mania1220 14.09.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ale moj dom nie jest goralski Byl, w latach 20-tych jak go postawili, teraz wyglada jak zwykly dom hihi. Kolumne zawsze mozna w srodku postawic, np moge wymienic ta co mam co trzyma strop bo jest ruchoma. Musze pomyslec. Pomysl sobie jak na swieta obwiniesz te kolumny garlandami choinkowymi i swiatelkami - wyglada bomba! Kolumny mi sie kojarza z polskimi dworkami lub tutaj wiktorianskimi domami. Pszczolka a jak tam przycisk? I jeszcze sie miaam zapytac o Twoje krzeselko to przezroczyste. uzywasz czy zawiniete czeka na nowy dom. A jak uzywasz jak sie sprawdza - sie rysuje czy sie nie rysuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.09.2012 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Ze zdjęć to mi się on taki góralski wydawał, zwłaszcza, że drewniany Chyba mam proste skojarzenia Przycisk... Maniu nie mam pojęcia. Tzn myślę, że jest, ale tak naprawdę nie pytałam. Myślę o trochę innych rzeczach i o nim pamiętam tylko wtedy kiedy pytasz. Ale w tym tygodniu przyjdzie hydraulik robić podłogówkę, będziemy też montować stelaże, więc zabiorę go. A krzesełko ma się dobrze. Stoi, ale jest mało używane więc nie powiem jak to jest z tym rysowaniem. Teraz niespodzianka:) Narazie jedna ściana i pomalowana jedną warstwą ale jest. Mieliśmy dużo szczęścia przy malowaniu bo zaczęło padać i tylko na tą jedną nie padało. Edytowane 16 Września 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.09.2012 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Kolejna rzecz z którą chcemy zdążyć przed zimą to taras. Ja chciałam deskę tarasową (no i zrobienie jej w tym roku nie wchodziło by w grę). Mąż jednak marudzi (bo trzeba konserwować, bo będzie na legarach i pomiędzy będzie wpadał brud i piach itp). No i chyba odpuszczam. Damy chyba plyty libet venetia iwtedy te same będą na schodach wejściowych. Miałam jechać je dziś oglądać, niestety dziecko ma gorączkę Ale jak mi się nie spodobają na żywo to będzie deska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.09.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Znalazłam blisko dwóch sprzedawców libetu. Jednak ceny jakie proponuje jeden nie bardzo mnie satysfakcjonują. 140/m (po znizkach bo przed 180 zl:jawdrop:)Ja znalazlam nawet za 103 ale woj. mazowieckie. Do drugiego mam bliżej i jak mała wyzdrowieje pojedziemy je obejrzeć. Zobaczymy jaką da cenę. A może ktoś wie czy w grupie PSB wszędzie są takie same ceny? Mam jeszcze płytki semelrocka na oku. Z tymi będzie łatwiej bo są u nas. Kolory które mnie interesują to szarożółty melanż. Niestety są tylko zdjęcia murków, a płyt tarasowych nie . Tu je trochę widać. Dwa zdjęcia i dwa zupełnie inne kolory Drugi rozważany to szarozielony U mnie zieleni nie widać, ale jak jest w rzeczywistości widoczna to napewno nie. No i na koniec kolor wapienny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.09.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Zdecydowaliśmy też jak będzie wyglądać barierka tarasowa i balkonowe. Napewno będzie biała z czapeczką i poręczą w kolorze okien. Czapeczka w tym stylu Podstawa Dolna poręcz Górna poręcz (ostatnia w górnym rzędzie) Na pewno nie będzie identycznie jak na zdjęciach. Wszystko uzależnione jest od tego jakie frezy będzie miał nasz stolarz. Edytowane 19 Września 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 19.09.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pszczólko bardzo fajny kolor elewacji, tylko jak pomalujecie jeszcze raz to nie bedzie za ciemny? No i nie widze zdjec barierki:( ja wlasne tez sie rozgladam, mam lek wysokosci i jak tylko wyjde na balkon bez barierki to odrazu gesia skorka i mi nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.09.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Marienko on ma być ciemny W rzeczywistości trochę inaczej wygląda, ale wiadomo na zdjęciach trudno uchwycić a i każdy ma inaczej ustawiony monitor. Po prawdzie mąż chciał jeszcze ciemniejszy, dla mnie jest idealny nie zmieniła bym na inny. W rzeczywistości wygląda super. Co prawda nie wszystko jest idealnie ale na tyle dobrze, że jestem bardzo zadowolona. Chyba pierwsza rzecz która do tej pory mi się tak podoba. Fajnie podsumował naszą elewację jeden z Panów. Mówi jak otworzyłem wiadro i zobaczyłem kolor to kompletnie tego nie widziałem, myślałem że wyjdzie źle. Ale teraz patrzę i wyszło rewelacyjnie. Oczywiście przetłumaczyłam z języka budowlanego na nasze, bo Pan był bardziej dosadny. Maniu jest przycisk. Co prawda nie wzięłam z garażu, ale jest. Gapa ze mnie, ale córa dalej chora (źle wygląda) i od lekarza zajechałam tylko na chwilę, do tego okropnie lało i wyleciało mi z głowy. Mam nadzieje, że jestem usprawiedliwiona. Może mąż dziś po południu go zabierze to będą zdjęcia (ale nie obiecuje bo on ma problemy ze słownością). Kurcze barierki zniknęły, a wczoraj były. Zaraz wrzucę jeszcze raz. Ale do waszego domku moje barierki nie pasują raczej. Choć obejrzeć zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 20.09.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dziś na budowę wszedł hydraulik. Robi podłączenia pod grzejniki i zaczął podłogówkę. Niestety okazało się że jedyne słuszne miejsce na grzejnik jest pod oknem więc muszę pożegnać się z tym który chciałam i znaleźć coś nowego. A nie jest to takie proste bo musi być wąski i długi. Hydraulik ma czas do końca miesiąca bo na 1 października mamy umówione wylewki Montujemy też dziś antyptaki. Może nie są pięknę, ale cóż chyba lepsze niż kupa na elewacji:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 21.09.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Oooo pierwszy raz cos takiego widze? A gdzie sie to montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.09.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Marienko można na wszystkie wystające elementy elewacji np parapety, belki (jak u nas) gzymsy - wszędzie tam gdzie mogą siadać ptaki. Tutaj widać zamontowane. Tak wygląda pierwsza ukończona pierwsza ściana. A żeby nie było tak różowo, to jedna ściana która miała być już malowana idzie do klejenie i ponownego nakładania struktury. Są 2 szczegóły które nam nie bardzo pasują, więc robimy jeszcze raz:rolleyes: Różowo nie jest też w domu. Bezmyślność budowlańców przechodzi wszelkie granice. Przy murowaniu domu nie chciało się im znosić cegieł, gruzu, zaprawy więc wrzucali je do kanałów wentylacyjnych. Zapchały się (co było przecież do przewidzenia), ale oczywiście nikt się nie przyznał. Odkryliśmy to niedawno gdy chcieliśmy popodłączać wentylację. Na szczęście już nasz pan Waldek wszystko wyczyścił. Już nic mnie nie zdziwi. Tutaj efekt wczorajszej pracy hydraulików, czyli skrzyneczka do ogrzewania podłogowego na górze: Podłogówka w łazience Zrobili też wszystkie rurki pod grzejniki Edytowane 21 Września 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.09.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Mamy też przygotowane wszystko na dole do podłogówki (którą Panowie dziś planują rozłożyć) Dziś też przyszedł elektryk: poprawiać puszki, odkuwać po tynkowaniu i montować gniazdka. Ma też kilka przeróbek. Marienko kiedyś pytałaś o cenę. U nas weźmie za to 15 zł za punkt. Maniu mam przycisk. Stal szczotkowana - mam wątpliwości czy tak miało być, ale już zostanie tak. Muszę zamówić jeszcze ten do małej łazienki bo, po tym widzę że do wąskiego stelaża nie da rady go zamontować [ATTACH=CONFIG]137739[/ATTACH] Edytowane 21 Września 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 no to super To do zimy jaki ma być stan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.09.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Venusko trudne pytanie Zależy jak pieniądze będą. Ale narazie plan jest taki że cała elewacja na domu (mają w następnym tygodniu zacząć), łącznie z płytkami na tarasie. A w domu chcemy zrobić wylewki i wstawić piec. Jak to się uda to wtedy będziemy grzać przez zimę i nie będzie przerwy zimowej. No ale zobaczymy... Kurcze zdjęc nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 21.09.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Widać, widać Ja już obejrzałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.09.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Podłogówka w bibliotece: W kuchni: Rurki mamy już położone wszędzie. Przenieśliśmy też licznik do kotłowni. Zostawili nam też małą niespodziankę: A tak poza tym to: -robimy blacharkę na tarasie -są wspawywane kształtowniki w ściany wiatki -elewatorzy przygotowują drugą ścianę do malowania (być może będzie to dzisiaj) -poprawiamy (po raz 2 siedemset 3 dziewięcset )połączenie dachówki z blachą na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 26.09.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Oj dzieje sie u was dzieje za moment bedziemy na identycznym etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.09.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pszczolka te szarosci na scianach w polaczeniu z bialym wyszly przepieknie! No ale ja kocham szare wiec wiadomo A co z tym przyciskiem nie tak? Paluchy zostaja? Pomysl na Dachowe Obsrance super. ja tu mam "kolczatke" zalozona ale przestaly siadac jak zweszyly ze mam psa, a go wytresowalam ze je goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 26.09.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Podczytuję zainteresowana pomysłem na taras U na identyczny układ sił - mąż za płytami - ja za deską..... Widzieliście już te płyty na żywca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.09.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Maniu dziękuję za opinię Wiem że u was domów w takiej kolorystyce całe multum, ale u nas jak do tej pory widziałam jeden. Na szaro z pomarańczowymi pasami maluje się u nas ostatnio jakieś sklepy przemysłowe Nam się bardzo podoba, no i nawet teściowa pochwaliła (z zachowania widziałam że szczerze) Teraz myślę jak tą biel usadowić na domu ale to jeszcze chwila, bo Panowie już dawno mieli skończyć garaż ale tradycyjnie im nie idzie. A przycisk ok. Z tym że wszędzie na stronach jest stal nierdzewna, więc ja sobie ubzdurałam że będzie błyszczący a jest to stal szczotkowana. Palce napewno będą trochę zostawać, ale też napewno mniej niż na błyszczącej stali. Jest wporządku, nie mam zastrzeżeń. Wygląda na dobrze wykonany. Te "kolczatki" to była u nas konieczność. Zanim pomalowaliśmy jakiś mies były białe ściany i już były gdzie niegdzie obsrakane Przekonałam męża że to konieczność a poza tym ich koszt nie jest jakiś kosmiczny. Płaciliśmy 15 zl za m z tym że u nas jest ich producent. W internecie są po 22 ale to i tak niedużo biorąc pod uwagę koszt elewacji. shira witam Ja dalej jestem za deską. Miałam okazję chodzić po niej na bosaka (co prawda dawno), ale uważam że rewelacja. Zakochałam się w niej wtedy i marzy mi się do tej pory. Mąż nie chce z powodów o których pisałam. Mogę się co prawda uprzeć ale chyba mu ustąpię Widziałam te płyty libetu. Sheridan i toscania są żółte, no żółto beżowe, a sheridan i w brąz czasem wpada. Mają strukturę łupka. Te moje są białe, a strukturę mają ala wapień. Wyglądają bardzo naturalnie. Mój tata jak je zobaczył to myślał że to prawdziwy kamień więc można się nabrać Dużym plusem jest też to że mają stopnie na schody więc można zrobić sobie np taras i wejście do domu tak samo. Muszę jeszcze zobaczy płyty firmy, która sprzedaje u nas w mieście, ale ciężko mi się wybrać. No i najchętniej kupiła bym w tej kolorystyce Może ktoś gdzieś widział? Edytowane 26 Września 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.09.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ja widziala ...niestety u mnie No tak masz racje, tutaj jest masa takich domow, za to nie ma pomaranczowych, zoltych i podobnych odcieni. A wiesz, na te ptaki sa jeszcze dwa sposoby...napisze moze komus sie sprzyda. Bardzo tanie sposoby. Mozna samemu zrobic. 1. zylka. Moj sasiad ma u siebie na balkonie. Co prawda nie sprawdza sie to zbytnio na balustradzie wizualnie no ale jemu nie przeszkadza, ale chodzi o takie miejsca jak u Ciebie. 2 paliki drewniane lub metalowe i naciagnieta zylka. One juz na to nie usiada bo za cienkie. I nie widac w sumie. 2. tez nie na balustrade ale tez latwe - listewka w powbijanymi gwozdziami. Nie musza byc wysokie, malutkie stykna, jak je pokuje juz wiecej nie siada. Co do deski. mam na balkonie jak wiesz bo byl beton. No i wlasnie chwali sie to chodzenie w lecie na bosaka. 95% jak nie wiecej tarasow tutaj zreszta jest drewniane. Przyjemnosc chodzenia. Jesli chodzi o smieci pod spodem - jak sciagli mi deski myslalam ze po 4 latach to bede miala wysypisko smieci pod spodem - nie bylo. Az sie zdziwilam. Konserwacja? Odpowiednia farba do desek i masz spokuj na 2-3 lata. ja tak swoje malowalam. Co nie zmienia faktu ze kamienne a nawet betonowe tarasy sa piekne i potrafia byc bardziej "ladne" i bardziej pasujace do domu. Jedyny feler ich to wlasnie mniejsza przyjemnosc lazenia na bosaka. A ja prawde mowiac widze ten kamienny tarasik u Ciebie. Jakos mi tak bardziej pasuje Drewniane mozesz jakies siedzenia zrobic lub donice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts