Madia 20.03.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Pszczółko no i gdzie to zdjęcie dywanu? A tak poza tym dzieje się coś u was budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.03.2013 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Dziecko coś mi z aparatem zrobiło:bash: Nie chce zdjęć robić. Nie dość że lipny to jeszcze nie działa:offtopic: Zaraz nad nim popracuję i jak ustawię to jeszcze dziś wstawię. A z dywanu jestem zadowolona. Jedyny minus jaki zauważam to niestety przy dziecku jasny się szybko brudzi. I nie chodzi tu o okruszki a o plamy np z wylanej herbaty, farbki. A z tematów budowlanych to już coś mamy ustalone. Na początku czerwca wchodzą panowie od wykończeniówki. Chcą od nas 34,5 nie wiem czy dużo czy nie? Mamy też wybrane płytki do dolnej łazienki. Po świętach będę je zamawiać. Oczywiście płytki wybrane na drodze kompromisu:) Ja chciałam serie boiserie. Mężowi zupełnie się nie widziało. Potem chciałam te płytki poniżej tylko bez kwadracików, ale mąż powiedział że laboratorium i chciał z czarnymi kwadracikami jak na zdjęciu. Ostatecznie stanęło na tym że będą te płytki ale kwadraciki w kolorze taupe. Podłogę wybierzemy jak przyjdą ścienne. Mamy też zamówiony piec defro akm i pompę ciepła. Zamówiłam też drzewka owocowe i kupiłam sobie glebogryzarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.03.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wesołych Świąt http://2.bp.blogspot.com/_E9JRcn4NhiQ/S7JC8x0SqsI/AAAAAAAAAB8/SA7593hIZiI/s1600/Weso%C5%82ego+Alleluja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.03.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://img69.imageshack.us/img69/7091/wielkanocnetulipanyjajk.jpg Wesołych Świąt Wielkanocnych życzy familia Rutinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Rodzinnych, radosnych i kolorowych Świąt, bez względu na to co dzieje się za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 03.04.2013 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dziękuję wszystkim za życzenia A teraz to zdjęcie dywanu. W sumie to niewiele widać, ale obiecałam więc jest Dostałam pierwszą wycenę ze sklepu w mieście na płytki, tradycyjnie w internecie taniej. Jeszcze 2 sklepy i zamawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a jaka ładna podłoga i stolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 03.04.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 z podłogą to trochę zdjęcie przekłamane, bo jest mniej ruda A jak jesteśmy przy panelach to jak już zamówię tą glazurę to jest kolejna rzecz - panele na górę. A stolik to wogóle rewelacja. Kupiony używany na allegro, ale fajnie wygląda i jako jedna z niewielu rzeczy będzie się z nami przeprowadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.04.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 pokaż ten stolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.04.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 oj Venus dużo ode mnie wymagasz Dywan fotografowałam 3 mies, ostatnio płytki pobrałam do domu by coś wybrać, miałam wstawić zdjęcia ale jakoś się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.04.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Mam już zmierzoną łazienkę i ostateczną wycenę. Nic tylko zamawiać. Jednak jest mały dylemat. Na ścianach będzie tak (z tym że kwadracik nie czarny a taupe) Pod prysznicem jednak malutkie kwadraciki odpadają. Tam chcę dać płytki bez nich Chyba najlepszą opcją będą identyczne jak te oktagonalne bo kwadratowe chyba będą dziwnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.04.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wyliczyłam już ilość potrzebnych metrów. Nie jest źle. Plus że łazienka mała:yes: Wynikła jedna tylko sprawa o której wcześniej nie pomyślałam. Cholercia nie ma płytek ściętych tylko z jednej strony (tych które umieszcza się przy podłodze i górnym cokole). Czyli muszę kupić normalne i glazurnik będzie musiał je ścinać z jednej strony na ten mały szary kwadracik. Pod prysznic idą zwykłe prostokątne. Damy je na równo z górną krawędzią okna to jest 2,30. Mąż chce do sufitu ale wydaje mi się że to może dziwnie wyglądać bo drzwi nie będą przecież do sufitu. Płytki na ścianach będą do połowy. No prawie bo do 115,5 cm a stelaż umywalkowy ma 90 więc płytki będą jeszcze 25 cm nad umywalką. W sumie potrzebujemy 10, 5 m2 płytek, 18 cokołów, 18 dekorów i ponad 120 małych kwadracików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 13.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 No, no łazienka w trochę starym stylu:) Czy całe wnętrze takie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.04.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 w starym? dla mnie klasycznym zawitala wiosna i cas zacząć pracę. Panowie od wykończeniówki wchodzą na początku czerwca. A ja posadziłam wczoraj kilka drzewek: -2 brzoskwinie (choć nie wiadomo czy coś z nich będzie ze względu na klimat) -2 borówki amerykańskie -2 maliny -1 leszczynę i 1 różę którą dostałam gratisowo ze szkólki Niedługo przywiozą nam ziemię i posiejemy trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.04.2013 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Melduję donieść że płytki zamówione. Będą za około 3 tygodnie.Dziś mają też zacząć przywozić ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.04.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ziemia przywieziona Na płytki wciąż czekamy. Zapadła decyzja że w tym roku nie kończymy elewacji. Nasi Panowie wzięli zaliczkę i nic nie mówiąc wyjechali do Niemiec:mad: Mamy dość szukania 5 ekipy. Jutro jedziemy oglądać łupek na taras. Znalazłam też moje ukochane płytki do kuchni w Polsce. Jeżeli nie będzie dużo metrów to kupujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.04.2013 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie dość że pogoda się zepsuła to jeszcze choroba dziecko mi dopadła i nici z prac na działce. A miał być ogródek:( A oto jakie płytki znalazłam do kuchni. Moje koniczynki, co prawda w małej wersji, ale z tego wszystkiego co do tej pory widziałam i tak to chyba najlepszy wybór. Niestety większej wersji w Polsce nie znalazłam. Mąż nakazał mi z czegoś zrezygnować jak je koniecznie chce, ale z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.04.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 WoW! Cudne te płytki!!! Zdradzisz gdzie można je kupić? A co do łazienki to także moje ukochane płytki, ze względów finansowych (gabaryty łazienki) dolna łazienka nadal czeka, ale może kiedyś i u mnie zagoszczą Już nie mogę się doczekać Twojej realizacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 01.05.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 wyślę na priv gdzie są ale ich cena nie jest niska, żeby nie powiedzieć że jest wysoka u nas będzie z 5 m to jeszcze do przeżycia, ale i tak pewnie będę musiała na ich rzecz z czegoś na czym mi tak nie zależy zrezygnować. W sumie to zastanawiam się nad ekipą od wykończeniówki. Coś mi się wydaje że chcą z nas zedrzeć. Mają do położenia płytki w małej łazience (do połowy ściany), w kotłowni i pod schodami, te 5 metrów między szafkami w kuchni i na podłodze w dużej łazience i holu. Do tego podwieszany sufit na parterze i 2 ścianki z kartongipsu. No i gipsowanie ścian, montaż listw przypodłogowych i sufitowych oraz częściowy biały montaż (bo bez geberitów). Za to wszystko chcą 34 tyś, a coś mi się wydaje że to jednak za dużo. Venuska (może zajrzy to potwierdzi ) za wykończeniówkę dużej łazienki górnej, gdzie trzeba było kłaść płytki do samego sufitu, zrobić zabudowy z płyt itp dała 6 tyś. No i tak się zastanowiliśmy z mężem, że jeszcze inni zrobią nam wycenę dla porównania. Może uda się coś jeszcze zaoszczędzić na te plytki do kuchni Na płytki do łazienki nadal czekamy. u nas idą do małej, więc metrów też nie było dużo. W sumie to koszt najbardziej podrażają te wszystkie cokoliki i dekory kupowane na sztuki. Ja też nie mogę się doczekać, bo nie robiłam żadnej wizualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 03.05.2013 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Jesteśmy na etapie wyboru paneli. Prawdopodobnie zdecydujemy się na finishparkiet. Okazało się że tarkett który wybrałam ma o połowę cieszą warstwę użytkową od finishparkietu, a deski z wierzchu wyglądają bardzo podobnie. Rozważamy dwa rodzaje drewna: -orzech amerykański Po południu będzie moje zdjęcie -dąb antyk Niestety na tą deskę musimy poczekać bo nie było w sklepie Wykończenie napewno w lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts