mania1220 04.10.2013 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No i jak tam listwy, wymyslilas cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvii01 12.11.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam serdecznieNa forum jestem nowa. Wybraliśmy z mężem projekt mirabelki z 4 spadkowym dachem. Czy mogę prosić o kontakt kogoś kto buduje bądź wybudował ten dom? Podaje ewentualnie maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.11.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Maniu listwy ciągle w trakcie. Podziwiam ludzi, którzy budują dom w rok. U nas ciągle coś nie tak, ciągłe oczekiwanie. Trzeba być chyba jakimś terminatorem, żeby tego w rok dokonać Marmur do górnej łazienki zwróciliśmy. Firmy WORLDstone nie polecam. Płytki cięte z różnych slabów, ze sporymi różnicami kolorystycznymi, z masą rys, pęknięć, postrzępione brzegi, liczne wady. Kasę już zwrólili, ale najfaniejsze jest to, że mąż rozmawiał z pracownikiem. Prosił o wybranie dla nas czegoś co się nadaje. Pracownik stwierdził, że rzeczywiście te płytki co odesłaliśmy beznadziejne, ale oni lepszych nie mają i nie uda mu się nawet 12 m 2 wybrać Fajnie ludzi robią. Przyszły grzejniki i też lipa. Z zamówionych 4 grzejników 3 ok, a jeden w zupełnie innym rozmiarze. Mają wyjaśniać. Najgorsze jest to, że trzeba je już montować, a czas oczekiwania na dostawę to 1 mies. Mamy światło w domu. Jednak tu też nie obyło się bez problemu. Elektryk nie pociągnął kabla od rozdzielni do biblioteki. Trzeba było demontować częśc sztukateri, robić bruzdy itp. A na plus. Panowie pomalowali na raz pokój córki. Jestem zachwycona. Kolor wyszedł rewelacyjnie. Zrobiłam zdjęcia, niestety wyszło niebiesko więc nie pokarzę, bo ni jak ma się to do rzeczywistości. Mam też tapetę do sypialni. Bardzo polecam sklep BELLA ARTE. Pracujący tam Pan jest bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.11.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Same potyczki A ja chce zobaczyc pokuj malej i tapete ! bardzo prosze o zdjecia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.11.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 A daj spokój Maniu. Okazało się, że zabudowę zasłaniającą skrzynki elektryczne stolarz źle zrobił - żle wymierzył. Kolejna rzecz poszła do przeróbki. Grzejnik miał być w środę, do dziś go nie ma. Tak ciągle coś. Najgorzej jak go źle zamówili i będzie jeszcze trzeba czekać 3 tyg aż go ściągną. Pokój córki fotografowałam, ale zdjęcia kompletnie nie oddają koloru. Wychodzi jakoś tak niebiesko. Zresztą sama wiesz po swoich szarościach. Ciężko zrobić zdjęcie. Ale jest fajny. Dodam szare i różowe dodatki i będzie super. Córce się nie podoba. Ona chce czerwony Tapety jeszcze nie rozpakowałam Ale w tym tygodniu będę farby wybierać, więc ją otworzę. Jest fajna. Pan ze studia tapet mi ją polecił. Mam już wybrane kinkiety do sypialni (nad łóżko). W następnym tygodniu wypłata, więc zamówię i wtedy pokarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.12.2013 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Mam mały dylemat odnośnie kinkietów na schodach. Dwa moje typy: Wybrałam te dwa bo są długie, a to moje główne wymaganie. Zastanawiam się jednak który z nich będzie pasował do tej barierki schodowej. Trzeci kinkiet to kinkiet który kupiłam do sypialni. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Pszczolka pierwsze zdjecie bardzo malutkie...ale ja stawiam na ten drugi. Ten pierwszy a bardzo mi sopel lodu przypomina, albo te takie dlugasne soplowate bombki na choinke .........a drugi piekne no i zgra sie z tymi w sypialni (boszeeee alez Ci ich zazdroszcze!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.12.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Mania mi też te drugie lepiej pasują muszę tylko napisać do sprzedawcy czy mi je załatwi bo te pierwsze są od ręki a drugie kiedyś mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.12.2013 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/images_zpscd3b9e72.jpg Zdrowych i Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 16.01.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Witaj pszczolka m, wprawdzie wielokrotnie czytałam Twój wątek, a raczej podglądałam realizacje i inspiracje, ale nigdy chyba się nie przywitałam Skłoniły mnie do tego kinkiety Napisz proszę, może być na priv, czy kinkiety z drugiego zdjęcia to szpady z MG, czy znalazłaś je w innym sklepie? Nie pisałam jeszcze w ich sprawie do Magdy, więc jeśli znasz cenę, to bardzo proszę o podanie. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.01.2014 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Dzusta niestety nie znam ich ceny z MG. Ja pisałam do sklepu . Mają najlepsze ceny w internecie (tzn ja taniej nie znalazłam). Kinkiety które inni sprzedają po 250-270 oni sprzedają po 205 zl. Niestety właścicielka sprawdzała mi u dostawcy i okazało się że narazie ich nie mają na stanie. No i jest jedna nieścisłość z tymi kinkietami, bo gdzieś indziej znalazłam info że ich wysokość to 36 cm (bez abażurów), a to już bardzo dużo. Zamówiłam plafon old park w sklepie home art deco. Już sto lat temu był wybrany do dolnej łazienki Teraz poszukuje oświetlenia do garderoby. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.01.2014 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) znalazłam zdjęcie przesłane przez . Oni podają że wysokość tego kinkietu to 40 cm, a sprzedawali go po 240 zl. Z ostatniej chwili Pani pisała mi że coś zdobyła, podam więc nazwę jak sama kupię Edytowane 18 Stycznia 2014 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 23.01.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.01.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Pszczolka cos sie opitalasz....nie mow ze nic wiecej nie zrobione, gdzie fotki? pokaz wiecej listew i co tam nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 02.02.2014 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Oj chwilowo przerwa. Panowie poszli na inną robotę i chyba im się nie spieszy z powrotem do nas, a i my nie pośpieszamy bo trzeba trochę kaski uzbierać. Zdjęć więc nie ma, bo nic się nie zmieniło. Nawet sztukateria nie jest do końca przyklejona, leży rozgrzebana, w łazience płytki nie skończone (nawet w połowie nie zrobione). Jedyna zmiana to pękła jedna ściana i trzeba ją naprawić. Choć mamy zamontowane grzejniki a tego chyba nie pokazywałam. Zrobiłam też projekt sztukaterii na ścianie w salonie . Korzystałam z tego schematu Z tym że oprócz dolnych prostokątów będą też na górze. Mania przez środek idzie na ogół szersza listwa niż na którą robi się kwadraty ? Tak rozważam że ta środkowa powinna mieć ok 5 cm a ta na kwadraty ok 3? Ale nie wiem czy to nie za dużo? Mam już plafon z home art. deco. Sklep polecam. Dostałam duży rabat, obsługa i dostawa bez najmniejszych zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.02.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pszczolka juz 3 raz podchodze do Twojego wpisu i nie wiem o czym mowisz O ktora listwe Ci chodzi i o jakie kwadraty?? ja tu zadnych kwadratow nie widze. Rysunek tez pamietaj podaje wymiary w inchach (calach??) a nie cm. Musisz uwazac z jakimikolwiek rysunkami i wymiarami bo tu sie w cm nic nie podaje. Nie mozesz sie tez za bardo sugerowac wielkoscia. Wszystko zalezy od szerokosci danej sciany to raz, dwa wysokoscia pomieszczenia to trzy i na jakiej wysokosci chcesz miec gore chair railing - czyli tej listwy w "polowie" scian ktora ja mam i jakie wysokie masz listwy przypodlogowe czyli basebords. . Wtedy trzeba obliczyc ile dolem i gora idzie mouldings i jakiej wielkosci / szerokosci sa i ile ich chcesz. Czyli prostokatne mouldings ktore tworza wzor. nadal jednak nie mam pojecia o jakie kwadraty Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.02.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Mania wiesz o co chodzi tylko ja może pokrętnie tłumaczę Prostokąt dołem, chair board i prostokąt górą. Listwa (od podłogi) 12 cm wysokości potem 10cm wolnej przestrzeni prostokąt o wysokości 65 cm, 7,5 cm wolnej przestrzeni potem chair boar (będzie na wysokości ok 95 cm - u ciebie chyba było podobnie???) potem 7,5 cm wolnej przestrzeni kolejny prostokąt o wys ok 70 cm, dalej 10 cm sciany i 12 listwa przysufitowa. Mam to wszystko rozrysowane. Wahaniom ulega wysokość tego wyższego prostokatu (bo to zależy jakiej szerokości będą listwy sztukateryjne, które kupię). Natomiast szerokości poszczególnych kwadratów to wiem że w zależności jak szeroka jest ściana. Ze schematu posiłkowałam się jedynie odległościami góra-dół. Ja mam wszystko w zeszycie rozrysowane Najszerszy będzie prostokąt tworzący ramkę do telewizora - 2 m U mnie telewizor musi być punktem centralnym Mąż lubi wieczorkiem oglądać, więc niech mu będzie. O calach pamiętam Mania prostokąty kwadraty jeden ciort:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.02.2014 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 noooo...a ja sie zastanawialam gdzie ta Pszczolka widzi kwadraty na rysunku ktory pokazala ...ok, niech bedzie prstokat vel kwadrat chociaz sieroznia ha ha... Ale juz wiem czym sie sugerowalas - patrzac na ten rysunek. Oni maja (na rysunku) shit...ide po miarke. Jak myslisz ze latwo z cali na cm to figa z makiem, nie kumam, tymbardziej ze "cale" to po polsku a tu sie mowi inch. Boszeee za dozo slowek naraz! Ok...poszperalam poczytalam o "szparce" miedzy prostokatami - przyjete jest 4 cale, czyli 10 cm (p razy drzwi jak spojrzysz na miarke roznice sa w kilku milimetrach ale ja zaokraglam). Tak robia profesjonalisci, ze podobano najlepiej wyglada, ale pisali tez ze daja i mniej niektorzy ale potrafia dac i do 18 cm i tez dobrze wygladalo - ale to juz pewno zalezy od wielkosci pomieszczenia scian itp. Jesli chodzi o "szparki" miedzy listwa podlogowa do brzegu prostokata i szparka od prostokata do brzegu chair railing - powniina byc taka sama odleglosc. Na tym rysunku jest inna a to tez dlatego ze jak zauwazysz maja bardzo niskie przypodlogowe bo tylko na 7.5 cm. Ni dali prawie 13 cm szparki od podlogowej a na gorze tylko 7.5 cm. Czy sie dobrze wyjslowilam czy tez namerdalam? Sumujac......gdzie nie popatrzysz odleglosci miedzy kwadratami badz prostokatami a listwami - podlogowymi badz chair railing badz sufitowymy powinny byc takie same. Ale niekoniecznie. czasami te odleglosci przy suficie sa wyzsze. To nie jest budowa schodow ze ma byc taki a taki kat inaczej sie wykopyrtniesz. Pszczolka, zanim zrobisz - zrob sobie szablony z gazet chociazby i poprzyklejaj i zobacz. Bo czasami roznice paru cm moze byc bardzo widoczna i bedzie wkurzac, a czasami nie. tu masz linka zobacz sobie http://www.expertcrownmoulding.ca/our-products/wainscoting/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 07.02.2014 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Maniu ja właśnie wszędzie po te 10 cm chce zrobić nawet pomiędzy poszczególnymi prostokątami które będą obok siebie. Tak myślałam żeby sobie taśmę klejącą papierową na ściany przykleić albo chociaż jedną z tymi wymiarami to wtedy by było dobrze widać, ale czy ja znajdę czas. Zresztą muszę najpierw kasę uzbierać bo niestety trochę innych wydatków mi się zrobiło:mad: AAA zrozumiałam co tłumaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 o Chryste co tu się dzieje Nadrobię jak mnie głowa przestanie boleć, bo na razie nie mogą pojąć Pszczółko co za kwadraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts