pszczolka m 18.06.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) A wiem o co chodzi. Też nie wiem jak to się fachowo nazywa. Zepsuł Ci się. U moich rodziców z 10 lat już mają. Który wolę ciężkie pytanie:). To click-clack waste jest tu opisane http://www.bathstore.com/products/basin-click-clack-waste-slotted-1625.html Na tej stronie opisali jak to działa i że akurat oni nie dają chain mechanism a czy ta click-clack burlingtona ma ten mechanizm Edytowane 18 Czerwca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.06.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 nie, tamta nie bedzie tez miala, tylko te z cynglem maja bo musza jakos otworzyc ten zaworek. A to dziala bardziej jak dlugopis co wciskasz i wyciskasz. U mnie wlasnie tn lancuszek poszedl, a raczej drut bo moje na drucie bylo. Nic nie gwarantuje 100% ze bedzie chodzic, zawsze jakies ryzyko ze sie skopci. Albo bedzie chodzic 10 lat jak u rodzicow. No to decyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.06.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra poczytałam i chyba wiem. Maniu zapytaj narazie o ten z cynglem, bo muszę zapytać męża czy ten click-clack będzie pasował średnicą do polskiego syfonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.06.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 jeszcze jedno…bateria idzie z dekoracyjnym "guzikiem" na wierzchu, masz do wyboru wysoki lub niski, na zdjeciu jest wysoki…ktory?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.06.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mania co za pytania Wysoki. Mania a po co im to do ustalenia kosztów wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.06.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Bo wysylke licza od wagi a taki wystajacy guzik moze wplynac na wage, lepiej sie zabezpieczyc i napisac na zas..ok to ide pisac, odpowiedz najpredzej to jutro bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.06.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ale dzisiaj paskudna pogoda, a już było tak ładnie... Właśnie jestem w trakcie ustalania (no nie ja a nasza Mania ) szczegółów zakupu umywalki burlingtona ze stelażem bezpośrednio z Angielskiego sklepu. Cena tam jest o kilkaset złotych niższa niż u nas. Nie licząc przesyłki to właściwie 1000 zł mniej, no bez kilkudziesięciu złotych. Mają też sporo tańsze krany burlingotana i też się zastanawiam czy go nie zamówić. Burlingotna wygląda tak: http://www.reefbathrooms.co.uk/images/Burlington_AN4.png?osCsid=d2295b7a060ea301d25b59e52c18aaf9 Druga brana pod uwagę to włoska giulini parigi http://www.sanitbuy.pl/watermark.php?photo=18507p_6a66b3f4f5970957432fd4e004596593.jpg&resize=yes Wybrana wcześniej kludi tak jak się obawiałam jednak nie pasuję mi wymiarami, ale na dobre nawet wyszło bo te ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.06.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pszczółko a wiesz cokolwiek o tych markach? o tym jaki mają serwis? i jak postępować w razie reklamacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.06.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Burlington serwis ma napewno w Warszawie na Bartyckiej. Na stelaż i umywalkę dają 25 lat gwarancji, na baterię 10. Ta włoska to obstawiam, że serwisu w Polsce nie ma. No po za tym 2 letnim który daje sklep. Napisałam jednak do nich e-mail, może odpiszą i się dowiem. Ale prawdę powiedziawszy na serwis nie liczę. Jak coś się źle będzie działo to przeklnę firmę i wymienię na inną. Na serwis i opinię o firmie patrzyłam najbardziej przy wyborze baterii termostatycznych bo to idzie pod tynk i biada jak by się coś działo. Maniu dostałam odp z geberita. Więc w skrócie przycisk pneumatyczny geberit (obojętnie który) nie może być montowany do stelaży slim. Do zwykłych tak. Z tym, że jak jest napisane: meblowy (to tylko do stelaży meblowych). Wyjątek to jak w opisie przycisku jest info, że może być montowany w meblach, gis, kartongipsach, zabudowie lekkiej. Jednym słowem a właściwie 4 trzeba czytać opis przycisku. No a mnie czeka wybór drugiego przycisku do dolnej łazienki, bo do górnej napewno pójdzie ten pneumatyczny. No i chyba zabije swojego hydraulika, dostał symbole geberitów miał je sprawdzić, bo wczoraj miałam je zamówić i cisza. No co za chłop, ciągle się ze wszystkim spóźnia. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.06.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dostalam odpowiedz - baterie pokazalas mi w innym sklepie, musialam przekopac tamten sklep i ja znalezc bo potrzebowali part nr, tak ze znow sie opozni, ale juz odpisala ze przeslala dane do odpowiedniego dzialu i sie odezwie jak bedzie miala wycene. Niestety dzieli nas kilka hr roznicy, jak ja wstane to tam juz popoludnie wiec sie uzbroj w cierpliwosc. Co do spluczek. Pszczolka ja czytam opisy i wlasnie nadal nie wiem o co chodzi. To moze napisze tak: jaka jest roznica miedzy stelazem meblowym ( i co to jest stelaz meblowy ) a zwyklym stelazem obudowanym kartongipsem…... Bo dla mnie mebel to szafka…a obudowa meblowa to bym kumala ze jakas meblowa????? ..help???? no zielona jestem i nie wiem o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.06.2012 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Maniu zabij mnie ale tego to nie wiem i prawdę powiedziawszy nie spotkałam się z geberitami meblowymi ale skoro piszą, że takie są to im wierzę. Ja u nich na stronie widziałam stelaże kombifix do zabudowy ciężkiej i duofix do lekkiej (czyli do kartongipsów). Duofixów są 3 rodzaje: 1. tradycyjny do każdej łązienki 2. dla niepełnosprawnych (jest trochę głębszy od tradycyjnego) 3. narożny Pewnie będziesz brała ten 1 tradycyjny i do niego (jak i pozostałych) pasują te przyciski hy tougch gdy w ich opisie jest że są do zabudowy lekkiej, gis itp Są jeszcze geberity slim 1 z podejsciem do kanalizacji dolnym 2. z podejsicem dolnym ale z regulowaną szerokością stelaża 3. z podejściem bocznym Do nich hy tougch nie pasują. Z meblowymi się nie spotkałam. Nigdzie u nich nie widziałam, ale i też tak dokładnie się nie wczytywałam. Może to same spłuczki na stelażach? nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.06.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Maniu wiesz ze znalazłam drugi sklep który wyśle mi umywalkę. No i na tym kończą się dobre wiadomości. Wyślą mi, moim kurierem ale na palecie. Koszt wysyłki palety 200 f . No i na takiej palecie wysyła się na ogół 300 kg a nie 30 stąd ten koszt. Mogła bym 10 takich umywalek do tej wysyłki kupić Mogła bym trochę ponegocjować ze sklepem, że bez palety, ale zaczęłam się zastanawiać czy to będzie bezpieczne. A jak mi ją kurier zbije wkońcu to kawał drogi, prawdę powiedziawszy rozsądnie myślą. A spóźniłam się o tydzień bo w poniedziałek samochodem przyjęchała moja kuzynka i może by mi ją wzięła, jakbym się do paliwa dorzuciła. No nic jeszcze pomyślimy. Mąż ma znajomych popytać czy się do Polski nie wybierają. No i znalazłam jeszcze coś duuuuzo taniej. Grzejnik łazienkowy o którym w Polsce nawet nie myślałam, jak zobaczyłam cenę. W Anglii 1100 zl Edytowane 21 Czerwca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 21.06.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Pszczółko mój mąż w przyszłym tygodniu przyjeżdża z Anglii, może mógłby pomóc jakoś w tym zakupie, jeśli masz jeszcze niedograne i jeśli on się zgodzi, bo to moja inicjatywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.06.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Agusia dziękuję że o mnie pomyślałaś. Naprawdę to miłe A napisałam Ci wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.06.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 daj no namiar na te grzejniki tez o nich kiedys myslalam na gore do lazienki tylko cena mnie zwalila z nog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 22.06.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) a już Maniu podaję. :)no i co ważne wysyłają za granicę tylko koszt wysyłki już nie jest taki wesoły. http://www.galco.nationwide-bathrooms.co.uk/heated-towel-rails/offers/galco-harrington-heated-towel-rail.html?__utma=4510252.48288573.1340186099.1340186099.1340186099.1&__utmb=4510252.2.10.1340186099&__utmc=4510252&__utmx=-&__utmz=4510252.1340186099.1.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none)&__utmv=-&__utmk=160928888 No i on ogromny nie jest bo ma 95 cm x 65 ale do wysuszenia ręcznika starczy napewno. A stelaże meblowe to może do tego Muszę coś pokazać, bo mnie rozwaliło. Grzejnik Madonna:rotfl: Ciekawe czemu ??? Edytowane 22 Czerwca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.06.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dziekuje :) zaraz obejrze A te meblowe obudowy w koncu wyszperalam……i sie mi nie podobaja. Znaczy w komplecie jakby cus bylo np szafki pod zlew to moze i ok ale tak to nie…wole z plytek . Nic to musze do nich napisac jeszcze raz bo nie wiem dlaczego podali mi taki przycisk meblowy jak pisalam ze chce obudowac z kartongipsu…moze sie da?? A grzejnik hahahah…no miala takie "cycki" na koncercie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 22.06.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 no rzeczywiście:lol2: dobrze mówisz. teraz mi się przypomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.06.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Napisalam do sklepu z tymi przyciskami Pszczolka, zobaczymy co mi odpisza. No bylam z grzejnikami, znlazlam mniejszy dla mnie bo nie moge wiecej niz 50cm (bo ma stac przy kominie), ale za diabli nie widze miedzynarodowej wysylki…pisalas do nich? ile licza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 22.06.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Maniu pisałam. Teraz patrzę, że rzeczywiście nie ma nic o zamówieniach z zagranicy. Nie wiem jak ja patrzyłam. Ale powiem Ci, że nie opłaca się kompletnie brać transportu ze sklepów, bo są dużo droższe niż jak byś sama zamówiła kuriera. Mi np jeden sklep zaproponował transport za 400 f. A sama znalazłam firmę, która weźmie paletę za 130 f. A jak by nie było na palecie to w zależności od wagi ale 20-30f. Akurat ten sklep chyba mi nie odpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts