Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pszczółko dziękuję :hug: nieterminowość już mnie nie dziwi, wykończeniówka uczy cierpliwości :lol2:

P.S. Teraz widzę, że te lampki już mi forumowa Narendilka wyśledziła jakiś czas temu. Nie zdecydowałam się ze względu na mocowanie oraz to, że są chromowane a nie niklowane :rolleyes: mówisz że porządne?

Edytowane przez Venus_m

• 4 weeks później...

piekna !!

nie nie zasypalo (juz sie wytlumaczylam u sie), swieta byly jak u Was - zero sniegu, mielismy ocieplenie, zielona trawka, dopiero po Nowym Roku syplo, mrozy, ale i tak nic wielkiego. Nie tak jak rok temy ze -39C na termometrach. Teraz tylko -20 .

wpadam jak po ogien zeby nie bylo ze zapomnialam, jak wroce to mam nadzieje ze sie Pszczolka juz wprowadzisz?

do uslyszenia

Venuska przed jej zrobieniem wiele osób mi mówiło: po co, wymyślasz, tyle kasy na takie coś itp. Ale jak została przyklejona i pomalowana pierwszą warstwą farby to wiedziałam że to jest właśnie to :) Żadna farba, tapeta nie dała by takiego efektu. Uwielbiam ją.

Mam kilka zdjęć dolnych szafek z kuchni do jutra muszę zdecydować co z gorą

No i nie patrzymy na tą szparę w wysokiej zabudowie. To będzie zabudowane i będzie szla sztukateria górą. W dolnym ciągu będzie zabudowana zmywarka. Lodówka sbs. Lakier matowy (czy półmat), ale uważam że połysk też by fajnie wyglądał. Z wielkim bólem udało mi się zachować symetrię dołem (na zdjęciach może nie widać przez brak zmywarki) i chyba przez to tak podoba mi się ten układ. Gorzej z tą górą.Tam nie mam pomysłu już. Panowie poszli mi na reke nawet i nie zrobili jeszcze górnych szafek, bo po montażu dolnych miałam sobie obejrzeć i zdecydować. Tylko ze ja dalej nie wiem :(

DSC_0598.jpg

DSC_0596.jpg

DSC_0597.jpg

DSC_0599.jpg

DSC_0600.jpg

Edytowane przez pszczolka m

Kuchnia ustalona. Symetrii szafek z obu stron okien nie da się uzyskać (wiadomo bo okno jest nie centralnie) więc ustaliłam że mają być tak samo jak na dole. Mam mały problem z okapem. Napewno muszę go powiesić wyżej niż standardowo, bo wydaje mi się że za nisko by był. Będzie jeszcze obudowany ale to po powieszeniu górnych szafek za ok 3 tygodnie. Panowie będę robić nam jeszcze zabudowę w bibliotece. Szukam inspiracji :)

Pszczółko cudnie <3 <3 :wiggle:

Kochana a ja wczoraj rozrysowałam wreszcie naszą ścianę tv i widzę, że będziemy mieć baaaaaaaardzo podobnie :lol2: (jeszcze nad mężem pracuję), właśnie kombinujemy nad układem dolnej zabudowy.

Podłoga jest obłędna, najcudniejsza jaką widziałam :yes: :yes: jak już się wykończycie to będzie chyba najpiękniejszy dom na świecie :)

Vesi dom ten sam i to i nie ma zmiłuj będzie podobnie :) Ja tam u Ciebie przy tej cegle widzę sztukaterię. Uważam że będzie rewelacyjnie :)

Za podłogę dziękuję. Trochę się o nią nawalczyłam (nie tyle z mężem co z fachowcem). Na szczęście Pan się znał i dał sobie radę, bo to nie jest parkiet który o wiele łatwiej w ten sposób ułożyć. To jest deska warstwowa, którą musieliśmy nacinać i robić obce pióro. Miałam ogromne szczęście że trafiłam na Pana który podołał.

Pendrak kuchnia robiona na zamówienie w lokalnej firmie. Front drewniany przerobiony z tego co mieli dostępne. Produkowali fronty z ramiakami takie jakie chciałam ale niestety płycinę mięli wypukłą (takie mydło), więc przerobili mi środek na "gładko". Front bodajrze brzoza malowana na biało w półmacie. Natomiast składali nam ją w drodze wyjątku znajomi którzy normalnie wożą meble do norwegii. Szkoda im się chyba nas zrobiło bo usłyszeli ze mieliśmy problemy z 2 firmami od kuchni i przyszli do nas. Projekt robiłam ja. Więc jak widać chyba żadna firma się pod nią nie podpisze :) Koszt bez blatu to ok 18 tyś, więc chyba standard. Jeszcze tylko czeka mnie montaż górnych szafek i ten okap, no i sztukateria.

Zamówiłam też zmywarkę

[h=1]Siemens SN66M033EU. Zmywarek jest tak ogromny wybór, że nie miałam pojęcia jaką wziąć. Ustaliłam limit do maks 2,5 tyś i wspólnie z mężem podjęliśmy decyzję.[/h]

Znalazłam też żyrandol do salonu który bardzo, ale to bardzo chciała bym kupić, niestety jego cena narazie jest dla męża nie do zaakceptowania. :(