pszczolka m 20.07.2012 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) jeszcze dla porównania tradycyjne błonie u mnie były by białe i pasy Edytowane 20 Lipca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 21.07.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Zdecydowanie pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.07.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) O Zosik dziękuję Ci kochana za potwierdzenie Parę dni mnie nie było bo mieliśmy taką smutną rodzinną uroczystość i wszystko zostało zawieszone, a Panowie od elewacji weszli dopiero dziś. Pasy będą ostatecznie, gdzie i jak nie będę opisywać jak zostaną zrobione to pokarzę. A to pokazanie może być już nawet pod koniec przyszłego tygodnia No i jeszcze jedna sprawa. Podjęliśmy decyzję, że jednak malujemy elewację w tym roku. Będę miała niewykończony dom w środku ze skończoną elewacją Muszę tylko wybrać kolor. No i tu jak zwykle jest dylemat. Ma być kolor coś ala z tych zdjęć powyżej tzn. szaro-bury. Wstępnie wybrałam 4. Może na zdjęciach to nie to samo ale pokażę. Na zdjęciu u mnie wpada w lekką zieleń Chyba nic nie wyjdzie z tego pokazania i Edytowane 25 Lipca 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 25.07.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ale będziecie mieć ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.07.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 przejezdzalam kolo klkuset takich domow w zeszly weekend…niestety nie mialam ze soba aparatu, bo bym Ci na "zywca" fotke zrobila Nic to, czekamy na efekt koncowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.07.2012 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Agusia nie zapeszaj, bo mam dylemat. Wiem jak ma to wyglądać, ale za cholerę nie potrafię wybrać koloru z małego kawałka próbnika. Dziś na budowie robiłam jeszcze zdjęcia i po głowie chodzi mi jeszcze najciemnieszy kolor. Zaraz wstawię może bardziej naturalne te kolory będą. Panowie od elewacji zamontowali dziś parapety w garażu (w 3 oknach). Wzięłam białe bo ramka wokół okna będzie biała i wtedy nie będzie mi się parapet wyróżniał. Wzięliśmy zwykłe aluminiowe. Miałam zrobić zdjęcia, ale na sam koniec pokłóciłam się z nimi i już nie miałam do tego głowy. Robienie elewacji na domu przez tą ekipę stoi pod bardzo dużym znakiem zapytania, ze względu na chamskie zachowanie pana kierownika. Właściwie ja już jestem na nie, ale zobaczymy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.07.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 nie patrzymy na 2 zdjęcie na pierwszym wyszło najbardziej oryginalnie. A może zamiast tego najciemniejszego te 480??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 26.07.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Jak dla mnie odcienie szarości są rewelacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.07.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Agusia niby tak, ale jak przychodzi czas na decyzję to jest już gorzej, zwłaszcza, że ja nie chcę by elewacja była jasna. No nic do decyzji zostały mi 2 godziny, najwyżej będę kląć jak już pomalują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 27.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Agusia niby tak, ale jak przychodzi czas na decyzję to jest już gorzej, zwłaszcza, że ja nie chcę by elewacja była jasna. No nic do decyzji zostały mi 2 godziny, najwyżej będę kląć jak już pomalują Ja właśnie chcę jasne, bo dodatki mam ciemne! Ale nie będą to szarości, raczej beże. A dwie godziny na myślenie, to sporo czasu, aby powstał galimatias. Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.07.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No i decyzja zapadła. Wybrałam całkiem inny odcień niż miał być na początku. Czyli Aguś był galimatias Chociaż tutaj na zdjęciach one wszystkie wychodzą podobnie i nikt nie pozna. Odcień 4502 tutaj z cegłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.07.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Mamy otynkowaną jedną ścianę. Jak widać deski pod dachem przegapiłam. Już jakiś czas temu zostały pomalowane drewnochronem i już nie da rady przemalować na biało. Zostały więc jeszcze raz przyciemnione, a na domu będą białe. Znów nie mogę wstawić dużych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.07.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Mam zamiar zrobić przy wszystkich krawędziach (przy dachu również), wokół okien białe opaski oraz poziomy pas oddzielający parter od piętra. Jak myślicie na samym dole ściany przy drodze zrobić też biały pasek czy jednak zostawić szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.07.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dziś będzie otynkowana druga ściana (zdjęcie wieczorem), a ja mam jeszcze jeden dylemat. W dolnych oknach będą kraty (już je kiedyś pokazywałam) i zastanawiam się nad ich kolorem. Czy zrobić białe jak ramka wokół okna czy szare jak elewacja ? Jak szary to wątpię jednak by był w identycznym odcieniu jak elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 28.07.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ja dałabym ciemnoszary, bo lubię kontrasty. A czemu montujecie kraty w oknach? Dla bezpieczeństwa? Niebezpieczna okolica? Czy coś zupełnie innego? U nas ocieplanie z zewnątrz gdzieś około września, października, jak nic innego nie wyskoczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.07.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ściana skończona. Zdjęcia nie będzie, bo doszłąm do wniosku, że nie jest ona wdzięcznym obiektem do fotografowania:p Długa, narazie biała ściana bez okien ot co. Decyzję co do krat podjęłam - będą białe. Rozrysowałam Panom jak mają mi obramówki zrobić - przy dachu będzie przytwierdzona deska - by nie pękało na styku elewacja-dach. Jedynie wynikła pewna sprawa z cokołem. Nie może być sama elewacja przy drodze, bo będzie się chlapać i brudzić. Płytek nie chcę, więc zostaje marmolit, granplast czy jak to nazywają. No i chyba też chcę biały (o ile znajdę) z tym że będzie musiało to być aż na wysokość ok 45 cm a wszystkie opaski będą miały 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 28.07.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Czesc Fajnie to wszystko u ciebie wyglada:) i jaki wkońcu wybrałaś kolor elewacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.07.2012 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witaj Marienko. Wybrałam ten szary u góry nr 4502 (czyli drugi od lewej). Panowie w następnym tygodniu będą malować więc już będzie widać co to dokładnie, bo z tego małego kawałka to trudno coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.07.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Czy ktoś widział jakiś biały tynk mozaikowy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Są próbniki marmolitu w necie a kamień niet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts