pszczolka m 05.11.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Moje też mi nie przeszkadzają i mogła bym spokojnie z nimi żyć. Propozycja zmiany rzuciłam przypadkowo, a panowie elewatorzy powiedzieli że bez problemu mi to zrobią więc spróbuje. Podobno to nie jest dużo pracy. Zobaczymy. A teraz zamawiam listwę elewacyjną. Do czego narazie nie zdradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.11.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Oj tam zdradź Ja już mam za sobą elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 06.11.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 A potem się rozmyślę i będzie że strasznie niezdecydowana jestem Porobię zdjęcia i powiem co i jak. Bo i ostatecznego kształtu jeszcze nie mam ustalonego. a że panowie elewatorzy się nie spieszą to i ja też nie. A teraz drzwi. Mąż zachwycony, ja też nie narzekam. Wygląda fajnie. W środku słabo niestety widać Chce zmienić klamkę ale nie wiem czy uda mi się znaleźć też czarny zamek, a właściwie obudowę wokół zamka. No i ocieplenie: A taki kawałeczek został do skończenia naszym Panom: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.11.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Drzwi ładne, pokaż zbliżenie na tego rysia na rykowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.11.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Zaraz znajdę, o ile mam, ale jak nie mam to dziś zrobię A teraz coś co aktualnie robimy czyli opaski i tajemnica sztukateria. Zdecydowaliśmy się jednak zrobić ramki 3d. Właśnie naklejamy styropian. Będą wokół okien, dachu i na rogach. Coś jak tu: Wykusz sprawił nam najwięcej kłopotów. Robimy go całego na biało, tynkiem na głądko. Coś jak tu: Pod daszkiem na zdjęciu widać sztukaterie. Zrobimy podobną. W tym kształcie: Jeżeli jedna z firm zgodzi mi się zrobić ją na zamówienie to troszkę ją przerobię. Ta sama sztukateria będzie użyta przy kolumnach. Pod oknami również chcemy zrobić podobne kwadraty. Ale co i jak to pokarzę jak Panowie nam przykleją styropian. Przerabiamy też kolumny na filary. Rozważam 2 opcje filarów. Uproszczone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.11.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lub z kwadratami Choć skłaniam się do pierwszej opcji. Decyzje będą podjęte na placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Kurcze, ale się dzieje!! Strasznie jestem ciekawa co Ci to wyjdzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.11.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 o fajnie ciekawa jestem efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 08.11.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Bardzo fajne plany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.11.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Ja też jestem ciekawa:D Dom stoi przy bocznej drodze, jak będzie źle to niewiele osób będzie widzieć Venusko mam zdjęcia rykowiska Zaraz zgram, ale najpierw elektryka, a właściwie elektryk. Chyba go zamorduje. Drażni mnie chłop niesłychanie. Typowy "fachowiec" któremu nic się nie da. Najpierw nie dało mu się wsadzić kabla w peszel (jakieś 40cm - szczyt lenistwa), potem nie dało mu się przenieść alarmu. Nie dyskutowałam, kazałam zrobić i mam poprawione. Wczoraj nie dało mu się zamontować w cegle dzwonka i światła. O zgrozo chciał nam przy drzwiach wejściowych zamontować natynkowy włącznik !!!!!! Powiedziałam że w żadnym wypadku, pan Waldek powiedział że bez problemu nam to zrobi. No co za leń. Dziś przebił wszystko. Zakłada nam tymczasowe gniazdka i kontakty, bo podłączamy niedługo prąd. Wchodzę do kuchni i co. Kontakty nad blatem na różnej wysokości (różnica 1-2 nawet do 3 cm). Pogięło go chyba całkowicie. Nie ponanosił sobie wogóle poziomów. Zrobił wszystko na oko. Jeszcze różnice wysokości włączników w różnych pokojach zniosę, za szafkami kontakty też ale nie te, które są na wys oczu i to obok siebie. Chwilę z nim pogadałam, ale głupiego tłumaczenia nie zniosłam i wyszłam. No to się wygadałam i mi lepiej Pokaże co jeszcze nam zamontował (i oczywiście sknocił) Od samego początku było wiadomo że montujemy kamery. Mieliśmy wystawione kable i tę puszkę można było zlicować ze styropianem a nie montować na. Oczywiście nam o tym, że jest ona koniczna nie powiedział no i na garażu już tak musi zostać. Na szczęście jest w miejscu mało widocznym. Na domu będzie trochę inaczej i zrobił sobie więcej pracy. Bo mamy już przyklejony styropian i żeby je zlicować będzie musiał sobie dziury wycinać. Ma karę Rykowisko zgram po południu, bo zmykam po dziecko do przedszkola. Edytowane 8 Listopada 2012 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.11.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Mam zdjęcia z bliska. Na obróbkę nie patrzymy Pokażę jeszcze zaczątki pasków. Na niedoróbkę z lewej strony też nie patrzymy. Panowie trochę rozkojarzeni byli i styropianu nie zmierzyli. Poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.11.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Zamówiłam próbki listew sufitowych do wnętrz. Poszukuję niskich a szerokich (ze względu na wysokość pomieszczeń). Zamówiłam ich kilkanaście więc nie pokarzę dopóki nie przyjdą Poszukuję też ćwierćwałka na elewację zewnętrzną (nie drewnianego) o promieniu 2 cm. Jakby ktoś gdzieś widział to chętnie przygarnę informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Pszczółko fajnie Ci ten domek pięknieje Gdzie zamawiałaś próbki listew? Ja chyba największy wybór listew wszelkiej maści znalazłam tutaj i tutaj . Ze styropianowych trafiłam na dwóch producentów : Decostyr i Decorsystem Edytowane 10 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 10.11.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Tutli ja zamawiałam w decorsystemie. 27 zl za probki, które wrazie czego potem odejmują od zamówienia. Zamówiłam sporo tych próbek i nie wiem czy na to pójdą. Narazie się nie odezwali. Powinny więc być w następnym tyg. Ja niestety nie mogę mieć typowych listew, bo wychodzi mi dość nisko ok 2,63-2,65. Muszę mieć, jak już pisałam, wąskie w wchodzące bardziej na sufit no i tu mam średni wybór. Odpowiednie listwy znalazłam jedynie w oracu i nmc. Na elewację zewnętrzną chciałam by nam lokalna firma zrobiła, ale mają tam teraz jakieś problemy więc zamawiam prawdopodobnie firmy exterior, i to w następnym tygodniu, bo Panowie zaczęli wklejać siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.11.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Rykowisko bardzo ylyganckie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.11.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Pszczolka do bialych obramowek okien jak nic te kwadratowe kolumny. Domek coraz ladniej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 12.11.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dziękuję Venus. Ja bym zrobiła trochę inaczej, ale musiałam ustąpić jak mąż chciał mi te jelenie dać Maniu kolumny będą już napewno będą przerobione, chyba że Panowie coś wymyślą, ale nie sądzę. Jutro przychodzi partia próbek z listwami sufitowymi. Niestety 2 nie mieli, ale i tak dobrze że przy tej ilości jaką chciałam mnie nie pogonili. Mam też info od firmy fasart i zrobią mi na zamówienie ćwierćwałki elewacyjne:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.11.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 jakby co...ja poprosze o fotki tych przysufitowych...mam niestety bardzo nisko w sypialni na gorze ale bardzo bym je chciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.11.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Maniu listwy mam. Niestety nie wszystkie bo nie mieli. Wkleję jutro, bo muszę aparat naładować, ale już wiem że Ci się nie spodobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.11.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Strasznie nie chciało mi się zgrywać zdjęć, ale Maniu specjalnie dla Ciebie będą. Ja widać płaskie czyli takie jak potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts