nihiru 04.08.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Szary będzie ładny, pod warunkiem że przemalujesz meble w kuchni, ościeżnice w drzwiach, listwy przypodłogowe itd. Jeżeli czujesz się na siłach - go for it.Co do męża, to myślę że potrafisz sobie z nim poradzić. Ja właśnie samodzielnie przemalowałam hektar boazerii, mimo obiekcji swojego;). Malowanie mebli nie jest tak trudne jak się wydaje: trzeba trochę zeszlifować powierzchnię (leciutko, żeby zmatowić, a nie zedrzeć lakier), potem pomalować gruntem do drewna (farba będzie lepiej się trzymała i lepiej pokryje ten brąz) a potem farbą - pewnie ze dwie warstwy będą potrzebne. O farby do drewna popytaj sie w sklepie, ja malowałam akrylową, są chyba jeszcze lateksowe. Zrobiłam tylko błąd i podkład kupiłam ftalowy - bardzo śmierdział. Lepiej poszukaj innego.Kredens, którym zachwycała się Yokasta, malowałam farbą matową, a potem wykończyłam resztką lakieru satynowego, jaki został po lakierowaniu parkietu:), żeby łatwiej sie zmywał.Boazerię z kolei malowałam farbą półmatową i wygląda na to, że lakieru nie bedzie już potrzebowała.Teraz żałuję że kredensu nie pomalowałam półmatem, bo wymagałby kilku poprawek (szpachla odprysnęła w dwóch miejscach) - gdyby był pomalowany tylko farbą, to bym domalowała go bez problemu, a jak jest lakier to trzeba znowu szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 04.08.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Mada - a wchodzi w grę reorganizacja kuchni? Bo tak sobie myślę, że jakbyś poprzestawiała trochę, dokupiła parę szafek, to ta kuchnia zrobiła by się bardziej funkcjonalna. przede wszystkim, tą ławeczkę przydałoby się zmienić na wyspę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 04.08.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 malowanie mebli to jest chyba to tylko musisz zdecydować czy tego chcesz i jak kolor bierzesz pod uwagę, chodz ja bym sie nie odważyła cykor jestem i tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.08.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 No co Wy, ja nie wykluczam że kiedyś pomaluję wszystko (łącznie z elewacją, której nie lubię za bardzo ). Przy jasniutkich ścianach złamanych szarością meble mogą być wielokolorowe....czyli: białe (standard który kocham), greige, szare, biel złamana w kierunku beżu lub zieleni (która jak widzę odpada). No możliwości jest wiele bo i paleta barw szeroka wymaga to duużo pracy! Ale warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 04.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Mada, jesteś wielka kobieto! Przecież ty masz power jak diabli. Piękna skarpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.08.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Zdolna babeczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 05.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 no i proszę jaki talent:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.08.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witaj Mada Kawał dobrej roboty odwaliłaś Piękna skarpa Ci wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 05.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Pięknie:) i wszystko do siebie pasuje:)Lubisz róże? Jeśli tak polecam okrywową the fairy-szybko zadarni kawałek tej skarpy prześlicznymi kwiatkami.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina0316 05.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wow. Skarpa super. Zdolna Kobitka z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 05.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Hej Mada, podglądam Twoje poczynania i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Skarpa rewelacja ! Mam pytanie pisałaś,że ten granit to odpad za 44zł. , a mogę wiedzieć gdzie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 07.08.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 O rany, mada...ale BABKA z Ciebie!!!! Super wszystko wyszło! I ta brązowa barierka pasuje idealnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 no nie gadaj że nie jesteś zdolna KOBIETO ZE ZŁOTA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 08.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 o rety tego to jeszcze nie było power i krzepa za 10 chłopa, gratuluję i ukłony do samej podłogi super Ci ona wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 08.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 o rany Mada!!!!! ale jesteś Ciotka zdolniacha:-) zadziwiasz, niesamowita skarpa z rabatą - no nie mogę się nadziwić, żde tak po prostu zrobiłaś sobie coś tak ładnego pozdr czekam na resztę safikey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.08.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Czy przypadkiem nie chodzi o milin? sprawdź wymagania, bo mimo że się przyjął, to na niewłaściwym stanowisku może słabo kwitnąć, a szkoda by było. http://www.swiatkwiatow.pl/milin-dawniej-traba-trabki--campsis-id442.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 09.08.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Mada, po pierwsze babko ty jesteś niezniszczalna, przecież ty masz małe dzieci, całymi dniami kamienie kładziesz a jeszcze forum po północy przeglądasz. Zwolnij troszkę i dbaj bardziej o siebie. Rada starszej koleżanki, bardzo życzliwej. Też tak szalałam po przeprowadzce z niemowlęciem przy piersi. Teraz płacę za rehabilitację kręgosłupa.A w drugiej kwestii, bardzo dobra decyzja. Nie musisz urządzać domu, tak jak większość w tej chwili to robi. Słusznie, musisz wykorzystać to, co już wstawiłaś. Też miałam ci podpowiedzieć Agawi, ona ma właśnie urządzony dom w takim "cięższym" stylu i jest to bardzo ładne. Wcale nie musisz utrzymywać domu w jednej tonacji, szczególnie łazienki, która jest na górze i jest bardziej intymnym i wyodrębnionym pomieszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 09.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 MAda ,tak myślałam wczoraj o tej Twojej kuchni i przemyślenia są następujące: ja bym zrobiła tak: 1. zamówiłabym u stolarza u którego robiliście meble nowe pełne drzwiczki do szarek w których masz to szkło, witraż i drzwiczki na mikrofalę takie jak masz reszte też zabudowane. to znacznie zmieni wygląd. 2. zdejmij te nie wiem jak to się nazywa, ale te hm... pułki tam gdzie masz to oświetlenie nad meblami- halogeny u samej góry. 3. jeśli nie jesteś w stanie przemalować mebli na biało, to pomalowałabym ściany na szaro. uwaga teraz może być ekstramalnie.............. i tam gdzie masz płytki między meblami : wersja a) łagodniejsza: pomalowałabym na szaro; wersja b) pomalowałbym na szaro, lub nałożyła tapetę i dała szkło; wersja c) hardcore : w miejsce płytek położyłabym srebrną, stalową osłonę, tak jak jest w niektórych kuchniach , wiesz o co mi chodzi? no a tak poza tym troszkę dziwnie zabudowaliście lodówę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 10.08.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 no no i to też jest dobra myśl to czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 mada...już Ci mówiłam, że jesteś niesamowita:)Zapowiada się fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts