bardzo stylizująca - prawdę powiedziawszy - niezbyt mi się podoba, a tapeta typu glamour, na inspiracji skontrastowana z bardzo nowoczesnymi meblami. W dodatku ciemna, a u Ciebie pomieszczenia są na tyle niedoświetlone, że tylko jasne kolory bym tam widziała. I - na dodatek - miejsce na tapetę też niezbyt trafione. Popatrz na inspirację - miejsce centralne, wyeksponowane, tapeta jest proporcjonalna do pozostałej powierzchni ściany. A u Ciebie tapeta byłaby tak trochę wciśnięta na siłę. Powiedz najpierw, w jakim stylu chciałabyś mieć dom, w jakich kolorach, a dodatki na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.08.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Mada, super taras i barierka. Takiej będę potrzebowała do altanki . Mi lampa się nie podoba, co do tapety - nihru ma rację. Planujesz zmiany kolorów na ścianach czy zostają jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ja też kopię doły na działce pod różne konstrukcje A lampy na końcu wybierz jest spory wybór z tych nie-nowoczesnych i na pewno coś znajdziesz fajnego, albo mu pomożemy najpierw te grubsze sprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 dziewczyny mają rację jak możesz to wklej kolor jaki planujesz ,jeśli masz oczywiście znaleziony, najlepiej będzie nam wtedy dopasowywać cokolwiek. biały średnio mi pasi , własnie jaki ecru, biła czekolada, jasny beżyk. czyli co na pewno zostaje meble i cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 n oto już coś wiemy j bym jaśminu nie dawała, bardziej pasuje mi do Twojego wnętrza beż, będzie ładnie i klasycznie, to przeglądnij wzorniki i ruszamy dalej, a pisząc o oknie co masz na myśli?kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) aha no i ja bym proponowała farbę lateksową do kuchni, obecnie taką mam i zmywam z niej bez problemu, a bardziej chcesz iść w kolorze narcyz z dekorala , czy burzy piaskowej? Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez ulciapulcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 a reszte okien też masz tak -2 kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.08.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) A ja nie lubię beżu, szczególnie z brązowymi meblami, które moim zdaniem trzeba troszkę oziębić . Maduś wrzuć zdjęcia kuchni, bo tamte poznikały pamiętam tylko, że klasyczna i więcej czarna dziura Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 a ja lubię beż, właśnie przez to że daje takie ciepło i jest taki domowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 hm no tak patrzę na te zdjęcia co wkleiłaś i ciągle się zastanawiam, wszystko zależy w jakich kolorach się dobrze czujesz czy ciepłych, czy zimnych,, ja ściągnęłam jedno twoje zdj kuchni na pulpit i pomalowałam scianę na szaro no i jakoś tak by mogło być ,ale ja osobiście widziałabym tu ciepłą delikatną kolorystykę białą czekoladę czy coś podobnego , a wnętrze zrobiłabym dodatkami, bo wydaje mi się taka mieszanka nie do końca. może spróbuj sobie Ty przemalować w MousePainter i powiedz co myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts