Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Vesi powiem Ci szczerze ze nie mam czego fotografować. Podłoga z górnej łazienki pokazana, a te docinki które zrobili nic nie zmieniają w sumie. Kibelek wisi ale jeszcze bez deski - nawet pianki nie obcieli. Pan który u nas robi przychodzi na razie wieczorami i idzie powoli. Wiem, że zaczął kłaść kafelki w kuchni (mimo że miał być później) to może będzie coś do pokazania. Tak mu się podobały, że zamiast sztukaterią to nimi się zajął :) W tym tygodniu przychodzi drugi więc będzie więcej roboty widać. Niedługo też wejdą Panowie na elewację.

Vesi a nie myślałaś by w łazience dać zwykłe białe płytki i czarną ramkę. Nie wiem jaki masz pomysł na łazienkę, ale takie rozwiązanie jest eleganckie i ponadczasowe. Albo białe płytki ala carara a ramka z czarnych też ala marmur z białymi smugami.

Piekne!! cudowne!!! przesliczne!!!!! :jawdrop:.....ZAZDRASZCZAM i zielenieje z tej zazdrosci :lol:

Oczywiscie mowie o tych na scianach bo to moj wzorek...no i czemu moj M ich nie lubi???:evil:

Tak teraz mysle ze przeciez mam swoja-moja-na wlasnosc lazienke...hmmm...

No i jeszcze ten widok za oknem, nie to co u mnie...(az milo posiedziec dluzej na "tronie" :lol:)

Vesi pewnie nie licowanie a pomalowaie, bo ja też w życiu takiego czegoś nie widziałam i nawet nie pomyślałam że można tak zrobić. Stolarz zle zrozumial meza, na szczęście już poprawione i jest tak jak być powinno, choć trochę nerwów kosztowało. Jeszcze zostało kilka poprawek i wymiana litewek przy scianie na skośne, ale to za ok 2 tyg.

DSC_0929.jpg

Mania schody te to była masakra. Jak na razie z rzeczy które się robiły kosztowały mnie najwięcej nerwów. Ale z efektów jestem naprawdę zadowolona. Tak jak na zdjęciu nie było widać jak mocno źle wygląda pomalowanie pomyłkowe frontów stopni na biało, tak też nie widać jak całe schody wyglądają teraz ładnie. Super też wyszedł kolor stopni. Był dobierany do koloru podłogi i jeżeli ta podloga będzie mieć taki kolor to będę zadowolona.

W tym tygodniu wchodzą na elewację.

Fakt, z plafonami jest cienko u nas ;) a jak cos fajnego to drogie jak skurczybyk, a znasz ten lub ten plafon?

Co do westwing, ja bardzo duzo u nich kupiłam, oświetlenia też, czasami zdarzaja sie produkty takiej jakości, ze pożal sie, ale bez problemu można zwrócic i kase oddaja, więc spoko, a jak Ci sie lampy nie spodobją to ja jestem chętna na jedną :lol:

vesi te lampy kuchenne są w wielu sklepach dostępne i ich cena wcale nie jest dużo wyższa.

A ten pierwszy plafon znam bo go mam ;) Kupiłam go do dolnej łazienki (bo tam też muszę mieć coś przy suficie). Nad tym drugim właśnie też się zastanawiam. Tak samo jak w tym co pokazałam i w nim coś mi nie pasuje. Miała bym mniejszy problem gdybym potrzebowała normalną lampę, ale plafony kompletnie mi nie leżą. Nigdy ich nie lubiłam. Dla mnie są :sick: