mania1220 04.04.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Pszczolka...2.5 i jest za malo . Przy szerokosci chair railing ktory chcesz zrobic na 7.5-9.5 beda za male. Moje chair railing jest na jakies 6.5 i bede klasc 4cm, chyba ze znajde 3 + cos. Na zdjeciu na bank jest okolo 4. Napewno nie jest na 2.5.Wez sobie linijke i zobacz jak 2.5 jest maciupkie. Ze zdjecia sypialni co u mnie wkleilas maja 3 cm, tak, i to jest minimum co powinnas uzyc. Tylko pamietaj ze oni nie maja ani chair moulding ani crown moulding. Pamietaj jeszcze jedno - masz wyzszy sufit, przez co nalozysz szerszy chair moulding i do tego musisz nalozyc odpowiednia szerokosc listew na prostokaty. Przy ponad 7 do 9 cm listwa na 2.5 bedzie wygladac za cienka. Nie rob przymiarek z gazety bo ma literki i zdjecia. Wytnij sobie dwa prostokaty z czystej bialej kartki i naklej pod obiema listwami chair moulding (czyli zrobi jedna szeroka na 7.5 a idruga na 9cm i wtedy prostokaty). Stan z daleka i wtedy popatrz. Ale nie z drukowanych gazet bo zgubu efekt.Pisze z kartek bo pisalas ze nie mozna kupic probek...hmm..w zadnym sklepie nie ma cienkich listewek? a moze cos na budowie sie paleta, zobacz. Jak nie to biale kartki. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.04.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Manka olśniło mnie jest jeden sklep w którym sprzedają takie miękkie styropianowe od ręki. No a po linijce to właśnie tego nie widzę Na ścianie przykleiłam sobie taśmę niebieską jednobarwną i dalej tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.04.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Pszczolka powiem tak....listwy obie (chair railing i frame moulding) sa eee...braklo mi slowa znow, ok - nie sa plaskie. Jak plaskie nakladasz to inaczej wychodzi. I tak uparcie mowie ze 2.5 odpada, tak samo jak sie balas szerokich przysufitowych i co?? wyszly pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.04.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Mamy projekt kominka. Dziś ma być ostateczny pomiar i robienie szablonu, ale na razie nie dzwonili więc pewnie nic z tego. Zamówiłam też muszlę nero cermica seria amica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.04.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 projekt kominka nie ma zachowanych proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 W cm podalas napewno. Czy mam sie znow nie odzywac? czy mam wymierzyc swoj? Bo jesli chcesz zeby byl jak ten na fotce i i jak moj to na rysunku jest za niski Masz wysokie pomieszczenie i jesli wychodzi na okolo metr wysokosci to sie zgubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.04.2014 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Mania u mnie i tak nie wyjdzie jak na zdjęciu. Nie ma szans na zachowanie takich proporcji bo raz to ja nie znam wymiarów ze zdjęcia a dwa jestem ograniczona szerokością scianki - bo obu stronach kominka mam 25,5 cm z czego nie mogę zrobić go od krawędzi do krawędzi bo musiała bym zrezygnować z tych daszków na samej górze po bokach (kominek stracił by na wyglądzie) lub wystawały by one poza ścianę (co wyglądało by dziwnie). Jedynie co mogę zmienić to wysokość kominka. Pomieszczenie nie jest wysokie bo pi razy oko 2,55 m - minus 15 cm na sztukaterię. Z tego co czytałam to tego typu kominki mają maksymalnie 120 cm. Chyba nie masz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Tak wiem ze masz limit na szerokosc, mialam na mysli wysokosc. 120 nie jest norma, bo kazdy wklad jest inny tak jak wysokosc pomieszczenia. Tak, moj jest wyzszy ma 132cm przy czym wysokosc sciany mam mniejsza niz Ty bo mam standartowa tutaj czyli 8 stop czyli niecale 244 cm (mamy inne standarty wysokosciowe i nie sa liczone na cm). Wyobraz sobie teraz 120 cm kominek na scianie ktora ma ponad 3 metry, 4 albo 5. Zrobilam fotki, ale chce jeszcze jedna zrobic tylko musze poczekac na M bo nie wiem gdzie jakas tasma jest, bo cos Ci pokaze.I nie sugeruj sie wysokosci scian a tymbardziej listwy przy suficie.Kominek zawsze ma byc wyzszy niz polowa sciany bo ma byc glownym elementem sciany. I mowie tu o takich wlasnie klasycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Pszczolka mialao byc odrazu ale czasu nie mialam... Oczywiscie tasmy zadnej tez nie ma w domu Ale wymodzilam, zwroc uwage na proporcje. Zwroc uwage tez ze mimo ze mam duzo wiekszy wklad i wysoki kominek - boczne biale slupki sa ciensze niz Twoje , za to gorna czesc - poleczka jest wysoka, tak samo jak biala czesc nad kominkiem. Czarnosc naokolo kominka optycznie go powieksza (pamietasz zamalowalam marmur na nim) a oko sie zuca na polke a nie na boczne slupki. Zaznaczylam Ci tez ile od gory jest do sufitu i ile do listew. Tasmy nie mialam kartke przyczepilam - gora kartki to 106 cm od podlogi. I sprawdz na priv co Ci poslalam http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_8811_zpsb46bebc6.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_8765_zps561a60ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.04.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Mańka jesteś wielka Podnieśliśmy z mężem kominek na 116,5 cm. Mogę go jeszcze podnieść, ale są pewne ale. Ale najpierw o kolumnach u mnie ma po bokach tyko 25 cm ściany z czego muszę odjąć 5 cm tak by górna półeczka nie odstawała po za ścianę. Tą kolumnę co masz 13,5 ja zrobię na 15, a ta czarna ramka 5 cm (u ciebie 15) po bokach, górą 15, a dołem 13 cm. Wkład kominkowy który mam jest niski a szeroki bo ma tylko 52,5 wysokości a 69,5 szerokości. Twój jest większy i bardziej w kwadracie niż mój. Nie chciałam go jeszcze poszerzać tym czarnym kamieniem dlatego po bokach dalam po 5 cm a więcej gorą i dołem. Chciałam go ukwadracic Teraz o białym kamieniu nad czarnym. U ciebie ma on łącznie 35 cm (19,5+15,5) u mnie wychdzi łącznie 36 cm( 7 cm rancik maly nad czarnym kamieniem, 17 cm tej plaskiej plyty i 12 cm półka z tymi rantami co jest na samej górze).Przy niższe wysokości kominka mam tn bialy kamien o 1 cm wyższy niż u cieie. Mania przekonałas wczoraj i mnie i nawet mojego męża, że trzeba wyżej. Dziś z Panami kominkowymi na budowie rozkminialam jak jeszcze z 3 cm podnieść, ale nie mam już pojęcia jak. czarnego nad wkładem już nie mogę bo i tak jest szerszy (wyższy) niż pod wkładem. Podniosła bym samą półeczkę (tą która u ciebie ma 15,5), ale będzie chyba lipa bo wtedy powinnam ją też tymi boczkami poszerzyć a nie mogę bo ściana się kończy. Wyjdzie taki klocek (bo zobacz ile jeszcze bokiem poza kominek ta poleczka Ci wystaje - ja mam do dyspozycji tylko 5 cm). Nie mam pojęcia co mogę jeszcze podnieśc. Jest jeszcze kwestia głębokości kominka. Chciałabym mieć go jak u ciebie przy ścianie, a niestety jest w przejściu i musi być plytki, bo będzie blokowal przejście. Mania nawet nie wiesz jak jestem ci wdzieczna za zdjecie i wczorajsze emaila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.04.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Pszczolka spokojnie mozesz go jeszcze podniesc te 3 cm i Ci mowie podnoscie Niby nieduzo ale odczujesz duza roznice jak juz bedzie stal zrobiony. (ja to bym podniosla do 125cm zeby bylo). Masz kilka opcji a wlasciwie dwie - podniesc biala czesc nad czarnym a pod "polka" albo podniesc ten czarny pasek nad wkladem. Tu Ci wklejam fotke z podobnym rozwiazaniem http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/diy-fireplace-mantel_zpse9eecddb.jpg tez wszystko nad wkladem jest szersze i wystajace boki krotsze (u mnie sa wieksze ale ja mam duza sciane). a tu masz zdjecie kominka na sciance jak Twoja...zauwaz ze gorne paski sa wlasnie duzo wyzsze niz dolne i boczne i wcale jak klocek nie wyglada: http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/05f1db2c0da79df1_3482-w660-h439-b0-p0--traditional-bedroom_zpsd4b48f03.jpg Pszczolka co ja bym zrobila....ja bym jednak zwezila boczne slupki o te 2 cm kazdy dlatego ze masz mniejszy wklad a kazda ilosc czarnego naokolo Ci go optycznie powiekszy. Plus bym podniosla czarny pasek nad wkladem. uwierz ze zrobi duza roznice. reszta sie nie przejmuj - bedzie pasiwac, ale boczne slupki robisz (moim zdaniem) za szerokie do tak malego wkladu. Najwazniejszy jest wklad + otoczka i polka bo na nie oko zawsze leci. Moj jest bardzo plytki , znaczy wklad jest gleboki ale w scianie i cala dupka wystaje na zewnatrz domu, w srodku wystaje obudowa, jakbym go obudowala np plytkami to by byl rowno ze sciana. Grubosc od sciany slupkow mam na 10cm ale ze sa fazowane to jak piramida sie zmniejszaja ku frontowi. Polka ma szerokosci 24cm ale te sie roznie robi, moze byc wezsza. jeszcze jak go optycznie mozesz powiekszyc - co mam kiedys w planie pokazywalam u siebie : nadbudowac gora, ale ze obie wlozylysmy listwy na sufit ten pomysl tutaj jest super zeby nie zrywac listew. http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/FireplaceCollage_zps73432180.jpg lub jak na powyzszym zdjeciu na waskiej scianie - moulding na sciankach, masz perfekt scianke na to Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 29.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 witam się chyba po raz pierwszy u Ciebie:)melduję się,żę przeczytałam cały wątek,przeżyć z fachowcami współczuję,gratuluję cierpliwości i chęci w dązeniu do celu,będe zaglądać buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.05.2014 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.05.2014 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witaj AniuManiu w załączniku rozrysowany kominek. W niedziele znajdę chwikę i pojadę, ustawie styropian i cyknę fotkę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.05.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 A jakby te kolumny zwęzić tak jak piszesz Mania ale nie zmieniać czarnego a zwęzić po prostu? Wtedy ta półeczka na samej górze zyska na kształcie chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.05.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Oto moja mini makieta kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.05.2014 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 lampy na zewnątrz i kinkiety na schody oraz największa radość córki: trampolina i huśtawka nieskończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.05.2014 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Trampolina moj wrog czekam kiedy sasiad siatke zalozy i sie zaczna wrzaski Kinkiety super (zazdroszcze!!) trawa piekna (zazdroszcze!) lampki mam podobne ale solarki a kominek wyglada teraz ladnie na rysunku , lepiej jak gora podniesiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 15.05.2014 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 No niestety Mania dzieci ją kochają Ja też lubię poskakać, ale ie wrzeszcze Kominek to wersja nieostateczna, jeszcze kombinuje z wymiarami. Lampki to wybor meza. Ja tylko chciałam by miały ok 50 cm. Nie szukałam bo i tak wybor był kiepski (chcieliśmy z czujnikiem ruchu) Dostałam próbki tapet do biblioteki - w weekend będą zdjęcia. Wybraliśmy też drewno na podłogi wstępnie montaż w lipcu. Będzie jesion koniak - zdjęcia nie mam, a w internecie niestety wygląda zupełnie inaczej. Chcialam orzech premium ale niestety firma ma problemy z surowcem i na razie nie produkuje ich. Wielka szkoda bo była piekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 noooo jak ja bym zaczela skakac to bym sie pewno wbila nogami w ziemie przez trampoline ...po zimie nadal ksztalty pudzianowskie i ciezko za diete ehhhh...sie wziasc Kombinuj kombinuj z kominkiem moze uda Ci sie go jeszcze podciagnac. masz duzo miejsca wzwyz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts