Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek ciasny, nie jest wspaniały, szczupły ale własny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mada - dzięki że się nie obraziłaś za tą krytykę! Z duszą na ramieniu pisałam tego posta i byłam gotowa do jego usunięcia:)

Nie za bardzo mam w tej chwili czas na doradzanie w sprawie kuchni i salonu (nadrobię - obiecuję), ale bardzo, bardzo chcę pochwalić Wasz taras. Naprawdę świetny jest. Połączenie kostki granitowej i tych płytek - super! Połączenie estetyki i funkcjonalności. Barierka też ma bardzo ładny wzór. Skąd ją wzieliście? Tylko trochę inaczej bym ją zabejcowała, żeby bardziej wydobyć miodowe odcienie. Ale całość naprawdę fantastyczna.

Teraz sadź bluszcze i powojniki, bo mi już tylko pnączy brakuje:)

safikey cieszę się że do mnie zajrzałaś :), działka prawie 30 arów ale ogrodzone jest ok. 15 arów reszta zalesiona i na razie nie trzeba się nią zajmować, ewentualnie jesienią pozbierać grzybki do sosu :). Do Ciebie też już zaglądałam i gratuluję postępów.

Oczywiście zapraszam częściej.

ulciapulcia wymiary może i ekspresowo ale gafę ładną strzeliłam, oczywiście wymiary podane są w cm a nie w metrach, cóż zakręcona jestem :), wybaczcie.

Co do zestawów to ja jestem bardziej za czymś z 1 opcji, druga podoba się mężowi.

A co chcę zmienić - kolor koniecznie (myślę o delikatnym kremie albo lekkim cappuccino, na pewno coś jasnego, bo jest tam tylko jedno okno i to od południowego-zachodu, z tym że południowa strona to las), jak wstawimy okno tarasowe to trzeba zmienić położenie grzejnika i chyba powinien powędrować na ścianę obok drzwi, nie będzie przeszkadzał przy stole, koniecznie muszą znikną te sztuczne kwiatuszki co sobie tak jakoś wiszą, ale bez nich jakoś na razie tego nie widzę - bok mebli jest ciemno brązowy i ni jak się łączy z tą żółtą ścianą - może by tak zrobić tam jakiś brąz żeby te meble nie rzucały się tak w oczy (jakaś tapeta, albo po prostu pomalować na czekoladowo). Do tego zasłony i na ścianę jakieś dekoracje (nie wiem jakie :().

joliska podoba mi się to białe, ale ciekawe jak by wyglądało przy moich dzieciakach (Milka ma dopiero 2,5 roku i jedzeniem dzieli się ze wszystkim co jest w okolicy :)), ale jeśli to łatwo by się czyściło to muszę się im dokładnie przyjrzeć. Dziękuję za inspirację :)

Dzisiaj nareszcie przestało padać i wyszło słonko więc poszłam odpocząć do ogrodu :). Wreszcie udało mi się skończyć obrzeże wokół nowo tworzonej rabaty przy płocie w dębowym zakątku. I pospacerowałam trochę z kosiarką :)

http://images47.fotosik.pl/993/713d3e5578466b50med.jpg

http://images43.fotosik.pl/993/b604a9327c336fe1med.jpg

A taki sprzęt znalazłam w zaroślach, które były w miejscu prezentowanego fragmentu działki - troszkę tuningowałam i myślę że prezentuje się ok

http://images50.fotosik.pl/1003/ee1bb2869f75ab77med.jpg

Mada, a powiedz czy pod tymi kamieniami masz agrowłókninę?

I jak one sie sprawuja?bo super to wygląda:)

skalniak śliczny i taras też.

Jakiej firmy te szare płytki?

Witam, piękny ogród, coraz piękniejszy, ja ciągle szukam inspiracji i ciągle mi się koncepcja zmienia. Co do stołu i krzeseł w jadalni ja mam 2 komplet co do wygodności nie są najgorsze, łatwo-czyszczące ale ja kolor mam wenge i każdy pyłek widać więc polecam jakiś inny jaśniejszy kolor.

Kurcze, ja nie umiem takich rzeczy kupować przez allegro...muszę dotknąć , pomacać:):) Wiele rzeczy kupowałam przez allegro, ale jak mi przywieźli toaletkę ...całą połamaną, to przestałam. Teraz owszem, jakieś małe duperelki czy roślinki:)

Ale ta tapeta nijak nie pasuje do lampy! Lampa bardzo stylizująca - prawdę powiedziawszy - niezbyt mi się podoba, a tapeta typu glamour, na inspiracji skontrastowana z bardzo nowoczesnymi meblami. W dodatku ciemna, a u Ciebie pomieszczenia są na tyle niedoświetlone, że tylko jasne kolory bym tam widziała. I - na dodatek - miejsce na tapetę też niezbyt trafione. Popatrz na inspirację - miejsce centralne, wyeksponowane, tapeta jest proporcjonalna do pozostałej powierzchni ściany. A u Ciebie tapeta byłaby tak trochę wciśnięta na siłę.

Powiedz najpierw, w jakim stylu chciałabyś mieć dom, w jakich kolorach, a dodatki na końcu.

hm no tak patrzę na te zdjęcia co wkleiłaś i ciągle się zastanawiam, wszystko zależy w jakich kolorach się dobrze czujesz czy ciepłych, czy zimnych,, ja ściągnęłam jedno twoje zdj kuchni na pulpit i pomalowałam scianę na szaro no i jakoś tak by mogło być ,ale ja osobiście widziałabym tu ciepłą delikatną kolorystykę białą czekoladę czy coś podobnego , a wnętrze zrobiłabym dodatkami, bo wydaje mi się taka mieszanka nie do końca. może spróbuj sobie Ty przemalować w MousePainter i powiedz co myślisz.