pszczolka m 16.10.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Hej Naberio. No trochę się zmieniło, ale w sumie to nie dużo. Mam porównanie chociażby do domu który niedawno koło nas zaczęli budować. Fundamenty kopali pod koniec czerwca, a teraz mają już okna, ocieplone, a w środku wylewki i tynki:jawdrop: Pewnie na święta już będą mieszkać. A tu zaległe zdjęcia wylewek - wysypek Jutro będą odbierane przez kierownika. Zrobiliśmy też izolację tarasu i balkonów. W tym tygodniu chcemy też wstawić drzwi zewnętrzne. Były by już, ale żeby tradycji stało się za dość muszą być trochę przerobione. Zaczęliśmy też ocieplanie domu. Panowie mają już robić u nas całymi dniami, a nie tylko po południu, więc powinno być szybciej niż do tej pory. Gruntujemy też (moimi rękoma ) ściany przed szpachlowaniem. Tutaj akurat nie ma nic ciekawego do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.10.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 oby do przodu Tempo zazwyczaj zależy od budżetu, więc się nie martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.10.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Nie tam nie martwię się. Tylko jak widziałam ten rosnący w oczach dom koło nas to się śmiałam. Tyle po nas zaczęli i tyle przed nami zamieszkają Choć jak to złośliwie sąsiad powiedział u was to wszystko musi być na full wypas, więc zgodnie z tą zasadą wolę trochę poczekać i zrobić tak jak chcę No i podobno mam już jedną ścianę wyklejoną styropianem , a dziś panowie wchodzą do kotłowni przygotowywać pod płytki (których jeszcze nie mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.10.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) dołączam do kibiców pszczółko szary domek, zdecydowany kolor - jestem za za za Edytowane 16 Października 2012 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.10.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Hej Emi Ty wiesz jak wygląda mój dom ja jak twój to teraz kto kogo pierwszy znajdzie na zywo A teraz ocieplona ściana. Dziś będą ją wyklejać siatką Swoją drogą styropian ma kolor jak elewacja po co ją malować No i gdzie tu dać białe pasy. Na garażu są na granicy dach parter. Tu dach kończy się wcześniej, więc wypadał by w połowie okien balkonowych. Raczej będzie to nie bardzo. Najlepiej było by na lini balkonu, a może wcale ?? Wylewki zaakceptowane przez kierownika. Edytowane 5 Listopada 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.10.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Cześć Pszczółko, dawno mnie nie było Przepiękne są te zwisy, które chciałabyś nad wyspę. Wydaje mi się, że jak na ten model cena jest bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 19.10.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Gratuluję wylewek I super wyszła elewacja na gospodarczym. U siebie chce jasną, ale Twoja wygląda naprawdę ładnie! Nie moge doczekać się aż dom będzie tak wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2012 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Hej Dropp chyba nie dawno a wcale No chyba że w ukryciu:rolleyes: Rutinko dziękuję. Jak dom wyjdzie pewnie dopiero na wiosnę zobaczymy. Pogoda się psuję a z tempem naszych panów chyba już się nie wyrobimy. Mam nadzieje, że chociaż do połowy listopada skończą ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Kurcze, byłam przekonana, że się już witałam Podglądam w każdym razie już od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) A może się witałaś Przyznam się publicznie mam straszną sklerozę. Idę np po herbatę do kuchni a wracam bez więc u mnie wszystko możliwe:eek: Jakby nie było to witam serdecznie Dziś odwiedziłam parę sklepów budowlanych. Wybór koszmarny. Oglądałam deski warstwowe (takie planujemy w sypialniach). Narazie w oko wpadła mi tylko jedna. Fotograf ze mnie marny więc kolory na kazdym zdjęciu inne. Tu wyszło trochę za jasno a tu trochę za czerwono a tu ze strony producenta a tu u kogoś Nie wiem co ja mam do tych ciemnych kolorów. Jest tyle jasnych podłóg i widzę ładne zdjęcia w już urządzonych domach z jasnymi podłogami, ale jak idę do sklepu to nic mi się nie podoba. U mnie więc będzie ciemna, może niekoniecznie ta ale napewno ciemna i w podobnej kolorystyce (nie może być napewno zbyt czerwona) Edytowane 19 Października 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W jednym poście nie weszło Wpadły mi jeszcze w oko deski bambusowe, a dokładnie druga z lewej Oglądałam przy okazji oczywiście inne rzeczy i spodobała mi się jedna bateria. Niestety cena nie jest wysoka i obawiam się że i jakość nie najlepsza. Tak wyglada z bliska Oglądałam też płyty tarasowe: Libet (w 2 kolorach) Semmelrock Tak naprawdę to nie podoba mi się nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 22.10.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Odwiedziłam dzisiaj kilka sklepów z podłogami i mam faworytów do sypialni. Jakby dwuznacznie to nie brzmiało Oprócz sapelli z barlinka jeszcze orzech tarkettu. Zdjęć zrobionych przeze mnie nie wkleje bo bardzo odbiegają od rzeczywistości. Czerwone mi wyszły:bash: Na szczęście te z internetu są podobne. Deski są albo 1-, 2- lub 3- lamelowe. Ja biorę pod uwagę 1- i 2- lamelowe. Często orzech jest bardzo niejednorodny kolorystyczne na lamelce a te z tarkettu odziwo nie. Niestety nie mam żadnego faworyta do salonu i kuchni Mąż pojechał mordować panów od elewacji. Należało by się ich wywalić z budowy, ale nie chce mi się już szukać 5 ekipy Chłopaki robią naprawdę solidnie, są wporządku, na nic nie marudzą ale do cholery biorą za dużo robót. Już dawno mieli u nas skończyć a zrobiona jedna ściana. W sobotę mieli przyjechać, nie było ich, a dziś rano wzięli klucze i też nie przyjęchali bo gdzieś ścianę malują. Niestety przez ich grzebalstwo przenosimy kłądzenie tynków i malowanie na wiosnę, teraz tylko nam ocieplą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 23.10.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 W drodze do sklepu z parkietami zajrzałam do 2 sklepów z płytkami i wsiąkłam tak że do parkietów już nie zdążyłam. Ale są pewne korzyści. Problemu z płytkami na podłogę w holu raczej nie będzie, podobnie z płytkami do małej łazienki. Gorzej z podłogą w górnej łazience, a z kuchnią to już koszmar. Nic mi się nie podobało. No jedna płytka była, ale to raczej z braku laku. Świetnie też wygląda mozaika szklana z paradyża do łazienki. Ja mam już koncepcję swoich ale może komuś też się spodoba. Z internetu i moje z bliska Na żywo efekt jest wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.10.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Oto ile udało się ocieplić domu (Panowie się nie śpieszą, a już jest zimno ) Kończymy też murki I na koniec wykładzina jaka podoba mi się do pokoju córki. Ze względów praktycznych będzie deska ale chyba kupię trochę dam do obszycia i będzie miała taki dywanik. Edytowane 5 Listopada 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 26.10.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dywanik odradzam zdecydowanie, mamy taki i brudzi się makabycznie, a wyczyścić go ciężko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.10.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Tak też myślałam więc powrócę do planu pierwotnego czyli trawy morskiej. Moja mama chciała nam zrobić prezent gwiazdkowy i zakupić nam klamki do domu. Zabrałam się do zamawiania bo mam już wybrane i co??? Już nie robią ich w chromie chyba bo nie mogę nigdzie znaleźć Wkurzyłam się niemiłosiernie bo jeszcze niedawno były a chodzi o te klamki ale w chromie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pszczółko mi się wydaję że miliony są takich klamek z szyldem w chromie muszą być te i żadne inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.10.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pszczolka...taki wlasnie dywan wywalilam ostatnio z sypialki..masakra do czyszczenia, a wiesz - soczek, czekoladka, owoc. Ja juz wiecej nigdy takiego nie kupie w kolorze jasnym. Jak juz to baaaardzo ciemny, ze jak plama zostanie to nie bedzie widac ;0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.11.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Venusko to ma być ta albo podobna z linea cali, jednak ich cena (min 150 zl za sztukę) mnie skutecznie odstrasza, choć podoba mi się bardziej niż ta z nometu - szyld ma bez tych "rzeźbień". No chyba że ktoś znajdzie klamkę w chromie która ma najpierw luk do dołu, a potem do góry. Maniu dywanik na milion procent będzie jasny Ale po waszych opiniach wiem że nie z takim splotem. Muszę podjechać do komfortu (bo będę kupować nowy do obecnego mieszkania) to zobaczę czy mają te z sizalu. Jutro mam mieć montowane drzwi wejściowe Miały być dziś, ale firma zażyczyła sobie byśmy za montaż zapłacili z góry. Chyba poszaleli. Drzwi jeszcze na żywo nie widziałam, aż się boję co to będzie bo wybierał je mąż znany zwolennik musi być na bogato A tak pozatym elewatorzy walczą z ociepleniem. Parter skończyli, została im góra. A żeby nie było za dobrze blacharz zepsuł blacharkę na jednym z balkonów (za mało wysunął), więc będziemy ją robić 3 raz. Venusko pisałaś gdzieś że chciała byś mieć filary a nie kolumny. Ja prawdopodobnie u siebie będę przerabiać. Elewatorzy mówią że to nie problem, gorzej jak bym chciała w drugą stronę zmieniać. Będę patrzeć jeszcze na żywo, jak to wyjdzie, bo ich rozmiar zwiększy się o 3 cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.11.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja już nie chciałam ingerować jak już były wylane, szczerze to tylko je mijam, a z czasem mogę powiedzieć że nawet troszkę, o tak ---> . lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts