Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek ciasny, nie jest wspaniały, szczupły ale własny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mada kochana...ja już pięć lat mieszkam i mam taras z modnego dziś betonu:):) ale wiem , że kiedyś ten taras zrobię, teraz są ważniejsze sprawy niż taras....więc pomalutku, pomalutku...

I u Ciebie na wszystko przyjdzie czas, na stół również:):)

Buziolki:)

Ja po posadzeniu wrzosów i wrzośców stwierdzam, że chyba nie mam ręki do roślin. Za tydzień czeka mnie przesadzanie :cry:. Tylko czego się spodziewać po nieobrobionym zarośniętym chwastami polu?

U Ciebie PIĘKNIE! Róże są cudne, muszę się rozejrzeć za jakimiś :yes:.

Mada, ogród będzie bajeczny! Naprawdę świetnie to wygląda! Podziwiam Cię za cierpliwość i wytrwałość! ;)

Co do kuchni - mnie nie pasują tam szarości. Wybrałabym odcienie brązu, kawy z mlekiem przełamane wieloma białymi elementami. Meble wzbogacone o ciekawe dodatki będą wyglądały dobrze. Kuchnie w stylu klasycznym są fajne, takie gościnne i przytulne.

• 2 weeks później...

Po pierwsze piękna półeczka, coś w stylu jak betib produkuje:))

Najlepiej jej będzie w oczyszczonym drewnie, albo bieli, albo....szarości spatyniałej takiej.

Okno nabrało lekkości:)

Mada, rh piękne...uratują się:) a na zimę okrywać bedziesz, czy co?

Stolik z singierki jako wyspa....ale zobacz taki mało funkcjonalny byłby. Bo.. na górze tylko blat.., dół trzeba by pokombinować , żeby coś postawić..lepiej może takie cudo, jak to Ikeowskie najnowsze http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80116997

Myślę, żeby takiego pomocnika zrobić sobie sama z desek i łat.

A maszynowy stoliczek wykorzystaj może do wiatrołapu.Np.pod lustro jakieś prostokątne, albo pod wieszak .

Skoro drzwi i płytki mają zostać to ja bym ściany na np.manolię z duluxa malnęła, dała ciepłe czekoladowo-beżowe dodatki..

Biel będzie tu od czapy,a szarość też. Kolory naturalnego drewna jak dla mnie by sie tu sprawdziły.I okno...jakaś zazdrostka z kremową koronką...roletka ozdobiona nią, żeby było lekko.

A półeczka ma ślady po kornikach? Planujesz je szpachlować?

Nasza po prababci ma i nie szpachlowałam, tylko zachowałam, śliczne są same w sobie te dziureczki.

Buziaki zostawiam i zmykam po obiedzie na śliwki do teściowej.Od jutra akcja zaprawianie:)

Dzielna mama:)

Ja na wychowawczym jestem, Maciek dopiero rok teraz skończy, Bartek 4lata, nie dostał sie do przedszkola państwowego, idziemy więc do ośrodka kultury na takie Domowe Przedszkole. 2dni w tygodniu po 1,5h. Ale lepsze to niż nic.

Życie nas nie rozpieszcza, ale nie narzekamy:)

Wyciągamy garściami ile się tylko da:)

Miłego tygodnia i cierpliwie czekam na renowacyjne zdobycze