Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja już sama nie wiem jaki chcę ten prysznic. mam mały mętlik w tym temacie. Najchętniej dała bym te białe płytki z czarnym wzorem który ostatnio pokazałam stelaż metalowy z prostą umywalką i nowoczesny prysznic i baterie, ale ze mąż przeciwny to sama nie wiem. Nawet już nie chce mi się nad tym myśleć, a chyba powinnam bo hydraulik wchodzi w poniedziałek.

Kominek też chcę w miarę prosty, nie za bogaty ale nie za skromny. Ale mam wymagania :rolleyes:

a kolor ściany świetny, tak naprawdę chyba na jej tle ten kominek mi się tak podoba :wiggle:

Kochana nie chce Cie straszyć, ale te pstryczki metalowe cudownie się rysują i ścierają podczas użytkowania. Byłam nimi zachwycona parę lat temu i kupiłam do aktualnie posiadanej kuchni. Straszna lipa ponieważ od częstego przełączania w obrębie pstryczka porobiły się wytarte placki. Użytkuję je już jakieś 4 lata i jestem mocno zawiedziona ich jakością.;):(

trudno jak się zniszczą to wymienię. Tak naprawdę to są jedyne, które mi się podobają. Mam na razie po sztuce, ale mimo wszystko resztę kupię taką samą ;) Jak to mówi mój mąż: jak się na coś uprzesz (ocenzurowałam się sama :)) to nikt cie nie przekona. Ale za ostrzeżenie dziękuję, wiem na co się piszę. Zresztą plastikowe też się rysują i żółkną.

W poniedziałek mam spotkanie z Panem Kominkiem. Czy jest jakaś tajemna wiedza o wkładach kominkowych którą powinnam posiadać ?

Mam ten sam problem....zadne inne mi sie nie podobaly (a te stad niestety dzialac nie beda chyba). Tez sie licze ze trzeba je bedzie po ilus latach zmienic.

Tajemna wiedza o wkladach? Hmmm...jak moj robilam to kilka miesiecy nic innego nie czytalam tylko o kominkach, i nadal zielona jestem.

Ja mam Jotula, jaki kupujesz?

i co z prysznicem, przekopalas juz kilkaset stron i zdecydowalas?

Nie wiem jaki wkład bierzemy. Prawdę powiedziawszy nawet nie chce mi się czytać. Pójdę jutro na spotkanie z Panem i się zobaczy. Warunek konieczny to to że ma być płytki, ma mieć możliwość zamontowania nisko, przy samej podłodze (nie chce podestów i dopiero kominek) i ma być tani. :) Bardzo fachowe warunki ;) No ale będziemy w nim palić kilka razy w roku pewnie więc jakiegoś luksusowego nie potrzebujemy (tzn nie stać nas na taki).

Z prysznicem dałam sobie spokój narazie. Powinnam coś wybrać, ale nie mam wcale koncepcji. Chyba chwilowy przesyt wykończeniówką.

A mi podobają się prysznice podtynkowe, bo nie trzeba czyścić tych zacieków i całego kamienia. I deszczownice ze ściany :)

A kominki śliczne :) U nas też często nie będzie palone, więc się nie przejmuję, że szamot podobno często pęka i trzeba wymieniać. Od palonych świeczek nie pęknie :)

spotkania z Panem kominkiem nie było. Tradycyjnie mąż nie miał czasu i spotkanie przeniesione na dzisiaj. Mam nadzieje że tylko nie będzie tak jak z hydraulikiem, gdzie spotkanie było przenoszone 6 razy ;)

A jak o hydrauliku mowa to jest to fachowiec pełną gębą. I jak każdy szanujący się fachowiec nie rozpoczął pracy w terminie (wczoraj miał) i nie odbiera telefonów. Ale co tam :cool:

Edytowane przez pszczolka m

tutli proszę też kiedyś coś od Ciebie kradłam ;)

Rutinko dziękuję :) Wogóle odpływ dziś przyszedł. Zapłaciłam za niego z ciężkim sercem. Obejrzałam i cóż mogę powiedzieć. Parę rurek, uszczelek, silikon, kawałek listwy czyli nic nadzwyczajnego ;) Nawet nie mam czego zdjęć zrobić :D

Zosik ja to w niewiedzy kominkowej zostanę jeszcze dłużej. Mąż chce zrezygnować z Pana kominkowego (słyszał na jego temat negatywne opinie), więc czeka nas szukanie nowego :(

lazienki bossssskkkieeeee :):):) kocham bialo-czarne

A co mowisz z tym odplywem, nic ujmujacego na zywo?? Moze jak juz zainstalujesz nabiora wygladu dopiero, z plytkami naokolo :).

Pszczolka ja dopoki kominka nie zaczelam stawiac nie mialam zielonego pojecia o niczym. Mimo ze od dziecka u nas w domu sie drzewem palilo i nadal pali (w centralce tez) to ja dopiero teraz sie dowiedzialam ze drzewo musi "odlezec" swoje zeby wyschnac i sie nadawac.

Pszczółko będzie super, te hydrauliczne części mają to do siebie że bez towarzystwa nie wyglądają :no:

To jaka w końcu jest koncepcja na dolną łazienkę? :) bo inspiracje masz piękne, ale niestety większości (wzorów ala dywan na podłodze) z płytek nie da się przenieść na nasze podwórko :no:

Natomiast w górnej oj tak :yes: