Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

Maniu dokładnie takie jak na zdjęciu. Są tam w twoich a jakże. :) Teraz muszę tylko płytki kupić tylko że w tym tyg to już raczej nie realne. Nie dość że mam parę spraw do załatwienia to jeszcze w przedszkolu prosili by córkę przed leżakowaniem zabierać bo nie śpi (czyli przed 12). No i pani już mi zapowiedziała że trochę będę musiała poczekać, niestety nie pomyślałam i nie zapytałam ile.:bash:

Jakby nie było zgoda męża jest, firma nie robi problemów więc tylko być dobrej myśli.

A dostałam odpowiedź w sprawie abażura. 400 -500 zl. Chyba ich głowa bolała jak mi pisali:jawdrop:

Dostałam też wycenę grzejników. Mąż nie będzie zadowolony:no:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

dawno tu nie byłam...

Na budowie panowie ocieplili prawie 100 % i to by było na tyle bo niestety przyszły mrozy. Dziś wstawiamy kozę.

A jako że nie mogę rozstać się z budową to przed samymi świętami zafundowałam sobie mały remont w mieszkaniu :p Własnymi ręcami maluję kuchnię i przedpokój.

W kuchni szyfonowy beż, który po pierwszej warstwie jest bardziej szary niż beżowy, a przedpokoju stone grey.

Pewnie że tak, chyba że jakiś kataklizm nas spotka. :)

Skończyłam malowanie:wiggle:

Jak ktoś poszukuje szarego (czystego bez odcieni niebieskiego itp) to z czystym sercem mogę polecić stone grey beckersa.

Potem wkleję zdjęcia koloru z kuchni (szyfonowy beż) i przedpokoju, może się komuś przyda.

Venus "biała" to bardzo dobry wybór :) Gdybyś ty widziała co ja miałam na ścianach wcześniej :o Nerwica mnie brała za każdym razem jak patrzyłam na ściany, no ale mąż ma kompletnie inne poczucie estetyki niż ja i do przedpokoju wybrał dziwny kolor zieleni (nie dość że intensywny to jeszcze nienaturalny ). Jak drzwi otwierałam to patrzyłam czy nikt nie idzie i nie widzi tego szkaradztwa :rolleyes: A w kuchni dał słoneczną żółć :) Na szczęście w pokoju dał coś normalniejszego.

• 3 weeks później...

oto obiecane zdjęcia.

szyfonowy bez bardziej szary niz beżowy (tak naprawdę beżu ma bardzo malo)

8e36ce19e54343d7gen.jpg

0443b9b6aaa82de8gen.jpg

stone grey

szary naturalny bez domieszek niebieskiego, fioletowego itp (ten róż to z obrazka przebija)4a230ac9c4319c5egen.jpg

tu moze lepiej widac

02428070faea97eegen.jpg

I farbę beckersa i nobilesa mogę polecić. Malowałam sama i dobrze się nimi malowało, obydwie wydajne i dobrze kryły.

no co ty Marienko:) to w obecnym mieszkaniu. cos mnie napadlo przed samymi świętami (chyba pustka na budowie) i postanowiłam zrobić malowanie. Zresztą jeszcze zamawiam dywan i dostałam pozwolenie od szanownego męża na zakup żyrandola :)

Na budowie gołe tynki jeszcze nie szpachlowaliśmy. Zima przyszła, pieca docelowego nie zdążyliśmy wstawić więć narazie przerwa. Budowę jednak odwiedzam bo palę w kozie i prawdę powiedziawszy nie narzekam a rąbanie drewek naawet mi się podoba, bo wkońcu jest okazja by się trochę mięśnie poćwiczyć.

A kolorki z czystym sumieniem polecam, wyglądają lepiej niż na zdjęciu. ten szyfonowy beż to chyba nawet w domu wykorzystam :)

wporządku Marienko:)

dzis chcę zamówić żyrandol do pokoju córki. Pokoik ma być księżniczkowaty. Będą białe meble, dodatki w różu ściany bardziej neutralne (może ten szyfonowy beż lub coś podobnego).

Mam kilka typów i nich coś wybiorę:

do przeróbki (zdjęcie kloszów i założenie abażura)

00993456.jpg

lampa-wiszaca-lila,main.jpg

L.9262_3P-llWHITE.jpg

EUROSTAR-2045-5-IZABEL-5.11091.jpg

8668796b2e59d88058f2938f556594b3.jpg

Venusko 2 i 3 od góry są w leroy merlin jeden to lila a drugi essence. w google znajdziesz. a z tymi kryształkami coś jest bo ja też planuje trochę zdjąć :)

Wybraliśmy już z mężem, który bierzemy, tylko narazie prowadzę korespondencję ze sklepem bo niestety na jednej ze stron podali że srebrny, a na wszystkich innych że biały. Komu tu wierzyć. Wstępnie wybraliśmy ostatni z listy. :)