mania1220 23.02.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 aha, blisko nazywaja sie privacy lock. No cos wiem na temat naszej babskiej praktycznosci sama sie Ciebie pytam a sama bede i mam mase niepraktycznych rzeczy ale "bo sie mi podobaja" Teraz co kupilam te oczka ledowe do salonu to takie chromowane. Juz zapowiedzialam M ze jak zalozy musi odrazu wypucowac z paluchow , bo przeciez nie moglam satynowych czy szczotkowanych wziasc nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.02.2012 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Maniu natchnęłaś mnie zamówię jedną w chromie a jedną satynową i zobaczę W sobotę miałam spotkanie z fachowcem. Wrażenia średnie. Tzn. nie jest źle ale trudno mi go ocenić. Napewno sporo gada, ale jak się zna na robocie zobaczymy. Zaskoczył mnie jednym (na minus). Nie wiedział jak wyglądają kieszonki na zasłonki nigdy ich nie robił . Pokazałam mu zdjęcia, wytłumaczyłam i mam nadzieje że wie co i jak. No i był zaskoczony że ja nie chce nigdzie halogenów, jak to powiedział: nawet w łazience NIE Porobiłam też trochę zdjęć, ale nie mam co pokazywać. Okazało się że folię na dachu mamy niepotrzebnie teraz przymocowaną. Muszą ją zdjąć zamontować stelarze wełnę i dopiero folię. Nie rozpaczam bo to nieduży koszt - kilkaset zł z robocizną. Trudno stało się. Byliśmy też w Ikea. Kapiłam głęboką ramkę na memory board i pooglądałam sobie kuchnie. Jestem trochę rozczarowana. Nie spodziewałam się cudów, ale jakość jednak średnia. Nie przekreślam ich całkowicie, ale czuję że i tak będzie wszystko na zamówienie Natomiast spodobały mi się jedne uchwyty (20zl/2 szt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.02.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mam problem z kuchnią... Ma 2 okna i 2 pary drzwi więc przez to jest trudno ustawna. Siedziałam w weekend trochę nad wizualizacjami i coś wymyśliłam. Ponieważ nie jestem zadowolona do końca pokażę a może ktoś spojrzy świeżym okiem i coś pomoże. Najważniejsze to to że choćby nie wiem co to chce mieć witrynki, najlepiej w wysokiej zabudowie. Na blaty, kolorystykę, sprzęt nie patrzcie, bo przypadkowe. Najważniejszy jest układ szafek. Witrynka też będzie na równi z dolnymi szafkami. Projektowane w ikea kitchen planner (bo rozważam taką kuchnię), ale jak się zdecydujemy na studio to też chcę mieć jakieś rozwiązanie). Nie patrzcie że np okap wchodzi min na okno. Narazie nie mam wymiarów co do cm bo nie ma tynków. Bardzo ważne pytanie: Czy mocno was razi przerwa między wysoką zabudową a szafkami pod oknem??? 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.02.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 2. Rozwiązanie z wyspą. Rozważam ją bo chcę zrównoważyć czymś ten odstęp między niską a wysoką zabudową Nie zależy mi jednak jakoś specjalnie na niej, ale jeżeli to rozwiązanie jest lepsze to w tym miejscu nie mogę mieć podłogówki, a to muszę wiedzieć już teraz. Brakuje też mi górnych szafek. Bez nich wychodzi zbyt nowocześnie, ale przez te okna to będzie szafka przerwa, szafka przerwa. Mam jeszcze 2 pomysły, ale to jak znajdę czas na wizualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.02.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 3 wersja. Również niedorobiona Szafki będą zabudowane kartongipsem do sufitu z 2 listwami przysufitowymi na granicach. Ta sama zabudowa będzie nad oknami ale tam zamontuję roletę rzymską żeby tak się nie rzucało w oczy to łączenie ściana-kartongips. W rogu dałam też witrynkę by kartongips nie kończył się nad oknem (ale nie wiem czy to dobry pomysł)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.02.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jeszcze plan Zabudowa pod sufitem coś takiego, http://cdn.decorpad.com/photos/2012/01/15/3873185d8ef2.jpeg lub tak http://cdn.decorpad.com/photos/2012/01/09/ae45c81a769f.jpg A jakby zrobić czarną opaskę u góry - planuję czarną podłogę. http://cdn.decorpad.com/photos/2012/02/16/47d981f7332e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Toś się napracowała Opcja z wyspą jakoś mi tu nie pasuje, za ciasno się robi. 1 i 3 fajne. Tylko w 1 jednak ta przerwa nie gra, i tak nic tam nie postawisz, bo lodówka, tak? To może przesunąć prawą stronę, tak, żeby narożna szafeczka weszła, skrócić o jedną witrynkę. Ale fajna, jasna kuchnia wychodzi i piekarnik nie rzuca się w oczy jeśli w głębi stoi. No i chyba 3 z nich najlepsza, nie wychodzi nowocześnie, masz mnóstwo witrynek, płyta schowana, dłuuuuuuugi blat, miejsce na posadzenie dupki i pogaduchy. I nawet ta witrynka przy krzesłach mi nie przeszkadza. Zależy tylko jak ona będzie współgrała z dalszym ciągiem pomieszczenia i co byś w niej 3mała mając tak dużo wiszących witrynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.02.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki Zosik. Właśnie ze względu na te odległości z wyspą nie. Jakby ktoś siedział na krześle to wogóle masakra by była. 1 też nie bo już nawet nie o przerwę chodzi, a o problem z górnymi szafkami. Źle to wygląda, jak je tam dołożę. Będzie coś ala 3 wersja, mimo mojej miłości do wysokiej zabudowy. Trudno. Czy ta witrynka przy krzesłach będzie się zobaczy (bo coś mi jednak nie gra) i jeszcze muszę się zastanowić nad tymi szafkami nad zlewem. Muszę to trochę przetrawić. Jedyne co to muszę się dowiedzieć czy ten półwysep który będzie z kamienia i będzie miał ok 2 m nie musi być montowany do podłogi. Może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.02.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dziewczyny a ile planujecie gniazdek w kuchni? Wiadomo lodówka, piekarnik, kuchenka, okap, czajnik elektryczny czyli 5 - mikrofali u mnie niet, a tych dodatkowych to tak z ile? Dwa podwójne powinny chyba starczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Pszczółko u nas gniazdka w kuchni: za zabudową - mikrofala, piekarnik + jedno podwójne w zapasie + agregat na lodówkę + gniazdko na lodówkę blat roboczy(herbaty, chlebak,kanapki) - 1 czajnik, 2 w zapasie, wszystko w jednej potrójnej ramce blat roboczy nr2 przy kuchni - 2 gniazdka na nic tzn na blender np ale na stałe nic podpięte nie jest pod barkiem - 2 gniazdka w zapasie np na podpięcie laptopa + jeden na agregat + siła do kuchni indukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 29.02.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Witam właśnie przeglądam Twój dziennik budowy i już mam ochotę trochę pościągać... co do kuchni to mi najbardziej pasuje wersja 3- tylko te szafki pomiędzy oknami jakoś mi nie pasują. A może spróbuj tam jakąś półeczkę ścienną... chyba że nie lubisz czegoś takiego ja planuję meble z ikei - lidingo kremowe, no zanim je będę kupować to coś innego mi wpadnie do głowy co do gniazdek: 1- okap, 2- piekarnik, lodówka, mikrofala, krajalnica (schowane za mebelkami), 3- zmywarka, czajnik elektryczny, 4- coś dodatkowego typu mikser Edytowane 29 Lutego 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.02.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam justi i dziękuję za opinię. Układ szafek jest jeszcze prowizoryczny Wizualizacja zrobiona dla celów poglądowych: jak najlepiej rozmieścić sprzęty i półwysep. Niedługo wejdzie jeszcze raz elektryk, hydraulik i muszę mieć już jakiś obraz by potem kabli i rur nie przerabiać. A z opinią o tych szafkach zgadzam się całkowicie Zwłaszcza że kompletnie nie zgrywają się z dolnymi. No i ogólnie trochę jest bez sensu, bo o wiele lepiej było by gdyby okno było na środku. No ale cóż jest jak. Ostateczny układ dopiero za jakiś czas, jak będę już znać ostateczne (co do cm) wymiary kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.02.2012 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Jakiś czas temu pokazywałam to zdjęcie jako mój plan na wiatrołap. Na pierwszym planie widać na nim biały stolik.http://cdn.decorpad.com/photos/2011/09/26/a0737019c9e4.jpg Znalazłam taki za 130 zl http://media2.tchibo-content.de/newmedia/art_img/10/25/ac1fa41220d2/DISCOUNT-IMPORTED/b32467bbf0fbd786/Stolik.jpg Edit: Czy ktoś zna jakiś porządny sklep z akcesoriami meblowymi. Chcę przerobić swoją komodę tzn zamontować srebrne uchwyty, ale potrzebuję też chromowanej kluczynki. Czy ktoś wie gdzie mogę kupić? Edytowane 29 Lutego 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.02.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) cześć pszczółko Co do akcesoriów to ja zaopatrywałam się tutaj http://www.belmeb.pl/ i bardzo sobie chwaliłam. Edytowane 29 Lutego 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.02.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dziękuję za info. Zaraz przejrzę Oficjalnie informuję że w poniedziałek zaczynamy montaż okien :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Cześć wpadłam z rewizytą http://forum.barcis.pl/images/smilies/hejka.gif inspirację masz cudowne wszystkie w moim stylu.( wiele z nich sama mam u siebie ) Już nie mogę sie doczekać jak zabierzesz się za wykończeniówkę .http://forum.barcis.pl/images/smilies/waiting.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/waiting.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/waiting.gif Córeczka prześlicznahttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_spruce_up.gif Widziałam że rozważasz lampę Amelię powiem ci że widziałam ją w realu i fajnie wygląda.Ja prawdopodobnie ja zakupię Żeby nie było ze jestem nie wychowana mam coś dla ciebie . Byłam ostatnio na wycieczce w Radomsku i mam kilka fotek może Cię zainteresują. Fotel jak z twoich inspiracji . Może można kupić z ekspozycji i samemu zmienić tapicerkę A twój ludwik średnio wygodny w porównaniu do innych ale to tylko moja opina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 I jeszcze jedno:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 nie bylo mnie pare dni a tu tyle nowosci. Na temat ustawienia kuchni sie nie wypowiem bo sama mam problem ze swoja i kilka roznych planow (przedwczoraj zrobilam 6 nastepnych i zesmy sie zastanawiali jak to w koncu postawic). natomiast na temat samej kuchni powiem tak - bardzo mi sie takie kuchnie podobaja a te witrynki to juz w ogole i nawet wspominalam u siebie ze chcialam taka zrobic, ale mnie M szybko wyprostowal. Co prawda on takich nie lubi (on z tych kanciastych na 100% ja w 99% kanciasta jestem) ale musimy zrobic kuchnie pod salon, a wlasciwie pod kafle :) Ale nigdy sie na nie napatrzec nie moge - takie kuchnie jak Twoja i och i ach, tak ze tez z niecierpliwoscia bede czekac jak zaczniesz ja stawiac. Na jednej tam wizualce w takiej kuchni za to stoja swiene hokery, te z plastkowymi nogami, jakbys gdzies je zobaczyla daj namiar Stolik fajny, ja takiego od miesiac szukam dal mojego M do jaskini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 01.03.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Karolka witam serdecznie Twoje krzesełka z Radomska znam bo widziałam u Ciebie Czy ludwiczki wybiorę nie wiem bo podobają mi się też w troszkę bardziej nowoczesnym klimacie. Wszystko zależy od tego jakie meble wybiorę. Ale fotel który wstawiłaś przepiękny. Tapicerka też mi się podoba i to nawet baaaaardzo Maniu z tym ustawianiem w kuchni to masakra. Chciałam mieć bardzo wysoką zabudowę. Kombinowałam na wszystkie sposoby. Ale nijak się nie dało. Tzn. dało by się ale z jedną witrynką a wtedy to tak wyglądało jakby na siłę była tam wciśnięta. Nie mówiąc już o tym że nie miałam gdzie wstawić płyty. Więc co by się nie działo takie ustawienie musi być. Nawet już mi się podoba - musi Teraz zostało mi tylko popracować nad ładniejszym układem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 01.03.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 No i jeszcze żeby nie było że tylko gadam Miałam zrobić sernik nowojorski i jest tzn był w weekend. Moje zdjęcia też nie wowww.... A jutro robię ciasto marchewkowe - łudzę się że mniej kaloryczne edit: Mąż zjadł jednego wieczora 3 kawałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts