pszczolka m 22.06.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Maniu i victorian pumbling (ci co się rozmyślili z wysyłką do pl) ma podobne grzejniki.i tu jest mały za 180 f http://www.victoriaplumb.com/Heated-Towel-Rails/Stamford-Heated-Towel-Rail_632.html Jakby dłużej poszukać to napewno jeszcze się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Napewno, tylko trzeba by tu troche posiedziec. Ja i tak musze najpierw poczekac na spotkanie z hydraulikiem jak zrobic ten grzejnik w lazience, bo jesli wyjdzie jak myslalam ze nie na kominie a za scianka to takiego nie kupie, bo ten musi byc na widoku, a za scianka byle co…W kazdym badz razie jakbys szukala i znalazla kogos kto sle - daj znac. A tak na marginesie…co z ta Polska nie tak? Albo raczej - co z tymi krajami ze sla po calej prawie Eu a do Polski nie chca??? Nadal nas uwazaja za jakies post komunistyczne panstwo…(czy jak to sie pisze)? , nie chca z Polakami interesow robic? Whhhyyyyyyy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 23.06.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 i ja też nie wiem czy będę potrzebować grzejnika:cool: u nas mąż jest ciągle niezdecydowany. raz chciał wszędzie i podłogówkę, potem miało być tylko w łazience a jak mu parę dni temu pokazałam ten grzejnik to powiedział, że przecież ma nie być grzejników. Ale będę go przekonywać bo mi się wydaje ze to rozsądne, żeby mieć gdzie ręcznik wysuszyć. Poszukam jeszcze. Właśnie to mnie wkurza. Nawet na Maltę wysyłają, a to kawał drogi a do Polski nikt nie chce. Co myślą że ich oszukam czy co? Przecież dostaną kasę z góry. Nie rozumiem tego kompletnie. Dla nich chyba jesteśmy 3 świat. JAdę dziś oglądać płytki MAm nadzieję że druga wyprawa do Gdyni będzie z sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 23.06.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wycieczka zakończona z połowicznym sukcesem. Odwiedziłam salon z płytkami który chciałam (oraz 2 inne) i trochę się rozczarowałam. Na stronie wielka oferta, a na zywo płytek dość średnio. Trzeba zapewne z katalogu w ciemno zamawiać. Płytki na podłogi wybiorę raczej bez problemu. Było wiele, które mi się podobały i ceny były rozsądne. Tu raczej nie będzie problemu. Gorzej z płytkami ściennymi. Te które znalazłam do dolnej łazienki (boiserie i panele) rozczarowały mnie jakością wykonania - zwłaszcza panele. Jak mi je sprzedawczyni pokazała, aż zwątpiłam czy to o to mi chodziło, ale firma się zgadzała. Niestety w pozostałych salonach też było nieciekawie. Znalzałam za to przepiękne płytki ala mugaty z vogue ceramica. Wybór kolorów był przeogromny. Wyglądały przepięknie. Mieli ścianę ułożoną w czarno białe karo i wyglądało to super. Niestety nie zrobiłam zdjęcia, bo mój telefon robi koszmarne. A i w internecie nie mogłam znaleźć zdjęć tych płytek. Znalazłam też marmurowe cegiełki z firmy tureks. Sprzedawczyni jednak odradziła mi je do kuchni. Więc dalej nie wiem co będzie na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.06.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 a to szkoda ze nie zrobilas fotek jakie by byly ale by byly a teraz sobie mozemy …hmmm…nawet wyobrazic sobie nie ma jak :) A dlaczego odradzili Ci te jedne plytki do kuchni? co z nimi nie ten tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.06.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Wcięło mi odpowiedz:mad: Maniu mam kilka, ale kompletnie się nie nadają. Nawet nazw firm nie widać a były duże na stojakach. W tym tyg wyślę stary tel do naprawy, bo ten co mam to taka padaka. Robi zdjęcia w jakości sprzed 10 lat. Na pocieszenie powiem, że znalazłam w El sklep co ma te płytki Cisa i pojadę tam w tym tyg. Mają też inne np Grazi i wtedy porobię zdjęcia aparatem fotograficznym. A te płytki tureksa odradzili bo powiedzieli, że nie ma takiego impregnatu żeby to zabezpieczyć i będą plamy. Do łazienki tak, a do kuchni one nie bardzo. Tu jest oferta tej firmy (ale nie wszystkie wymiary mają na zdjęciach) http://www.tureks.com.tr/en/category/collection Coś jeszcze pisałam, ale już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.06.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Maniu nie pamiętam jakiej firmy płytki kupujesz ale jak jednej z tych to mogę Ci obejrzeć i pstryknąć zdjęcie. Tylko to najszybciej w środęhttp://www.qatro.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.06.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 chyba czytasz w moich myslach Wczoraj spac nie moglam i do 4 rano ogladalam plytki na podloge do wejscia i ewentualnie na scine do kuchni jesli nie zalozymy betonu. Znalazlam jedne na podloge co mi podeszly, ale jak mowisz ze tam bedziesz to…przegladnelam i wkleje u siebie zeby Ci tu nie zasmiecac. A co do impregnatow do marmuru. Moze oni nie mieli? Bo spojrzalam na neta i tych impregnatow jest multum, takich wlasnie do kuchni zeby sie nie plamilo. Zapytaj no w sklepie jakims. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.06.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 zapomnialam…dwa dni temu ogladalam jakis program z Polski, dokumentalny, ale w domu sie dzialo. Mieli na scianach te nasze pstryczki…powiem Ci ze wygladalo to super juz powieszone! Przynajmniej mi sie bardzo podobalo. mam nadzieje ze jakosc pojdzie w parze z wygladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.06.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Impregnatów jest ale podobno nie zabezpieczają wystarczająco. Męża znajomy ma zakład kamieniarski i ma mnie niedługo mąż do niego zawieźć to się jeszcze dopytam. O płytkach Ci napisałam u Ciebie, jutro je sobie spiszę. A i pamiętałam że masz betonowe kupione, chyba w maxłazienkach nawet Co do pstryczków, roczaruję Cię czytałam więcej opinii że z czasem się ścierają. Chociaż prawdę powiedziawszy nie zniechęciły mnie. Chyba i tak kupię a z czasem powoli jak się będą niszczyć będę kupować inne. Może będą podobne w tym stylu albo fontini obniży ceny o połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 tez czytalam te opinie ale juz po fakcie, znaczy jak juz kupilam Tylko ze najwiecej opini bylo o scieraniu sie pstryczka, a nie cyngla (temu Cie prosilam wtedy zebys sprawdzila, co je gryzlas hihi). Bo pstryczki podobno plastyk a te cyngle mowilas metal. I tez je zmienie jak sie mi wytra. No, albo Fontini stanieje albo jakies nowe na rynku sie pokaza? Tak, kafle kupilam w max lazienkach, ale te male. Duze juz w innym kupilam. Prawde mowiac nie pamietam gdzie. Wazne ze mi je trzymaja i czekaja na mnie z wysylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.06.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Maniu one całe metalowe to napewno, ale podobno złoty metal wychodzi. Dostałam odp z reef bathrooms. Wyślą do Polski tzn można im wysłać swojego kuriera a oni mu wydadzą, a płatność może być paypalem. Spójrz Maniu może mają przyciski. Ja od nich nie biorę umywalki, bo mi napisali, że z jednym otworem producent teraz nie robi (nie bardzo w to wierzę), a tylko z 2 lub 3 a takiej nie chce. Edytowane 26 Czerwca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.06.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Mi sie narazie nie zetra szybko bo przez nastepnych kilka lat bede tam tylko kilka tygodni na rok Mimo to jak sie tylko pokaza jakies lepsze, ladniejsze - wymienie. Bo puszki chyba zostaja takie same nie? Styknie gore zmienic. No ale nie ma co trzasc porami , moze sie nie zetra nam tak szybko? A ja w przeciwniestwie do Ciebie chce 3 otwory. Znaczy moze byc jeden o ile sa dwie galki, te cale mieszacze w lazience nie chce. Bateria ktora ja chce ladniejsza jest na 3 otwory niz na jeden. Wybralas juz baterie taka na 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.06.2012 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak puszka ta sama. Maniu sama nie wiem z bateriami. Tzn albo ten burlington albo ta włoska co pokazywałam. Prysznicowa na 99%, a na górę na 75%. Daje sobie małą rezerwę bo będziemy zamawiać wszystko po kolei nie hurtem więc nie wiem co mi jeszcze strzeli do głowy. Zresztą jak sama zauważyłaś u nas wszystko idzie w tempie ślimaczym. Raz mąż na szybko chce by mu listę przesyłać, a za chwilę mówi że jeszcze trzeba się wstrzymać. I tak wkółko. Ja już się przyzwyczaiłam. Geberity miałam zamawiać w tamten poniedziałek. Wyobraź sobie że zamawiamy je jutro Zresztą ze wszystkim tak jest. Podjazd liczyłam że do końca mies skończą. To fachowcy poszli najpierw na parę dni do kogoś robić polbruk a potem jeszcze elewację. Mąż się wykłócił i dopiero jutro zaczynają dalszą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja tak powiedzialam….???? eeee…nieeee…chyba bym musiala byc napita i nie wiedzialabym co gadam, ale ja nie pije Chcesz pogadac o slimaczym tepie…pogadaj ze mna, bo ja expert w tych sprawach. Jedna rzecz na rok robiona hahah…no ok, w tym roku napewno na 100% sie uda dwie bo zaplacone juz - schody i kafle. Reszta to wielka niewiadoma. Zalezy od tepa mojego M Mam to samo z moim M….najpierw kazal przycisk brac, potem mowi - czekaj, nie bierz. A tu mi facet pisze ze jdna zostala, a drugi ze trzeba czekac 2-3 tyg. I sie skonczy tak ze nie bedzie go?? Oba geberity zamawiasz, znaczy…z tego co zrozumialam jeden bierzesz normalny a drugi slim? A do tego slim, sa jakies konkretne ladne "dyskretne" przyciski czy same bolsze? Bo szukalam i same wielkoludy widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.06.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 nie nie mówiłaś tak. chodziło mi raczej o to, że po moich wpisach to tak wygląda, że ta cała robota idzie jak krew z nosa:( Zamówienie już poszło Wzięłam jeden o normalnej szerokości do górnej łazienki bo tam parę cm nie gra roli, a do dolnej właśnie ten slim. Na dole mam kibelek przy samych drzwiach i obawiałam się by nie wchodzić na niego. Przycisk na górę wzięłam ten pojedynczy malutki. Na dół do tego wąskiego stelaża pasują podobno tylko te duże. Wybrałam taki w miarę, podoba mi się, ale wiadomo to nie to samo co te małe niewidoczne. Jednak go nie zamówiłam. Mimo że z geberita napisali, że nie pasuję poczekam. Może fachowcy coś pokombinują i da radę zamontować ten malutki, a jak nie to domówię duzy. Zamówiłam też maty wygłuszające do stelaży. Podobno konieczne przy ich montażu, a w komplecie nie dają. A z chłopami to tak jest niestety. Ja już się przyzwyczaiłam bo tak jest od zawsze. Pracuje od rana do wieczora i poprostu na wiele rzeczy nie ma czasu, albo głowy. A i z pieniędzmi wiadomo jak jest. Jednego dnia są, a drugiego pusto. Jedyny plus tego to chyba to, że w większości ja sama decyduję co będzie, bo on nie ma czasu obejrzeć oferty i pojechał by najlepiej do supermarketu i wziął pierwsze z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.06.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a jak nie da rady zamontować tego małego przycisku do będzie taki biały z chromowaną obwódką wokół przycisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.06.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Pszczolka nikt w totka nie trafil zeby robic wszystko naraz, przeciez tu nikogo tempo prac nie dziwi wiec sie nie przejmuj. I nie stresuj. Wiem ze by sie chcialo wszystko zaraz-teraz ale sie nie da. Jak przyjdzie Ci ten pojedynczy to pstryknij fotke. Wzielas metalowy czy plastyk? ten bialy widzialam. A ja dzis dostalam odpowiedz z UK wzgledem tamtego…pytalam dlaczego ciezko dostac metalowe i czy jest jakas roznica tak naprawde oprocz tego ze metalowe? no wiec odpisal facet ze jakosc plastykowych jest wysokiej jakosci i bedzie sluzyc tak samo dlugo jak metalowych a ze metalowe dostarczaja przewaznie do publicznych miejsc - szkoly, lotniska, nawet wiezienia bo tam jest najwiecej ludzi do uzywania. Tak wiec…musze pomyslec czy nie wziac plastyku, bo jakos placic za malutkie gowienko szerokosci 6cm prawie 1000 zl sie mi nie usmiecha. Wole zainwestowac w lepsza baterie, zlew, kibelek ale nie w przycisk. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.06.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Pszczolka…tak patrze na ten przycisk…podwojny.Mowisz ze moze Twoj fachowiec pokombinuje z malym zeby jednak jakos podlaczyc. A ja jeszcze o jednym mysle. Wiem ze ta pokrywe sie sciaga na wypadek naprawy itp. A gdyby tak…..tak ulozyc plytki zeby plytka byla zamiast tej pokrywy? wyciac dziurki takie dwie i przymocowac na magnesach??? Moj szwagier ma takie cos ale wejscie do rur zamaskowane i bys nie wiedziala ze tam cos jest.Wyobraz sobie te przyciski w samych kafelkach. Kwestia tylko by byla czy sie da tak wykroic dziurki badz je tak obrobic zeby nie bylo widac krawedzi kafelki. I na wszelki wypadek wyciac kilka na zapas i schowac, gdyby spadla i sie stlukla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.06.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ten mały wzięłam metalowy, ale on dużo tańszy od tego podwójnego. Tysiaka za przycisk to napewno bym nie dała, mąż by mnie ukatrupił. Te plastikowe myślę, że powinny być ok. Wątpie by geberit (jak by nie było produkująca jedne z lepszych stelaży) pozwoliła sobie na sprzedaż takich z których schodzi srebrna farba. Ten duży co wybrałam jest plastikowy i nie przejmuje się tym A wiesz też pomyślałam czy nie dało by to w płytkę wmontować. Narazie plan jest taki że chce by spróbowali do tej wąskiej zamontować. Może trochę cegłę podkują i się uda a jak nie to dalej się pomyśli. Teraz cieszę się że udało mi się te parę rzeczy zamówić. Będą w następnym tygodniu. Następny w kolejce jest prysznic, ale on nie wcześniej aż Panowie skończą robić podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts