Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

Mania ja Cie chyba kiedyś widziałam na zdjęciu i coś chyba przesadzasz :) Ale dietke to i bym chiała tylk co ja robię ze ja lubię jesc. Na dodaek pojawily się truskawi i już planuje casto na weeknd.

Zamówiłam sztukaterię. Mój mąż jest mistrzem negocacji. Znów tokir dał mu spory rabat. :) Zamówiłam też tapetę rascha just 286687 Będzie d biblioteki. Nie ta która miała być, ale niestety wycofali wcześnejsze kolecje :(

320DF7F6-3B13-43E0-8CD5-3398A5C9F208.jpg

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Mania a wiesz, że teraz tej szarej nie ma? Zmienili odcienie. Piszą że jest szara wszędzie, ale na próbkach jest srebrna - blyszcząca :o Miałam mnóstwo próbek i tak pozmieniali, że większość wzorów właśnie się błyszczy lub połyskuje w świetle, a takich nie chciałam. Zamówiłam już kanapy i właśnie do tej tapety dobrałam szary materiał Powinno być fajnie.. Na dniach zamawiam też łóżko do sypialni i ciągnie mnie to granatowego zagłówka. W sumie na 90 procent już jestem zdecydowana. Zamówiliśmy też kominek. Ponieważ nie mają białego marmuru (a domieszki szarego są duże) zdecydowałam się na biały kwarc. Wyciągnełam tez go w górę - tą czarną część. Jak zmontują i wyda się mi zbyt wysoka to mam pomysł jak to zniwelować. Klei się też sztukateria (ta na 90 cm wysokości) w holu. Mam też dziś spotkanie z Panem od kafelek. Może wkońcu zaczniemy je kłaść.

Dziś będą kładzione płytki w górnej łazience Niestety Panowie mówią że trochę to potrwa ze względu na ich rozmiar. Jest też częściowo sztukateria na ścianie. Wstrzymana ze względu na mały problem na schodach. ze względu na schodek nie wiem jak ją puścić. Opcja na prosto najmniej do mnie przemawia. Są jeszcze 2 propozycje na skos. Mania ty jesteś fachowcem w tej kwestii jak myślisz? No i wkoncu dziś zamawiam moja ukochana plytke do kuchni:)

DSC_0853.jpg

skos 2.jpg

skos.jpg

prosto.jpg

A Ty to mnie jeszcze nie strasz z tapeta...bo lezy kupiona a ja w PL nie bylam jeszcze i nie widzialam :(

Listwy - rysunek pierwszy ale musi byc tej samej dlugosci co na dole podlogowa bedzie, zawsze prostopadle i zawsze rowno jak w dalszych czesciach, tak jak tutaj na rysunku:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/wainscot_zps7eff36bc.jpg

a tutaj masz dwa pomocnicze zdjecia - na wypadek gdyby wysokosc miedzy listwami przez schodzenie skosem ze schodo nie byla taka sama sie robi kawalek prostego i dopiero w dol:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/005_zpse621cd11.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/100_0467_zpsfdf50e69.jpg

Pięknie proszę Pani się wszystko tutaj robi. Przyszłam się odmeldować z małą prywatą - czy poniedziałek będzie Pani Pasował na odbiór??? :p

I patrząc na inspiracje kominkowe to mi się wykończenia naszymi płytkami nasunęły na myśl :)

IDLqxAt-vYGOJRR6ZzhxiOko8tLvUl8n_-EFPG9_-zw=w614-h819-no

http://mozaikowe.pl/img/p/1/5/3/153-thickbox_default.jpg

Tutli zdjęcia znam bo przecież nie mogło być inaczej i jestem na twoim fanpagu. :) Maniu jesteś niezawodna. Właśnie ta wersja mi najlepiej pasowała, ale musiałam się upewnić. Oczywiście idzie do poprawki bo Pan część zrobił na oko (bez miarki). Dostałam też dziś projekt kuchni i jestem wkurzona na maksa. Dokładnie powiedziałam czego oczekuję, nawet Panom zdjęcia przesłałam, a otrzymałam radosną twórczość, która w ogóle nie przypomina tego o co prosiłam. To już 3 firma z którą się spotkałam. Ja nie wiem już czy to z moim tłumaczeniem jest coś nie tak czy oni po prostu wszystko olewają.

Witam,

fajny domek się szykuje. Tez jestem na etapie wykańczania się :lol2: i też zamierzam w jednej łazience położyć kafelki new classic (biało czarne), czy można prosić o więcej zdjęć gotowej łazienki :yes: myślę, że efekt jest niesamowity, czekam z niecierpliwością:popcorn:

asienko rozczaruje cie ponieważ jeszcze nie jest skonczona. w ogóle to jest rozgrzebana na maksa. Okazało się ze Pan montujący scianke kartongips przewrcil mise od geberitu wiec żeby to naprawić trzeba było zerwac czesc kafelek, a jak już zrywaliśmy to jeszcze cala górę (dekory) zerwaliśmy bo Pan zrobił po swojemu. Teraz wszystko rozgrzebane lezy i czeka na swoją kolej (od jakiś 8 mies). No i ja nie mam czarnych kwadracików a te taupe. :) Dziś ma być moja kochana glazura do kuchni od naszej Tutli :)

:( a już cieszyłam się na tą łazienkę, bo nigdzie indziej jej na forum nie widziałam, szkoda tylko tych kafli bo do tanich nie należą, co do fachowców to tak z nimi bywa:mad: , pozostaje mi czekać na swoją łazienkę, mam nadzieje, że w lipcu już będzie:lol2:

Dziewczyny gdybyście widziały moją minę jak otwierałam karton. Normalnie micha od ucha do ucha :) Uwielbiam te płytki. Śliczne są.

Vesi uśwadomiłaś mi jaką mam potworną sklerozę, bo nie pamiętałam ani producenta, ani seri ani sklepu. Jednak odnalazłam http://www.planetadom.pl/pl/c/Hexatile/486 . Mają różne kolory. Ja wybrałam białe bo chce meble w kolorze, ale bardzo ale to bardzo podobają mi się te szaro beżowe i np. do białych mebli są super.

Mania przyznam, że chciałam inne, takie na 3 żarówki, ale biorąc pod uwagę że idą do małego pomieszczenia i ze będą 2 to wybrałam te. Teraz szukam plafonu do wiatrołapu.

Listwy czekają aż stolarz zrobi schody, żeby potem nie poprawiac. Do schodów już blisko bo wybrałam bejcę i lakier.

Poprawilam i przeslalam projekt kuchni do firmy. Nie dziwię się że mieli z nią problem. Ja wiedziałam co chce, a i tak miałam problem z rozmieszczeniem szafek. Niestety nie wyszlo idealnie ale nie było możliwości - przez 2 niesymerycznie rozmieszczone duże okna.

Teraz zaczynamy klejenie listew w salonie, a w następnym tygodniu przychodzi Pan który dalej będzie kleil plytki w holu i kuchni.