Venus_m 21.05.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 nie wiedziałam, że się nie da kopiować Pszczółko półwysep musiałabym zmierzyć, ale chyba 160 cm x 80 cm? Dałabym teraz 180 cm, żeby w jednym rzędzie mieć 3 hokery między szafkami musi być 120 cm przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.05.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 No nie da się. Tzn dało się ale nie chciało się za żadne chiny potem otworzyć. Mówisz że 180 starczy na 3 hokery? Zaraz jadę do Panów (trza ich skontrolować czy w dzień są czy sobie na boku roboty nie wzięli ) to sprawdzę dokąd mi te 180 cm starczy, ale chyba tak do połowy drzwi do jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Pszczółko tak, 60 cm na jedno krzesło jest akurat żeby było wygodnie i mieć trochę przestrzeni między kolejnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.05.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 budowlanych wpadek ciąg dalszy. Przyjechały parapety i się nie nadają. Okazało się że mój ukochany podał zły wymiar. Miał zmierzoną głębokość otworów okiennych, a myślał że to już szerokość parapetu i są za wąskie. Dobrze że to tylko 3. Jeden z nich da się prawdopodobnie wykorzystać a pozostałe idą do kosza. No ale to jeszcze mało. Jedno (nie wiem jak inne) okno jest źle wstawione i parapet musiał by być robiony z klina. Taki był pomysł fachowców, ale stanowczo się na to nie zgodziłam. Jutro ma przyjechać firma która wstawiała okna i to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Pewnie w końcu mało za nie nie zapłaciliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.05.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 mam część płytek do małej łazienki. Jadę dziś wypożyczyć podłogowe i na taras, więc wieczorem będą zdjęcia. Zamówiliśmy też parapety: jesionowe, malowane na biało w półmacie. Ustaliłam też rozmiar drzwi do jednej z garderób. rozmiar 120 cm, dwuskrzydłowe, białe ze szprosami i szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.05.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Oto zdjęcie płytek które będą na ścianie w łazience Teraz szukam czegoś na podłogi. To co wybrałam na hol jakoś średnio wygląda. Próbowałam zrobić zdjęcia, ale nie mogłam uchwycić różnicy między tymi 4 płytkami. Spróbuje jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.05.2013 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 chyba dochodzę do wniosku że do tych płytek na podłogę najlepiej będzie mi pasować biała wąska długa płytka układana w jodełkę. Najlepiej rozmiaru płytek paneli drewnopodobnych. Tylko czy są takie płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.05.2013 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 chyba znalazłam rako wood biała szkliwiona. Tylko czy one są gładkie czy mają taką strukturę drewna? pewnie u nas nigdzie nie znajdę żeby obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.05.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 ja w temacie płytek nie siedzę od 3 lat więc nie pomogę płytki do łazienki cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.05.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Juz załatwione z płytkami. Panowie mi potną zwykłe białe 60 na 4 pasy. Mają jakąś maszynkę i obiecuję że brzegi się nie postrzępią. Jedynie martwi mnie rozmiar łazienki. Jest mała i tej jodełki rozmiaru 60x15 wiele nie wejdzie. Nie wiem czy nie zrobić mniejszej. Chyba coś sobie potnę i kawałek ułożę. Za płytki dziękuję. W poniedziałek przyjeżdża wkońcu gładź. Czekaliśmy ponad tydzień. Szukam ładnych drzwiczek rewizyjnych do czyścika komina. Niestety z nietypowych to tylko płaskorzeźbę kominiarza znalazłam W poniedziałek zamawiamy wkład kominkowy clairflame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.05.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Szarpanie brzegów zależy od płytki. Tnie się je na maszynie wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.05.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Zastanawia mnie rozmiar tej jodełki. 15x60 chyba jednak za duże. Teraz obstawiam 10x45 cm. Tak to wygląda z kartongipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 mniejszy lepszy jestem miłośnikiem wielkich formatów, ale w przypadku jodełki mam na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.05.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Też tak myślę zwłaszcza że łazienka mała no i płytki ścienne też wielkie nie są. Prawdę powiedziawszy to może i jeszcze mniejsze bym dała, ale obawiam się że Panowie mogą mieć trudności w cięciu jeszcze węższych niż 10 cm pasków. Mamy większość parapetów. Kominka narazie nie zamówimy bo niestety wycofują wybrany z produkcji Albo uda mi się znaleźć jeszcze go gdzieś w internecie, albo muszę szukać coś innego. . Byliśmy wczoraj u kamieniarza i zapadła decyzja co do blatów w łazience. Będzie breccia. Widziałam go na żywo i jest rewelacyjny. Nie wiem czy pisałam, ale z tarasem wracamy do planu pierwotnego: będzie deska tarasowa. Widzieliśmy płyty tarasowe, które leżały na dworzu w sklepie przez dłuższy czas i wyglądały tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.06.2013 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Właśnie zamawiam kafle do kuchni, holu i wiatrołapu. Wszędzie będą kafelki firmy travertine (niestety nie mogę nigdzie nie ma zdjęć tych kafelek) , a do nich ramka z czarnych z białymi żyłkami. Zastanawiam się jak powinna iść ta ramka. Czy dać w holu przy ścianie, ale wtedy wyjdzie coś jak na rysunku czerwoną linią, czy tylko przez środek prostokąt (niebieska linia). No i jak dać w kuchni. Przez środek (czerwona linia), ale wtedy część ramki będzie pod półwyspem. Czy może ominąć wyspę (jak niebieską kreską). Czy dać samym środkiem (różowa linia), ale wtedy z jednej strony szafek ramka będzie bliżej nich, a na stronie z półwyspem dalej od szafek. No i jakiej szerokości dać tą ramkę? Ktoś robił może i wie jakiej będzie wyglądało najlepiej? No i na jakiej wysokości od szafek powinien być okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.06.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Pilnie poszukuję czarnych kafelek podłogowych z białymi żyłkami poler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.06.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A jaki wymiar cię interesuje? Bo np mozesz zamówić płytki marmurowe z marmuru nero maraquin- tutli puttli( eklektycznie klasycznie wątek) takie ma połączone z marmurem carrara. Z tego co sie orietowalam to Rogala ( tak wpisz w Google) miała w ofercie takie płytki- sprawdź je sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.06.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Holl moim zdaniem linia czerwona Kuchnia różowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.06.2013 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Mamy 2 garderoby Tutaj będą 2 skrzydłowe przeszklone drzwi ze szprosami. A za nimi pomieszczenie na odkurzacz, deskę, półki na pościel itp. A tu ściana w sypialni. Na środku będzie stało łóżko, a za ścianą garderoba. Dziękuję za info o kafelkach. Chyba przy nich zostanę, bo innych nie znalazłam Choć wolała bym gres. Marmur przy gresie to jednak profanacja tego pierwszego Venusko dziękuję za opinię. W holu chyba zrobię tak jak mówisz. Mi też się tak lepiej podoba. A w kuchni bardziej skłaniam się w stronę opcji czerwono-niebieskiej. Wybraliśmy drugi kominek. Nie szukamy już tego wycofanego z produkcji. Zamówiłam też i zapłaciłam zaliczkę za prysznic. Czas oczekiwania to oczywiście 3 tygodnie. Będzie grohe grandera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts