pszczolka m 13.10.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) o skrzynce nie chce mi się już myśleć mąż obiecał że tak zrobią (zabudują), że nie będzie widoczna. Zobaczymy... wracam do kuchni bo miałam już przemyślaną koncepcję. jednak brak błyszczących czarnych mugatów trochę pokrzyżował mi plany. Są czarne z innych firm ale minimum 2 razy droższe, więc zaczęłam się zastanawiać. Jak już mówiłam na podłodze grafitowy łupek, białe meble, blat czarny kamienny, ściany białe a nad blatem płytki cegiełki i zastanawiam się nad: 1. białe mugaty 2. czarne cevica metro i biała fuga 3. czarne cevica metro i czarna fuga mutina belle epoque chyba najlepiej mi się podoba, ale nie kupimy płytek za ok 1000zl za metr, a szkoda, bo pewnie gdyby mąż się zgodził to bym tyle odżałowała edit: wiem która wersja jest najbliżej mojego serca, ale może ktoś pomoże podjąć mi decyzję Edytowane 13 Października 2011 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.10.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Moje maleństwo jeszcze śpi, więc buszuję po internecie. W małej łazience wymyśliłam sobie konsolę z umywalką. Myślę że na tle grazia boiserie (jeszcze zgody męża na nią nie mam ) będzie dobrze wyglądać. Najbardziej marzy mi się metalowa, ale cena oryginału ponad 7000 zl:jawdrop:. Czy ktoś zajmuje się robieniem takiego czegoś? nawet nie wiem jakiej specjalności mam szukać?? Jeżeli to nie wypali to myślę o drewnianej czarnej na wysoki połysk. Znalazłam firmę stoldecor myślę że by zrobili. Zapisuję nazwę ku pamięci, ale jak są drodzy, to może lokalnie poszukam. Jak ta opcja nie wyjdzie to zostanie mi najgorsza tzn noga (taka typowo staroangielska). Nogi w czarnych konsolach czarne a nie srebrne jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 poszukaj pod hasłem " konsola pod zlewozmywak" "konsola pod umywalkę". Chyba trzeba będzie zrobić na zamówienie...interes tani to raczej nie będzie. A ta konsola ma być w dolnej? Hmn...nie wiem jak Ty chcesz ją tam zmieścić. Ja zobaczę jak to wyjdzie ale mam blat antracytowy i do niego ma być przykręcona szafka 40 cm wysokości (czyli nie do ziemi) i jeżeli nie będzie to mizernie wyglądać to zrobię na zamówienie takie stylizowane nogi kule i dorzucę do tej szafki i będę mieć konsolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.10.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) włąśnie w ten sposób szukałam i znalazłam za ponad 7 tyś. a czy wejdzie nie wiem. jeszcze nie porównywałam do wymiarów łazienki. może jacyś metaloplastycy to by zrobili, albo co zajmują się tuningiem samochodów? Jeżeli z metalem się nie da to zrobie z drewna, a tu już z wymiarami nie będzie problemu. z tego co pamiętam to umywalkę będziesz mieć na ścianie przy drzwiach (po prawej)? ja planuje po lewej i nie będzie grzejnika, więc może uda się to jakoś rozplanować. szafka wys 40 cm a kule jakiej średnicy? czy może miało być kute? a blat antracytowy ale kamienny? przepiękne konsole na stronie firmy artdevivre. nie wspomnę, że mają też moje płytki cegiełki czarne nazwa bevel. szkoda że nie ma cen. ale znalazłam ich wanne za 20 tyś więc, cena płytek też pewnie zwala z nóg... Edytowane 13 Października 2011 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hmn...jeszcze nie wiem czy te nogi będą Więc o średnicach na razie nie myślę, jak przyjdzie co do czego to pojadę do domoteki obmierzę z miarką w ręku jakąś konsolę z takimi nogami i zamówię U mnie jak się wchodzi do dolnej łazienki to po lewej stronie jest umywalka, blat jest z płytek antracytowych tych samych co na podłodze. Wybrałam praktyczność - przynajmniej jest gdzie odłożyć nagrzaną prostownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.10.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) to ja za chiny ludowe nie pamiętam tej twojej dolnej łazienki, bo byłam pewna że masz jasne płytki nie atracytowe:rolleyes: domoteka a co to? u nas, na tej elbląskiej wsi szczyt dizajnu są mebelki z nomi A o średnice zapytałam bo chyba brak mi wyobraźni, ale jak szafka ma mieć wysokość 40 cm to te kule chyba musiały by być duże:-? U mnie dolna łazienka to taka będzie od siusiu w dzień. Do kąpieli i nazwijmy to innych czynności będzie ta górna. Dlatego w tej mogę sobie pzwolić na brak szafki i jedynie konsolę z półeczką. Za to na górze musi być spora szafka. Nawet mam pomysł, coś ala to ze zdjęcia tylko na bardziej lekkich nóżkach, ale nie wiem jeszcze jakich i raczej wszystkie pułki zamknięte drzwiczkami. W sprawie metalowej konsoli jest malutki postęp. Jeżeli udało by mi się znaleźć kowala który zrobi mi ją, to mąż zna firmę, która chromuje takie rzeczy. Nie wiem jednak czy to jest wogóle wykonalne i ile by kosztowało... No ale cóż jak nie metalowa to drewniana może coś jak ta? Venus a może byłaś w tym art de vivre? zapomniałam dodać, robią nam kostkę przed domem Edytowane 14 Października 2011 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 o skrzynce nie chce mi się już myśleć mąż obiecał że tak zrobią (zabudują), że nie będzie widoczna. Zobaczymy... wracam do kuchni bo miałam już przemyślaną koncepcję. jednak brak błyszczących czarnych mugatów trochę pokrzyżował mi plany. Są czarne z innych firm ale minimum 2 razy droższe, więc zaczęłam się zastanawiać. Jak już mówiłam na podłodze grafitowy łupek, białe meble, blat czarny kamienny, ściany białe a nad blatem płytki cegiełki i zastanawiam się nad: 1. białe mugaty 2. czarne cevica metro i biała fuga 3. czarne cevica metro i czarna fuga mutina belle epoque chyba najlepiej mi się podoba, ale nie kupimy płytek za ok 1000zl za metr, a szkoda, bo pewnie gdyby mąż się zgodził to bym tyle odżałowała edit: wiem która wersja jest najbliżej mojego serca, ale może ktoś pomoże podjąć mi decyzję Pokazuj wiecej a zrezygnuje z mojego betonu w kuchni Mi sie podbaja te czarne, a te ze srebrna wstawka to juz odjazd. Lepiej tez wyglada czarna fuga z czarnymi i bedzie praktyczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moje maleństwo jeszcze śpi, więc buszuję po internecie. W małej łazience wymyśliłam sobie konsolę z umywalką. Myślę że na tle grazia boiserie (jeszcze zgody męża na nią nie mam ) będzie dobrze wyglądać. Najbardziej marzy mi się metalowa, ale cena oryginału ponad 7000 zl:jawdrop:. Czy ktoś zajmuje się robieniem takiego czegoś? nawet nie wiem jakiej specjalności mam szukać?? Jeżeli to nie wypali to myślę o drewnianej czarnej na wysoki połysk. Znalazłam firmę stoldecor myślę że by zrobili. Zapisuję nazwę ku pamięci, ale jak są drodzy, to może lokalnie poszukam. Jak ta opcja nie wyjdzie to zostanie mi najgorsza tzn noga (taka typowo staroangielska). Nogi w czarnych konsolach czarne a nie srebrne jak na zdjęciu. na te czarne szafki to ja jestem chora od poczatku jak zaczelam szukac inspiracji na remont, cena niestety mnie tez powalila. Jesli juz koniecznie taka chcesz to jest tansze wyjscie - zmodyfikowane. a) kupic konsolke drewniana taka powyginana, zaniesc do lakiernika i pomalowac szafke na czarno a nozki na srebrno b) zrobic szafke jaka sie chce u stolarza, kupic badz wynalezc kogos kto robi w metalu - nozki z metalu, gore polakierowac. Mialam taki plan i nadal za mna chodzi. Ceny lakierowania (wysoki polysk jak na zdjeciu) tez juz dawno sprawdzilam - jakies 300-350 zl za m2, wiec az tak zle nie jest w porownaniu z szafka za 7 klockow. Czesto stolarze maja powiazania z lakiernikami - szczegolnie ci ktorzy robia kuchnie na wymiar na wysoki polysk. Zapytac nie boli, rozejrzyj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.10.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Hehe pszczółka na podłodze antracyt i blacie od umywalki, reszta ścian w białym połysku Nie byłam w tym sklepie o który pytasz, a Domoteka to taka galeria wnętrzarska ze sklepami w których na nic mnie nie stać Ale jedna noga składałaby się z 3-4 kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.10.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 zeby za duzo nie gadac powiem wprost budowa na ten rok zakonczona. panowie od dzis zabezpieczaja budowe. niestety nie udalo sie wstawic okien i drzwi. sytuacja na rynku jest taka jaka jest i doszlismy do wniosku ze najprawdopodobniej nie uda sie szybko kasy uzbierac by zaplacic pozostałą część stolarzowi. bedziemy go splacac powoli i powoli kupowac nowe materialy, by na wiosnę znowu zacząć. trochę szkoda, ale na to zbytniego wyplywu nie mamy... Venusku o taką nogę chodzi? swoja drogą dobrze ze takiej domoteki tu nie ma bo bym zla byla jakby cos mi sie podobalo, a mogla bym tylko popatrzec dzieki maniu za info o lakierowaniu. kwota od 300 co 500 do zaakceptowania. chociaz te 300 lepiej mi się podoba u nas w el jest duzo firm meblarskich wiec mysle ze z tym nie bedzie problemu a i mąż z racji swojej pracy troche ma z nimi kontakt wiec myślę że uda nam się coś załatwić. prawde powiedziawszy to planuje też część mebli kupować używanych i samemu odnawiać. jak widzę jakiej jakości są meble z plyty to chyba wolę to rozwiązanie. chyba ze zmienię zdanie po pierwszym zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Yyy...no ta z kulami byłaby dobra...w chromie Warto się zorientować, bo na zimę spore promocje są. Nie wiem czy miałabyś aż taki ból, ja bym nie dała za kominek 50 tysięcy z pływającą wodą po wierzchu...chciałoby mi się siusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 18.10.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witaj pszczółko, wreszcie znalazłam Twój dziennik. Bardzo podoba mi się Twoja Mirabelka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.10.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) hej agusia taki kominek:jawdrop: to ja już widzę mojego męża on lubi takie nowobogackie klimaty już widzę u siebie drzwi rzeźbione z jeleniem na rykowisku, gipsowy leżący lew przed domem, a w środku kominek z fontanna byłby czad i napewno nikt nie miał by takiego wystroju jakiś czas temu pokazywalam inspiracje pokoju mojej córki. wiem co chcę - białą boaserię do połowy ściany (muszę tylko męża przekonać, że to konieczne, niezbędne i musi być ) zielone ściany (ale coś takiego jak oliwka, lekka zgnilizna ), białe meble, na podłodzę albo seagrass albo najlepiej drewniana podłoga malowana na biało i ... taka lampa. znalazlam instrukcję wykonania więc wklejam dla potomności właśnie znalazlam taką firmę http://www.przemot.pl/galeria.php kurcze ciekawe czy tej mojej lazienkowej konsolki by nie wykonali???? napisalam do 2 firm zapytanie zobaczymy czy da radę to zrobić Edytowane 18 Października 2011 przez pszczolka m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.10.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 boazeria jest przydatna, chyba łatwo się ją myje co przy dziecku jest dodatkowym plusem do nowobogackiego wystroju proponuje w holu zasadzić drzewo - na święta jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 18.10.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Venus cicho sza, bo jeszcze podchwyci no ale pracuje nad chłopiną, żeby za bardzo nie błądził dzis rozpoczęłam pracę nad włącznikami chciała bym takie w stylu angielskim (tzn ja je tak nazywam ) , on klasyczne. trochę go przekonalam do mojego pomysłu, mam dużo czasu więc powinno się udać udało mi się znaleźć govena linia metal. wolała bym żeby były prostokątne, ale nie są złe... http://img641.imageshack.us/img641/672/emcgovenawycznikpodwojn.jpg Uploaded with ImageShack.us lub http://img255.imageshack.us/img255/1641/govenastalszlifowanawyl.jpg Uploaded with ImageShack.us muszę też wspomnieć o genialnych firmy fontini:D niestety cena kilkuset zlotych jak za wysoka na nasze progi:( http://img198.imageshack.us/img198/2848/21566116784444993567615.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img441.imageshack.us/img441/5136/fontm.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img716.imageshack.us/img716/8659/fontbarcelona51brusheds.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img6.imageshack.us/img6/8332/fontinii.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img832.imageshack.us/img832/4307/fontini.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ogłaszam wszem i wobec że firma przemot może zrobić taką konslę do łazienki ze stali nierdzewnej nie cieszę się jeszcze za bardzo bo o cenę jeszcze nie pytalam i wcześniej muszę znaleźć pasujący zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.10.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 eeee....ze stali nierdzewnej....eeee....a może być tak drewno mocno zabezpieczone lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 pewnie może być zaimpregnowane i polakierowane, tylko ze narazie mój nr jeden to, to poniżej. tego raczej z drewna mi nie zrobi stolarz:no: no może zrobi, ale bala bym się o wytrzymałość. chyba że zaśpewają dużo to wtedy zrobię drewnianą ale taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.10.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 mi się ta druga podoba i jestem prawie pewna, że to nie metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.10.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 tak ta druga to napewno drewno chyba gdzieś po drodze się nie zrozumiałyśmy mówisz ze ta drewniana lepsza no jeszcze pomyślę. w niej niepokoi mnie jedna sprawa. na obrazku jest czarny zlew, nie wiem czy z białym też to tak dobrze będzie wyglądać. mogę c prawda kupić i czarny ale wtedy jak to się będzie miało do białego kibelka:-P kontakt chciała bym coś jak ten biały tylko z metalu i z tradycyjnym pstryczkiem (takim jakie były np w komunistyczych suszarkach). no ewentualnie te cudo z panem cos mi mówi że chyba takich nie znajdę. jeszcze dla mnie nie zrobiono zostanie mi govena. lepiej podoba mi się ta z tym fiflakiem, ale nie wiem czy dobrze będzie się tym małym czymś światło zapalać szukałam też drzwi. chce białe drewniane. mam 3 faworytów. rozważam też danie gałki zamiast tradycyjnej klamki http://img840.imageshack.us/img840/4608/136e90b6f5b7b.jpg Uploaded with ImageShack.us ta powyżej była by najlepsza ale srebrna http://img80.imageshack.us/img80/8171/galkogalkaobrotowaztokr.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts