aniaklasyka 03.09.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 mnie się podoba najbardziej chyba pierwszy kran,tylko,że ja uwielbiam retro i on trochę skręca w tą stronę,mogłabyś mi podać numerek od tych płytek,stacjonarnie je kupowaliście,czy przez neta?Pszczółko,czy Wy już skończyliście robić te kolumny przed wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.09.2014 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 joaska ja też się w niej zakochałam No nie mogłam jej nie kupić. Choć tak naprawdę to nie wiem dlaczego bo obiektywnie rzecz biorą to, to jest zwykła, prosta komoda. Aniu mi też się najlepiej w tym zestawieniu podoba właśnie ta pierwsza bateria albo ostatnia z tej pierwszej serii. Dla mnie to ona nie jest retro Kolumny są częściowo przerobione. Są już kwadratowe, mają zrobione ramki i wgłębienia w środku, ale nie są wykończone tzn wyrównane, wklejone narożniki itp. Na razie w związku ze zbliżającym się montażem drewnianej podłogi zmuszeni jesteśmy robić w środku. Płytki kupowaliśmy stacjonarnie, ale pamiętam ze jak je wybierałam to wpisywałam w internecie ich symbol i gdzies były. Może dziś, a na pewno jutro będę na budowie to spiszę. Wczoraj ostatecznie bylam u kamieniarza. W następnym tygodniu ma być kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.09.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 joaska ja też się w niej zakochałam No nie mogłam jej nie kupić. Choć tak naprawdę to nie wiem dlaczego bo obiektywnie rzecz biorą to, to jest zwykła, prosta komoda. .... No nie do końca taka zwykła, ona ma ileś tam lat i bedzie wyglądać przez kolejne kilkanaście świetnie, a zerknij na meble brw .... ja tez czasami wolę kupić starocia i go odnowić bo to jest prawdziwe drewno i dobrze wykonany mebel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 04.09.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Oj brw to porażka. Z Manią kilka dni temu właśnie pisałyśmy na ten temat. Jedyny minus starych mebli, a właściwie nie mebli, a kupowania ich przez internet to oszustwa. Niestety niektóre z nich to meble robione teraz i dla takich laików jak ja trudno je rozpoznać. Zrobiłam jeszcze małe zestawienie No i jeszcze syfon będzie inny rurowy Edytowane 4 Września 2014 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 04.09.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mi też najbardziej podoba sie bateria 3 potem 2 w tym zestawieniu z umywalką, ale będzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.09.2014 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Sprawa kranu zamknięta Zdecydował mąż. Chciałam pierwszą ale jak powiedziałam mu ile kosztuje i że jest chińska powiedział stanowcze nie. Będzie więc ta druga grohe grandera. Zamówiłam też syfon i korek klik klak ale kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.09.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) LOL...jak moj zdecydowal wybrac kolor na podloge tarasu to musial tego samego dnia przemalowac bo wyszla kupa Widzialas te krany na zywo? czy tylko na necie? ja tez chce taki kwadratowy korek ..pasowalby do mojego kranu na tym zad** tu nic nie ma Edytowane 5 Września 2014 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 06.09.2014 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Maniu nie widziałam i nie zobaczę bo u nas takiego kranu nie znajdę. W sklepach z wykończeniem mają dosłownie kilka sztuk często tych najtańszych a reszta na zamówienie. Nawet w sklepie interntowym w którym zamówiłam muszę czekać 4-5 tyg bo takich rzeczy nie mają. Kran jeżeli chodzi o wykonanie na pewno jest dobrze zrobiony (bardziej się obawiałam o ten Chiński za 200 zł co chciałam). To grohe i oni raczej mają dobre rzeczy. Jedyna różnica w zakupach przez internet a normalych to taka że w razie czego będę mogła go zwrócić. Ale to jak naprawdę nie będzie mi się podobać bo obejrzałam bardzo dużo i nie mam co wybrać żeby pasował w miarę do prysznicowego. Mam importera i symbol plytek http://www.travertine.pl/ plytki to 36cf4. Napewno to te płytki choć na ich stronie wygląda to kiepsko. Zamówiłam tez umywalkę do gornej łazienki. Nie wiem tylko jaką wannę dobiorę do takiej łezki. Krany mniej więcej wiem jakie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 06.09.2014 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Kupiłam lampy (2) do granatowego pokoju gościnnego. Lampa chyba dość kontrowersyjna ale wpadla mi w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.09.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Jaka kontrowersyjna?? cudowne sa i widze je juz w tyg granatowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.09.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Pszczólka, czaiłam sie na ta jedną kulkę dwa dni i jak w końcu zdecydowałam ze kupie to je wyprzedano, no i proszę znalazł sie winowajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.09.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 vesi ja się czaiłam na nie od piątku ale ciągle była jedna sztuka. Wchodziłam kilka razy i straciłam nadzieję. W sobotę weszłam od niechcenia, patrzę są 2, aż nie wierzyłam. Od razu wzięłam bo wszędzie takich kul szukałam i nigdzie nie było. Szukam teraz coś ala te co obie mamy do łazienki (te plafony szklo i metalowa ramka) ale większe i zwisające. Mania czemu kontrowersyjna? Bo taka trochę średnio klasyczna i średno elegancka. Dziewczyny jestem zachwycona kolorem farby jaki wybrałam. Szary wyszedł taki jak ma być bez niebieskiego, zielonego i jeszcze innych. Na razie na zdjęciu jedna warstwa. Na niedociągnięcia nie patrzymy bo sztukateria jeszcze nie dokońca zrobiona. Kolor z 2 tony jaśniejszy niż na zdjęciach. Wczoraj Pan przywiózł mi komodę na kółeczach. Niestety nie znalazłam nowych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.09.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Pszczolka - szok! Wyszlo pieknie! i plytki i moulding - jak prosto z zurnala No to jest dokladnie to co bede robic - moj M juz zgrzyta zebami cudownie! a lampa wlasnie ma w sobie i jedno i drugie polaczone - gdzie one wisiec beda? wiem ze w granatowym ale jak - z sufitu? czy po bokach lozka? nie pisalas jakie duze sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.09.2014 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Mania mi też się ta ściana podoba. Nie wiedziałam że Panowie coś w salonie będą malować i jak weszłam to mi się buzia uśmiechnęła. Wyszło dokładnie tak jak chciałam. Mania pokój w który będą wisieć jest nieregularny stąd 2 sztuki (zmieniliśmy projekt i z 2 małych pomieszczeń zrobiliśmy jedno większe). Gdyby był kwadrat lub prostokąt wzięła bym jedną. Jedna więc będzie wisieć na środku jakby tego pierwszego pokoju a druga jakby w tym drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.09.2014 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Pszczolka ja te sciany juz bardzo dawno u siebie pokazywalam. Wiercilam tez M dziure ze takie chce i w koncu zrobie, pokazywalam zdjecia - i nic, zero odezwu. Ale ze chlop wie ze tu z wami przesiaduje i juz zna wsie nicki - mowie mu dzis - Pszczolka zrobila moja sciane Musial zobaczyc. Wiesz co zrobil??? odrazu stanal przed kominkiem! znaczy przed sciana z kominkiem ha ha Moje gadanie i zdjecia z netu od x czasow jakos mu nie przemawialy, dopiero haslo ze ktos z Muratora. No to sie szykuje nastepny projekt. bo w koncu dotarlo do niego i wyobraznia zadzialala...tak zreszta planuje zrobic lazienke na dole. Nie wiem jaka duza ta lampa jest ale jak nie duza to ja je obie widze po bokach lozka badz dwie w kacie na roznych wysokosciach. No ale pewno bolsza skoro na srodku. Bardzo ladne, nie widzialam tu takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.09.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Piękna ta sztukateria, i arabeska cudeńko ..... ale fugi widze jak u mnie, grrr... ciemniejsze od białych płytek i jakieś takie ziarniste, to samo mam w łazience dzieci na poddaszu i szlak mnie chce trafić jak to widzę, dlatego wszystkie będę przecierać lekko pap. ściernym i potem malować tą farbą ceramiczną i dopiero wtedy zaimpregnuje, tylko ja mam płytki proste i duże. Mania, dobrze ,że Twojego M przynajmniej inni motywują, bo mojego nie rusza nic a nic. Czasami sie mi uda go do czegoś przekonać, jak już mu wmówię,że to być musi, bo jak nie musi i tylko moje widzimisię, to .... rób babo sama lub sama płać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.09.2014 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Vesi fuga to tragedia. Kolor jest ok bo kolor arabeski też nie jest idealny. Na żywo nic się nie rzuca. Ale ten piasek w fudze to masakra. Kupiona była drobnoziarnista ale taka to ona nie jest. Pierwszy raz taką beznadziejną widziałam. My myśleliśmy o tym, żeby nałożyć na nią inną. Tylko najgorsza sprawa, że trzeba tą która jest trochę poskrobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.09.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Pszczolka,a jakiego producenta masz tą fugę? u mnie mapei, ja chciałam sopro, bo w kuchni mam sopro jasnoszarą i jest ok, tylko ten co kładł i w sklepie też mi tak mówili, że szkoda przepłacać bo jakość sopro i mapei taka sama, żałuje że nie kupiłam sopro... Współczuję tego skrobania, ciężka to robota będzie przy takich płytkach, a te preparaty do usuwania zapraw cementowych, np: szop atlas, może jakby kilka razy namoczył te fugi to trochę by je wymyło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.09.2014 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Chyba kreisel ale nie dam sobie ręki uciąć. Nam taką w sklepie polecili. Mąż nawet nie pytał o cenę. Pojechał (do znajomego sprzedawcy) i chciał dobrą fugę. Taką dostał. Na podłodze przy maluteńkiej fudze nic nie było widać ale tu to jest już szeroka i ja od razu zauważyłam. Nam chłopak który kładzie plytki atlasa polecal. Vesi ja tam skrobać nie będę. Ale i tak lipa bo za to trzeba będzie zaplacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.09.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Mania a te zyrandole to rozmiaru piłki do nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts