Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strona o elewacjach - dobry pomysl?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Strona o elewacjach - dobry pomysl?

• Tak, fantastyczne !!! Koniecznie zrób cos takiego
    • Nie ma znaczenia
      0
    • Już na głupszy pomysł nie mogłeś wpaść
      0
    • Nie mam zdania
      0

Recommended Posts

Tak sobie wymóżdżyłem ostatnio, że może fajnie byłoby zrobić stronę poświęconą realizacjom elewacji metodą lekką mokrą.

Proszę o kliknięcie w ankiecie ewentualne komentarze, czy to dobry pomysł jest.

Już opisuje co wymyślilem:

W codziennej pracy jako dystrybutor i doradca techniczny spotykam się z Wami jako klienami, wybieracie kolory, pytacie o jakosc produktów, system barwienia, detale itd. Bardzo czesto problemem jest wybor koloru, probki to male kwadraciki ktore na scianie wygladaja zupelnie inaczej, czesc osob szuka inspiracji, rozwiazan dla siebie itd...

W zarysie pomysl wyglada tak:

KAŻDA elewacja, gdzie towarek jedzie ode mnie z firmy lub jest robiona przez wykonawcę z ktorym wspolpracuje zostanie dokladnie sfotografowana zaraz po zakonczeniu prac, po 1 roku, po 3 latach, po 5 latach

Obok zdjec znajdzie sie informacja z adresem realizacji (o ile wlasciciel wyrazi zgode), zastosowanej technologii, producent chemii, kolor wyprawy elewacyjnej i jej rodzaj(baranek, kornik, inne, grubosc ziarna). Data wykonania prac informacja o dacie wykonania fotografii, nazwa wykonawcy i kontakt do niego.

I tu pytanie: czy jeszcze jakies informacje bylyby przydatne?

Oczywscie mozliwosc wyszukiwania po nazwie wykonawcy, kolorze, grubosci ziarna, lokalizacji itd.

Czy taka strona ulatwilaby zycie i byla wg Was przydatna?

https://forum.murator.pl/topic/159136-strona-o-elewacjach-lekka-mokra/

Aby nie bylo, ze to pomyslodawca wrzucil glos na tak to ja sie do niego przyznam. Pomysl fajny chociaz jak dla mnie to przynajmniej 5 lat spozniony. Ja teraz potrzebuje kleju i tynku wiec bede musial opierac sie na opowiesciach i zapewnieniach.

Dobrze by bylo robic fotografie tyt samym aparatem, wzglednie w jedakowym oswietleniu oraz z bardzo duzym makrem aby zobaczyc strukture z bliska.

https://forum.murator.pl/topic/159136-strona-o-elewacjach-lekka-mokra/#findComment-4791883

dzieki za glosik :) ankieta jest publiczna wiec widac kto glosowal :)

no wlasnie dojrzewalem troche czasu do takiego pomyslu, ja jestem w stanie pokazac realizacje sprzed 5 lat, ale na zasadzie,zastanowienia sie, popytania zaprzyjaznionych firm wykonawczych, gdzie cos takiego robili, czy pamietaja, ale to juz problem z kolorystyka. a tak byloby wszystko w jednym miejscu.

Obecnie takim zaglebiem realizacji jest Wilanów jak dla mnie. Swiezych, rocznych, dwuletnich itd...

Z tym robieniem zdjec jednym aparatem to prawda, dobrze byloby robic to jednym i standardowo robic jedno-dwa zdjecia w skali makro na okreslonym fragmencie budynku i zawsze tym samym... tylko kurcze... jakie to bedzie czasochlonne. po roku dwoch okaze sie ze trzeba ponownie jechac robic zdjecia w 50-80 miejsc rozrzuconych po calym wojewodztwie.... po 5 latach - 400 budynkow do sfotografowania.... omg.... miesiac jezdzenia jak nie lepiej :)

https://forum.murator.pl/topic/159136-strona-o-elewacjach-lekka-mokra/#findComment-4791965

fighter: przy okazji trzeba będzie mieć zgodę właściciela budynku na prezentację foto jego elewacji. Ja chcąc takie coś robić [dla siebie] kilka razy niemal po łbie nie dostałem...
https://forum.murator.pl/topic/159136-strona-o-elewacjach-lekka-mokra/#findComment-4793364