Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marienko ja zamawiam przez internet. Zaraz znajdę stronę. To tak naprawdę nie dywany a wykładziny, ale sklep obszywa je w dywany. Robią każdy dowolny wymiar no i plus bo płacisz za dywan a nie za odrzut. Chciałam zamówić w komforcie. Potrzebuję 2,5 m na 2,5. Wykładziny mają 4 m i musiałabym zapłacić za tą szerokość 4 m, czyli za tą wykładzinę którą wybrałam wyszło by mi 700 zl bez obszywania. A w tym sklepie nie każą kupować i płacić dodatkowo.

Sklep to http://chodniki.com/

Mają spory wybór, ceny ok, a jak jakość to nie wiem. Powiem jak zamówię, a zamówię napewno bo wywaliłam stary, a niestety moje dziecko musi mieć dywan.

Ale już zamówiłas? Bociekawa jestem własnie ich jakości? Tez sobie nie wyobrażam zeby sunio nie miał jakiegos dywanu w pokoju a te dziecinne to wcale mi sie nie podobaja zwłaszcze ze takie strasznie kolorowe a przy takiej ilosci kolorowych zabawek mozna dostać oczopląsu. Ja niestety z tąd co teraz mieszkam bardzo mało zabieram bo mieszkam z rodzicami wiec nic tu prawie swojego nie mam:(

Wybrałam i dałam do wyceny.

Marienko pytałaś czy pasował by Ci do salonu. A ja nie wiem nawet w jakim stylu on będzie. Wstyd ale chyba coś pominęłam. Powiem jednak, że mi się bardzo podobają takie dywany w salonie. Jak dla mnie to one wszędzie pasują bo są neutralne. Kilka pierwszych lepszych przykładów:

4585283c96a4.jpg

dd.jpg

sda.jpg

xzc.jpg

t_4585283c96a4.jpg

Naberio dziękuję. Widziałam u Venuski, że zajrzałaś na muratora. :)

Agusia pamiętam jak odradzałaś ten dywan i mimo że mi się podoba do wyceny dałam inny. Już ją dostałam 235 zl :) Zamawiam. Jałk będzie lipny to zostanie w mieszkaniu. Będziemy je wynajmować, a gołych paneli lokatorom nie zostawię.

Dziewczyny mam małą prośbę. Co sądzicie o nazwie, wyglądzie ramki tzn czcionce, zawijańcach ramkowych :) i kolorystyce, oraz o tle (zielonych pasach)? Na babkę i gary nie patrzymy :)

Można zjechać to od góry do dołu. Ważna jest dla mnie każda opinia.

nagłówek.jpg

Edytowane przez pszczolka m

W sumie nie tajemnica. Jako że dość mam siedzenia i 'nic nie robienia' chce otworzyć działalność. Moją pasją odkąd pamiętam było pieczenie ciast więc oczywiście idę w tym kierunku. Narazie wszystko jest w ogromnych powijakach. Zaczęliśmy dopiero pracę z grafikiem (nad logiem, szablonem do allegro, facebooka i stroną) i szukam dostawców (z tym mam największy kłopot). Mam ogromnego stracha, że utopię kasę, ale nadzieja na robienie tego co lubię jest silniejsza. Na szczęście mąż (na którego czasem tu narzekałam ;)) jest kochany i mnie popiera, a nawet pomaga - będzie szył dziecięce fartuszki ;)

dziękuję dziewczyny :)

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Marienko a fartuszki polecam (chociaż ich jeszcze nie mam) ;) Ale będą wyjątkowe bo będzie można zrobić dowolny napis, grafikę również wg własnego pomysłu. Więc można mieć jedną jedyną sztukę na świecie :) No i narazie będziemy robić nadruki flock (nie naprasowanki jak żelazkiem a takie mechate).

dziewczyny dostałam żyrandol i chyba go odeślę ;) Kryształki ok, klosz już nie bardzo bo jednak jest srebrny a już forma przysłania to kompletna porażka. Czy któraś z was zamawiała żyrandol przez internet? W jakiej formie go dostawałyście. U mnie wszysto oddzielnie przyszło i mam sobie go sama złożyć. Masakra jakaś.:wtf: Nawet kabelki luźne były w kartonie i mam sobie gdzieś powtykać ;) Nie wspomnę już o insrukcji...