bocian_86 14.09.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Rzeczywiście dopiero teraz ukazało się prawdziwe piękno tej półki Może dobrym pomysłem byłoby pomalować lampę na złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 15.09.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 piękna jest!!!!!!!!!!!!!!!piiiiiiiiiiiiiiiiiiiięeeeeknaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!pokażę zdjątka chłopaków, pewnie:)a za godzinkę mykam na spotkanie organizacyjne do śok-uBędzie dobrze:)buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 15.09.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) Mada - ja mam doświadczenie ze zdzieraniem farby ze starego kredensu: do takich kątów polecam kupić albo chemiczny "środek do usuwania starych powłok" np bondexu albo opalarkę (ja nabyłam zwykłego noneme-a za jakieś 80 zł i znakomicie się sprawdził) i do tego szpachelkę. Na koniec jednak i tak przyda Ci się taka mała trójkątna szlifierka, żeby drewno wygładzić. Pu usunięciu całej farby przejedź dłonią po drewnie i wszyściutkie nierówności zaszpachluj - po położeniu farby będą bardzo widoczne. Na koniec proponuję farbę nie olejną, tylko akrylową i raczej połysk lub półpołysk niż mat. Lepiej się zmywają. Ja - malując kredens - byłam jeszcze niedokształcona i pomalowałam go farbą matową, a później musiałam położyć jeszcze warstwę lakieru (miałam pozostałości po parkieciarzach:)). Jak malowałam boazerię byłam już mądrzejsza, pomalowałam półpołyskiem i teraz nie mam problemu ani z myciem ani z ewentualnym zamalowaniem uszkodzeń, odprysków itp. aha, jak będziesz malować, to kładź jak najcieńsze, równe warstwy. Lepiej malować dwa razy, niż raz, a potem mieć zacieki. I pomiędzy warstwami trzeba jeszcze raz delikatnie przeszlifować drewno (grubość ziarna 120 lub 150), bo przy malowaniu drewna podnoszą się tak jakby włoski i robi się trochę szorstkie. Edytowane 15 Września 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 15.09.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ale ta półka mi się podoba! Nihilu ma rację, ja używam tego bondexa, kuzynka opalarki - czasem jak jedno nie daje rady, to się wymieniamy. Raju, przypomniało mi się ile rzeczy powinnam przeszlifować i pomalować, auć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nie wiem czy pomalować ją na gładko czy zrobić delikatną przecierkę? to zależy od reszty wnętrza - przecierki wstawione do pomieszczeń, w których reszta jest zrobiona "na gładko" lub nie daj Boże - z połyskiem wyglądają jak ubodzy krewni w pałacu:) A i jeszcze bardzo istotna rzecz - moj kochany M. po przeczytaniu forum stwierdził, że jeśli mam ochotę to mogę malować drzwi i ościerznice więc zamierzam przemalować je na biało - może będzie to dobrze wyglądać. Brawo! i zazdraszczam męża. ja swoje drzwi też maluję na biało, ale przy aktywnym sprzeciwie męża:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 20.09.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 mada83 - A jak tam ogród? Już wszystkie prace zakończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 22.09.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 piękna:)))jak mi się chce zmian jakichkolwiek meblowych...ale na razie są inne sprawy do załatwiania.Więc cierpliwie poczekam:)Cebulki też wczoraj wsadziłam:)Grabienia nie lubię, cały urok jesieni tym niszczę. Lubię kolorowy trawnik:) Łyknij coś zawczasu, zanim totalnie Cię rozłoży.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Na tyle co widać na zdjęciu - półka bardzo ładnie wyszła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 23.09.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Fajna, trzeba przyznać, że ładniej wygląda jako biała Mnie też bierze przeziębienie! :/ Jak ja nie lubię być chora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.09.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 czadowa ta białą półka- wieszaczek!!!!!!!!!!!!!!!!!!tylko dobierz cudne i jakieś lekkie haczyki!!! a lampy też jestem ciekawa co wyczarujesz??? najlepiej też na biało....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 mada...ślicznie wyszła ta półeczka, no i zgrała się idealnie z szafką na buty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 30.09.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mada - choroba odeszła na dobre Ale weekend przeleżałam w łóżku... Fajnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 01.10.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 dobrze wyszło:) pozdrawiam w biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 03.10.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 mada...najważniejsze, żebyś Ty czuła się dobrze w swoim domu:) A barek świetny...też mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 03.10.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Madzia, małymi kroczkami do przodu.Spokojnie:)Na urządzanie sie mamy przecież całe życie.Barek z kamieni ciekawy:) A identyczny chcesz zrobić? czy może kamień zastąpisz czymś innym? hmmm..np.cegłą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 04.10.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 asiolkowo - Chyba wcześniej ktoś właśnie odradzał barek z cegły Kamień fajny, a meble stylem podobne do Twoich - będzie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 21.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Madzia, śliczny wianek i stroik i gwiazda i choinki:) Świątecznie już się robi, pora zacząć też coś dłubać Ale...po 1 listopada. Buziaki i zaraz wkleję przepis na grzybki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 02.11.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Mada - masz jakiś gotowy szkielet do tych choinek? Do czego przyczepiasz te elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 07.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Barek - zależy, ile masz miejsca. Jeśli przydadzą się szafki np. na kieliszki, to lepsza będzie wersja L, żeby mieć wszystko pod ręką. Jeśli masz wystarczająco dużo szafek, to pozostań przy prostokącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.11.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Co tak tu cicho??? Hellloołłł!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts