pszczolka m 30.09.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Maniu ty to masz rozwiązanie na wszystko. Jesteś niesamowita Mówisz ze lepiej Ci pasuje kamienny u mnie. Pod względem wizualnym chyba tak ale to drewno pod stopami... No ale już ustąpiłam mężowi niech też ma jakąś radość Dobrze by było tylko znaleźć pasujący kolor. A z donicami trafiłaś. Chce drewniane. Nawet wiem jak mają konkretnie wyglądać Mam już prawie skończoną elewację na garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 fajnie ale macie pecha z tymi budowlańcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 01.10.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ostatnie zdjęcie elewacji. Więcej nie będzie Dziś lub jutro kończą i przenoszą się na dom Venusku oj mamy. Ja już nawet nie piszę o wszystkim. Nawet Panowie od elewacji (których chwalę) ostatnio podpadli.Dachówka przy kominie będzie poprawiana już 4 raz bo za mocno odstaje i takie tam różności. W środę lub czwartek robimy wylewki i mam mały dylemat z kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 01.10.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Super sie prezentuje garaż juz nie moge sie doczekac jak bedzie wygladał domek:):) Jaki macie dylemat z kominiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 slicznie wyglada...ale mam dwa pytania - dlaczego zaczeliscie od garazu - to raz...a dwa - po co te kraty???na domu tez beda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 03.10.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Maniu bo garaż pełni też funkcję magazynu. Był nam potrzebny wcześniej no a kraty dla bezpieczeństwa. Co prawda jak ktoś będzie się chciał włamać to one i tak go nie powstrzymają. Na domu żadnych krat nie będzie. No tal domu bym nie oszpeciła Marienko z kominkiem to tak. Chce kominek portalowy osadzony przy samej podłodze, a oprócz tego kamień który będzie na podłodze wokołe chce zlicować z drewnem. Standardowo kamień ma 3 cm, a drewno 1,6 cm. W związku z tym wokół nie może być wylewki. Mąż przewidział to przy układaniu podłogówki nie wziął jednak pod uwagę szerokości i kawałek kamienia wejdzie nam na podłogówkę. Tak jak idzie ta niebieska rura Wziełam szerokość 140 cm tak z zapasem bo nie mam pojęcia jaki nam tam kominek wejdzie, głębokość też z zapasem. Z panem od wylewek ustaliłam że w tym miejscu mniej nam wyleją. Dziś miały być wylewki, ale rozchorowaliśmy się z mężem i musieliśmy niestety przenieść na następny tydzień Zwłaszcza że nie zdążyliśmy zrobić peszli i dylatacji w progach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.10.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 I get it :) Bo juz sie balam ze dom tez okratujesz, ale magazyn ok. A jaki kominek, znaczy masz ostateczna wersje wygladu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 03.10.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Piękna ta elewacja!! Ślicznie wygląda z białymi dodatkami! Nasz dom właśnie się ociepla, kolor w przyszłym roku... i będzie ciemny, bardzo ciemny, też z białymi ramkami. Już się doczekać nie mogę komentarzy sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.10.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Zosik dzięki Nam też się bardzo podoba. Białe elementy to konieczna konieczność Bez nich będzie smutno i ponuro i wogóle czym ich więcej tym lepiej. A czy twoja teściowa przeżyje ciemny kolor? Żeby zawału nie dostała Maniu wzór portalu wybrałam parę mies temu i do tej pory nie znalazłam nic ładniejszego więc chyba wiem jaki będzie. Poszukam zdjęcia i wkleję. Ponieważ wróciliśmy z mężem do świata żywych dziś wpuszczamy fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.10.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Wyobraź sobie, że ona taki chce! Mówiliśmy jej kiedyś, że widzieliśmy świetny ciemny dom i tak się podjarała, że specjalnie jechała do miasta dookoła, żeby go zobaczyć. I tak od słowa do słowa i będzie ciemny Wszystkim nam się podoba na próbce, ciekawe jak w realu wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.10.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Cholercia na moje nieszczęście znalazłam przypadkowo (bo szukam oświetlenia na elewację) zwisy nad półwysep. Nie planowałam tam oświetlenia ale to co znalazłam bardzo mi się podoba i jest w rozsądnej cenie. Dla przypomnienia kuchnia mniej więcej taka (bez tej szafki za krzesłami i nie wiem czy 2 czy 2 krzesła) A zwis taki Ma średnicę 18 cm, więc nieduży. No i sama nie wiem. Dać nad wyspę i wtedy jedno górne w kuchni. Kurczę muszę się zdecydować bo trzeba będzie przerobić kable na suficie w kuchni. Nie będę że maz mnie ukatrupi bo już raz były przerabiane, a elektryk to już wogóle bo co chwila coś u nas poprawia. Czy może wtedy zamiast jednego górnego dwa. Mam na decyzję ok tygodnia bo jak już przykręcimy sufity na dole to mąż nie zgodzi się już napewno na odkręcanie. Edytowane 5 Października 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.10.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Śliczne zwisy Ile kosztuje sztuka? Pszczółko moim zdaniem oświetlenie półwyspowe to nie wszystko, nie wiesz jak mocny będzie ten strumień i jak dokładnie osadzona jest żarówka. Jak będzie mocno razić (a tego się dowiesz po podłączeniu) to znienawidzisz swoją kuchnię. My mamy dwa zwisy nad półwyspem (super to wygląda, ale światło tak razi że masakra). Jak np wieczorem idziemy posprzątać w kuchni to włączam albo górne halogeny albo ledy pod szafkami. Wam również doradzam zrobić jeszcze jedno źródło światła tak aby dobrze oświetlało pomieszczenie. P.S. Nie wyobrażam sobie półwyspu bez dwóch czy trzech zwisów, przecież to takie hamerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.10.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Niecałe 400 za szt. Muszę to wszystko przemyśleć. Podobają mi się niemiłosiernie, ale gdy pomyślę o kolejnej przeróbce. Wczoraj pozmieniałam ustawienia listw dylatacyjnych i już była sprzeczka z mężem bo on też ma już dość poprawek po fachowcach i moich nowych pomysłów. No i jak zdecyduje się na nie to będę musiała też zdecydować co z górnym czy dać jedno centralnie Jeszcze nie zaczęłam wykańczać a już mam dość tej budowy:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.10.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Przesadzasz Moim zdaniem 400 zł to bardzo drogo za taki zwis, ale wiem też że tego wyglądu taniej nie dostaniesz (przynajmniej ja nie znalazłam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.10.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Pszczółko,witam się pierwszy raz - przywiały mnie zwisy do Ciebie, bo sama mam bardzo podobne - już kupione, ale znacznie większe (50 x 36 cm).Ja swoje dorwałam w H&Y, jedna sztuka kosztowała 700 zł - mi udało się dostać dwie w cenie jednej. Więc 400 zł to nie jest drogo, bo ten typ lamp jest kosmicznie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.10.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Sharlo jak widać potwierdza dokładnie to co ja napisałam, ten typ lamp tak kosztuje można poszukać innych typu american dinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.10.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 aaa widzisz, nawet nie wiedziałam, że tak się nazywają!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.10.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sharlotko chyba z nieba mi spadłaś. Mówisz ze znalazłaś takie duże i za taką cenę? Te duże co ja znajduję są w koszmarnych cenach. Może i ja też takie gdzieś znajdę bo nie bardzo mi się chce kolejnych przeróbek. Zwłaszcza że znów nam się jakieś szykują A z nowości MAM WYLEWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Jak tylko wyschną zaczynamy robić zabudowę pod schodami, szykujemy kotłownie, wstawiamy piec (już wybrany) i będziemy mogli zaczynać powoli wykończeniówkę. Czy ktoś widział gdzieś w jakimś sklepie latarenki elektryczne sufitowe ale nie czarne a srebrne??????????????????????? MANIU nie podejrzewaj mnie o znajomość niemieckiego:) Ja jestem językowe beztalencie (wstyd się do tego przyznać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Tak, mi udało się kupić te lampy jakieś pół roku temu w Home & You - model Industro, i to jeszcze w promocji: 2 w cenie 1.Niestety są już niedostępne w sprzedaży:( ale może zadzwoń do centrali zapytać, czy czasem nie planują "dokładki" czy podobnego modelu. Gratuluję wylewek!!!!!!!U nas styro + folia jest, wylewki robimy jutro!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.10.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dawno tu nie zaglądałam, no i proszę - jakie zmiany!!!! Teraz już tylko najciekawsze zostało - wykończeniówka Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts