Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

Z łóżkiem juz postanowione, chyba ze nie znajdę tapicera, który się podejmie zrobienia. Oryginału nie kupie, bo cholernie drogie...

A szafa to narazie tajemnica ;) Jeszcze zastanawiam się nad szczytem.

Troszkę się rozczarowałam, bo chce politurę, a nie wiem czy znajdę kogoś, kto mi ją zrobi. Właśnie skontaktowałam się z facetem co robi meble politurowane, wysłałam mu projekt (robię konsolkę do przedpokoju). Odpisał: proponuję olchę połysk. Kurcze połysk to nie jest chyba do końca to samo co politura??? Nie wiem muszę się go dopytać. A za konsolkę ponad 70 cm długości, 36 szerokości z drewna olchowego chce z przesyłką 555 zł. Chyba nie drogo.

konsola.jpgDSC01630.jpg

A konsolka ma być taka jak na zdjęciu z fotelem, ale na 4 nóżkach nie 6 w kolorze blatu z 2 zdjęcia.

Dostałam też dziś dębowy stolik. Jest genialny. Wkleje potem moje zdjęcia.

11036_zegar_mechaniczny_wiszacy.jpg

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny dziękuję za super życzenia.

Wybaczcie że nie wpadłm do was ale dzień przed wigilią po raz kolejny dopadło mnie zapalenie pęcherza (kto miał to wie o czym mówię). Jeszcze po południu do lekarza musiałam lecieć, do tego robota w domu i już na forum nie starczyło czasu.

Więc poświątecznie i noworocznie życzę Wam i wszystkim czytaczom dużo szczęścia w Nowym Roku, zdrowia dla Was i Waszych rodzin, spełnienia wszystkich marzeń i pomysłów wnętrzarskich.

ha :) to już druga negatywna opinia na temat eichholtza jaką słyszę w ciągu dni. Pokazalam mężowi pewne krzesło to powiedział że jest ordynarne (cokolwiek to o krześle znaczy :)). A ja go kocham miłością pierwszą i nieskalaną ;) Nawet już sobie zazyczylam lampę eichholtza na urodziny u męża. Tą którą już tu pokazywałam.

Nawet rozmyślam ustawienie lustrzanej konsoli w sypialni, oczywiście nieoryginalnej. Normalnie powiedziała bym że jest kiczowata, ale podoba mi się i czuje ze ze srebrnymi dodatkami bedzie fajnie wyglądać.

Venusko nie wiem czy wiesz ale w tk maxx jest teraz dostawa mebli.

http://www.occa-home.co.uk/media/catalog/product/cache/1/small_image/282x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/1/01_eibeverly_console_main.jpg

Mi sie bardzo podobaja lustrzane meble i jesli jest zgrane z meblami nie wyglada to wcale kiczowato. Czasami cos wyglada fe i be jak widzisz to do kupienia, ale jak zobaczy sie to wkomponowane miedzy innymi mablami - wygladu nabiera.

Mam maly stolik lustrzany teraz i go kocham miloscia pierwsza. Ten co tu pokazujesz - jest boski - przynajmniej dla mnie :)

Ja niestety nie kupie jego lamp bo potrzebuje az trzech, wiec odpada, za wiela kcom :(

A kiedy masz urodziny, to bede czekac z niecierpliwoscia zeby zobaczyc lampe "na zywo"...? :):)

Zgadzam się. wszystko zależy od otoczenia i innych dodatków. Meble czasem niepozorne mogą wyglądać super, a te z pozoru świetne wyglądać okropnie. Wszystko zależy od wygladu całego pomieszczenia.

A urodziny mam dopiero w marcu. Zobaczymy jak finanse może da się coś szybciej kupić :) A lampę i tak tą z najtańszych kupimy, ale podoba mi się, no i mężowi też więc nie było problemu.

Dostałam dzis biureczko-konsolę. Mam mieszane uczucia. Tzn podoba mi się, ma potencjał. Potrzebuje jeszcze do niego czarne proste ramki ze srebrną wąską obwódką. Takie klasyczne niestety nie mogę znaleźć. No ale wracając do biureczka miało być po renowacji a jak dla mnie to jest to nówka świeżo robiona. Nie mam nic do nowych mebli, nie mam zamiaru w domu mieć samych antyków, bo wiele mebli będę mieć robionych na zamówienie. Chodzi o sam fakt. Czuje się oszukana, ze ktoś próbuje mi taki kit wcisnąć i robi ze mnie idiotę. Ale tak jest jak się przez internet kupuje. Raz miałam przypadek, że kupiłam niby ręcznie malowany obraz, przyszedł nadruk na płycie gdzieniegdzie pomalowany klejem (żeby trójwymiar zrobić) i farbą. Chłop jeszcze się wypierał. Miał mnóstwo pozytywów, tylko ja się przyczepiłam. Napisałam do kobiety która przedemną wystawiła mu pozytyw. Dopiero po moim mailu przyjrzala się dokładnie i potwierdziła moje słowa. On sprzedaje dalej i dalej robi ludzi w balona. Wkurza mnie taki oszukiwanie....

A znalazlam fajny outlet meblowy. Mają fajne dodatki np taką paterkę bym chętnie przytliła

http://www.outletmeblowy.pl/images/3236/bomboniera-firmy-piogia-decorativa-model-13-636_4e16fb36b5373_productmain.jpg

maniu to mi się odrazu z tobą skojarzyło :)

http://www.outletmeblowy.pl/images/3640/pudelko-firmy-piogia-decorativa-model-10905_4ef9afd1553a0_productmain.jpg

czas zamowic krzeslo do biureczka (docelowo w domu powędruje ono do górnej łazienki). Będzie to ghost. Najlepiej podoba mi się louis, ale niestety odpada. Więc myślę o Elisabeth. Nie mogę jednak zdecydować się na kolor.http://img141.imageshack.us/img141/973/03elizabethblacklo.jpg lub http://img405.imageshack.us/img405/162/169babyelizabethqueenlo.jpg lub http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQR5NDVXQF7xj7w5XyQueJ_4hk7Hiy6gYnFEWos0V-CPfKSXMk7oYbPeY7xw

zabilas mnie tym sklepem.............moj styl totalnie, to co, napad na bank robie chyba .

Nie mam dwoch, mam tylko jeden co tu kupilam a ten w Polsce pamietasz...wrrr....szwagier nie zaplacil i mi zamowienie anulowali, razem z narzutka!!

Nic straconego - TE sa ladniejsze. Teraz musze sie zastanowic jak zgluszyc mojego M, DZIEKI :):):)

A co ja czułam??? Wpisałam jak zwykle w google niewinnie pojemnik na kawę (po tych co u Ciebie widziałam ;)). Wyskoczyły głównie ceramiczne, których wszędzie pełno, więc porażka. Przeglądam i znalazłam ten z łyżeczką z ostatniego zdjecia. Buzia od razu zrobiła mi się uśmiechnięta. Myślę, będziesz mój :) No ile taki słoiczek może kosztować przeciez nie więcej niż 100. Radośnie wchodzę do sklepu a tu co. Szczęka opadła mi na podłogę. Śmiałam się dalej ze swojej naiwności :) Do tej pory nie wierzę. No bo jak słoiczek może kosztować ponad 700 zl ??!!!!!!!!! A może miało być 70?? :)

Mąż za przeproszeniem będzie na nim w gaciach siadał :) więc mam nadzieje ze ostrego tyłka nie ma ;) A chyba weźmiemy jednak przydymiony (bo powiedział ze będzie wszystko widać przez transparentny :)

kiedys pokazywalas czarne mugaty i tam stala taka zastawa, czajniczek i filizanka, pamietasz, zachorowalam na to...co ja sie naszukalam i nic! i patrz Ty znalazlas! Tylko ta cena!

Pojemniki podobne na kawe moge tu taniej kupic (3 za 300 zl wychodzi a nie jeden za ponad 700zl) ale filizanek nie ma. Zaczne odkladac do skarbonki chyba. Boskie.

A takie do octu i oliwy szukalam sobie przedwczoraj na moja nowa lazy susan na ebay'u. Te ladniejsze, no ale cena zbija nawet mnie z nog.

Edytowane przez mania1220

widzę ze pojemniki wszystkich zdołowaly :) tzn ich ceny

2 raz podchodze do zamowienia krzesla i nic. nie wiem jaki kolor wybrac. niby przydymione ale mam watpliwosci, a moze przezroczyste. bardziej uniwersalne. niby maz nie chce ale jakbym juz kupila to by nic nie powiedzial ;) poczeam i po poludniu zamowie...