Venus_m 08.05.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 dawaj namiar na koniczynki :D Zobacz sobie niedrogie kafle w koniczynkę Opoczno kolekcja Baricello Pszczółko za górną było 6 w wycenie, a ostatecznie zapłaciliśmy chyba 10.500 (doszło przesuwanie itp) w małej łazience było 4 tyś., w kuchni nic nie mam to nie wiem , za postawienie ściany w garderobie (bez materiałów) było 2 tyś, podwieszanych sufitów mieliśmy mało bo tylko w kuchni i w salonie i to żadne finezyjne ale płaciliśmy razem z ociepleniem więc ceny nie dość że nie pamiętam to i tak nie byłaby miarodajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.05.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Venusko podeślę Ci na priv, ale cena jest dość masakryczna. Z opoczna znam, nawet na żywo widziałam. podobała mi się, ale ma jeden minus. Trzeba ją położyć z fugami, a nie chce żeby wzorek był szatkowany. A mamy nową wycenę. Znacząco różniącą się od wcześniejszej. Wcześniejsi fachowcy chcieli 39 tyś po negocjacji 34 tyś. Ci chcą 26 tyś przed negocjacją i chyba mają wolny wcześniejszy termin. Tak naprawdę to już tej pierwszej ekipy nie bierzemy pod uwagę. Zbyt duża różnica. No i chyba zaoszczędziliśmy na orzechową podłogę, bo niestety ta tańsza dębowa (widziałam już na żywo) nie podoba nam się za bardzo. Zamówiłam trochę roślin do ogrodu: m.in kalinę, hortensje, jaśminowce itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.05.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ja też na żywo widziałam te z opoczna, dla mnie bardzo ładne ale też poszatkowania się boję no i ten mały wymiar jak za komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.05.2013 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 W PONIEDZIAŁEK ZACZYNAMY WYKOŃCZENIÓWKĘ Na już czeka mnie zamówienie grzejników i parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.05.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Od jutra jeżdżę na budowę z aparatem Dziś Panowie przerobili jedno okno dachowe (jeszcze 3 im zostały) i poszpachlowali łączenia płyt na suficie. Jutro mierzymy i zamawiamy parapety. Będą białe dębowe. Panowie będą też robili ramki wokół okien. Chyba zrobimy je z płyty (wyjdzie taniej, a oszczędzam na płytki do kuchni ), a nie sztukaterii. Ciągnie mnie jednak by zrobić ją pod parapetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.05.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Praca idzie pełną parą. Przerobione zostały wszystkie okna dachowe. W tym tygodniu prawdopodobnie już wszędzie będą sufity. Oto kuchnia Nad półwyspem będą jednak lampki Dziś miałam spotkanie z projektantką kuchni. Najprawdopodobniej na jutro zrobi wstępny projekt kuchni, 2 garderób, biblioteczki, szafy w holu. Uda się też zrobić lustro otwierane na całą ścianę w holu. Zamówiliśmy już 90 % parapetów. Mam mały problem z 2 oknami (wykuszami) Rozważamy zrobienie jednego parapetu i całościowej ramki nad wszystkimi oknami razem. Podobny problem mamy z prostokątnym wykuszem. Oto zdjęcia podłogi jaką rozważamy na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.05.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Grzejniki zamówione będą oczywiście tesi irsap Mąż zadzwonił do dystrybutora i załatwił jeszcze taniej niż najtańsze oferty w internecie Jednak czas oczekiwania to 4 tygodnie. Przyjechały płytki do łazienki, jak się wyrobię to dziś część odbiorę i wypożyczę płytki na podłogę by coś do nich dobrać. Wybieraliśmy też wczoraj baterie prysznicowe. Mąż wybrał firmę. Prysznic górny Termostat mamy 3 do selekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.05.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 I zdjęcie po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Pszczółko pokażę jak to u nas wygląda sprawa parapetów http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P7215429.jpg wykusz http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P4193596.jpg witryna z doświetlem bocznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.05.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Venusko jesteś kochana Dostałam projekt kuchni i jedna wielka masakra. Pani podczas rozmowy tel powiedziała, że będę zadowolona, ale się chyba rozczaruje że wszystko do poprawki Nawet biblioteczka to nie to czego chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.05.2013 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 To już lepiej podoba mi się układ który ja zrobiłam. Co prawda też do poprawki, ale chyba jednak lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 18.05.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Zdecydowanie Twoj uklad kuchni lepszy!! Rodzaj szafek zreszta tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.05.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Wizualki masakra, ale rozumiem, że taki program po prostu jest. Pszczółko a nie wolisz płyty przenieść na ścianę ze zlewem? a wtedy ścianę gdzie miałby być płyta zrobić w wysokiej zabudowie częściowo z witrynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.05.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Venusko właśnie chcę tak przenieść. Szukam programu w którym mogę to sobie zwizualizować, ale niestety nie mogę znaleźć żadnego w którym można zmieniać rozmiary mebli. Wogólę to jestem mega wku... Bierzemy profesjonalną firmę, a projektant przysyła mi projekt jakby robił go pierwszy raz w życiu i nie chodzi tu o ogólny wygląd bo jak Zosik piszesz taki program mają i trudno. Ale rozkład szafek jak dla mnie poprostu przypadkowy. Szukam też inspiracji w których lodówka (side by side) stoi w środku wysokiej zabudowy (jak u was Venusko) ale wkoło jest obudowana witrynkami ze szkłem. Może ktoś widział ? Ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.05.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 A mnie się podoba kuchnia w tym projekcie, dodałabym tylko jakieś akcenty kolorystyczne, żeby zmącić tą biel:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=190017&d=1368799130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 19.05.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 A mnie się podoba kuchnia w tym projekcie, dodałabym tylko jakieś akcenty kolorystyczne, żeby zmącić tą biel:) Na przykład blaty zmieniłabym na neonowe żółte lub zielone. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=190017&d=1368799130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 20.05.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 w sweet home 3d możesz zmieniać rozmiar wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.05.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Agusiazet ale wtedy nie będzie już klasycznie a o to w tym chodzi Pszczółko no słaby ten projekt. Kuchnię E&K widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.05.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Nie nie widziałam. Muszę poszukać. U nas lipa jest ze względu na te 2 okna, które wogóle nie wychodzą symetrycznie, a przez co burzą układ górnych szafek. Z tym wychodzi największa masakra. Z dołem sobie jako tako poradziłam. Muszę Pani dać do własnej przeróbki. Zrobiłam też wysoką zabudowę (jak u Was Venusko) z lodówką pośrodku. Dobrze że macie zdjęcia na pierwszej stronie bo często tam zaglądam, tylko czemu nie można ich ściągnąć Chciałam zrobić kradzież i w paincie okleić twoją lodówkę witrynkami, bo inspiracji niestety nie mogę znaleźć. Blat w kolorze odpada napewno, bo jak pisze Venuska ma być klasycznie, no ale nie tak jak Pani mi zrobiła tzn bez rzeźbionych pilastrów, wycinanego blatu. Chciała bym go w kolorze białych coś ala marmur. Venusko a mam kilka pytań w jakiej odległości od ściany macie półwysep? Wystarcza miejsca by wygodnie usiąść? No i jakie ma wymiary szerokość, długość? Czy te rozmiary są ok? A z wieści budowlanych. Panowie oszczędzają pracę, więc wczoraj niewiele zrobili. Ale w tym tygodniu ma być już gładź, bo niestety musieliśmy ją ściągać. Dziś będą 3 parapety. Obrabiane są okna. Panowie wkładają takie listwy, które jeszcze obrobią, ale mam co do nich wątpliwości Zrobili też próbę z ramką. Będą 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts