Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Układamy podłogi. Nie chce zapeszać ale wkoncu trafiłam na Pana który zna się na rzeczy.

Jeszcze moje uwagi odnośnie płytek. Kupując je nie sugerowałam się producentem a wyglądem. Mam więc płytki chińskie (uważane przez wiele osob za badziewie), włoskie (uznawane za super ekstra) i polskie.

Niestety najgorsze okazały się nasze rodzime z Tubądzina (cena w salonach ok 150-170zl/m). Tak krzywych płytek to w życiu nie widziałam.Gatunek 1 nawet na 2 nie powinien być zakwalifikowany. Dobrze że potrzebowałam je tylko na ramkę, gdyby miała być układana z nich normalna podloga byłabym zalamana. Panowie musieli odciąć krzywe rogi.

Drugie miejsce to włoskie płytki (miałam 2 firm). Niestety trochę trudno mi je porównać do Tubądzina bo były znacznie mniejsze (podobno większe płytki częściej są krzywe). Minusy to właśie minimalne krzywizny i o zgrozo nie idealnie szkliwienie (cena 160 i 250/m ceny salonowe)

Najlepsze okazały się chińskie (3 różnych firm). Proste (no prawie, ale krzywizny był tak malutkie ze sam kafelkarz powiedział ze sa proste), dobrze dolane, idealnie zabezpieczone do transportu (cena 120 i 170/m - salonowe).

DSC_1061.jpg

DSC_1069.jpg

Kupiłam komodę tą którą miałam na oku. Jak pisałam prosta, praktycznie bez dekoracji, ale skusiły mnie kółeczka na nóżkach. Mebel oczywiście do renowacji, ale od jakiegoś czasu czuję ogromną niechęć do mebli które są teraz produkowane. Wolę kupić starocia i oddać do naprawy niż kupić brw itp. Jakoś tak mi się zrobiło po nieprzyjemnych przygodach z zakupami do mieszkania.

Kolor komody nieciekawy i chyba zostanie przemalowana na czarno ewentualnie biało.komoda.jpg

Dalej kładą się podłogi. Jestem zachwycona tą chińską jasną płytką.

Panowie od kominka po raz kolejny podpadli. Muszę po raz 3 jechać wybrać kamień, a już myślałam że są w trakcie wycinania.

Mania nie wiem co i jak z komodą bo ja tak jak ty kupuje czyli przez internet :) Przyjedzie to się oceni.

Podłoga tez mi się podoba, chociaż wstępnie miała być zupełnie inaczej. Okazało się jednak ze tak jest narozsądniej bo tak jak ja chciałam (czyli po obwodzie) przy naszym pomieszczeniu wiązalo się z cięciem bardzo wielu jasnych płytek.

Zapytam choć nadziei nie mam ze znajde:

MOZE MA KTOS DO ODSPRZEDANIA 5 SZTUK GRAZIA NEW CLASSIC TORO (listwy) KOLOR BIAŁY?????????????

Pszczolka jesli chodzi o meble proste vel nowoczesne. Jak sie mieszka w bloku to sie tak raczej nie patrzy na jakosc mebla. Byle stal, zajmowal malo miejsca itp. W domu juz inaczej patrzysz na meble. Czuje sie ze do 'starosci ma stac" i sie chce cos lepszego. I najlepsze jest to ze z takich staroci za grosze czasem mozna wyczarowac cudo jakiego na rynku nie ma. No i jest solidne drewno to inaczej podchodzisz do tego. czasem taki staorc potrafi byc tanszy niz niejedna nowa pazdzierzowa komoda. Ja nadal szukam szafki pod tv - bo niestety ale nadal mam biala z Ikei ;) pasuje bo mam duzo bialego ale wole cos capnac unikatowego.

BTW...pare mebli z BRW mam, kiedys cos nas podkusilo i sciaglismy z PL. W porownaniu z Ikea okazalo sie lipne bo duuuzo ciensze i sie wygina. Stoja teraz w piwnicy i robia za dodatkowe schowki. czekam az sie powyginaja...po humidach idzie zima i suche powietrze.

Swoja droga wyleczylam sie z mebli nowoczesnych. teraz pracowac bede nad lazienkami zeby sie zgraly z reszta domu a nie byly jak z innej bajki.

Piękna ta podłoga z ramką i jak elegancko.

Dopiero teraz zobaczyłam muszle i oczywiście ta pierwsza od razu mnie zachwyciła, fajnie że to na nią padł wybór, to bardzo ładny kibelek, i elegancki na ile tylko elegancki może być kibelek :) Stelaż tez mi sie bardzo podoba :yes:

Co do umywalki ja bym wybrała z tym rantem, mam podobna z ikea i to jest naprawdę dobre i przydatne, nie musiałam silikonu dawać na łączeniu umywalki ze ścianą i prawie sie na chlapie woda za umywalkę.

Pszczolka sprawdz sobie wiec : Delta Dryden

Sa rozne - pojedynczy jak moj, pojedynczy wysoki do stawianej miski, podwojny duzy (co chcialam ale dziury nie byly jak na blacie) i pojedynczy maly - no i w kolirach. Na Amazon wiem ze wysylaja na caly swiat. Firma sprawdzona bo mam od nich ten dotykowy do kuchni i prysznic - dzialaja oba jak burza. Moze akurat Ci cenowo podejdzie?

do tego kranu jest caly komplet wieszaczkow na reczniki i papier itp.

Maniu nie ma takiego kranu u nas niestety. Szukam czegoś w granicach do 1 tyś. Znalazłam 3 kanciaki które w miarę mogły by być. Tzn nie są idealne ale z braku laku :) Dziś coś wybiorę i z czego się ciesze zakoncze lazienkowy wybor.

Aniu dziękuję. Te płytki to chińszczyzna. Producent Eagle Ceramics. Nazwy swojej nie mają tylko jakieś literki i cyferki. Muszę spisać z kartonu. Je mogę szczerze polecić. Wyglądają lepiej niż na moich zdjęciach. :)

Kupiłam komodę tą którą miałam na oku. Jak pisałam prosta, praktycznie bez dekoracji, ale skusiły mnie kółeczka na nóżkach. Mebel oczywiście do renowacji, ale od jakiegoś czasu czuję ogromną niechęć do mebli które są teraz produkowane. Wolę kupić starocia i oddać do naprawy niż kupić brw itp. Jakoś tak mi się zrobiło po nieprzyjemnych przygodach z zakupami do mieszkania.

Kolor komody nieciekawy i chyba zostanie przemalowana na czarno ewentualnie biało.[ATTACH=CONFIG]276492[/ATTACH]

Dalej kładą się podłogi. Jestem zachwycona tą chińską jasną płytką.

Panowie od kominka po raz kolejny podpadli. Muszę po raz 3 jechać wybrać kamień, a już myślałam że są w trakcie wycinania.

Komoda cudeńko .... pomalowana na czarny połysk i inne gałki będzie po prostu boska!! uwielbiam przerabiac starocie!!!!!