gruby86 03.08.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Gratulacje Moja żona też na ostatnich nogach termin był na 3 a tu narazi nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 03.08.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 "Zuzia; 10 miesięcy , znak zodiaku panna, zamiłowania:lotnictwo, survival Pilot cywilny europiejskich Unii lotniczych pasjonatka aktywnego spędzania wolnego czasu uwielbia pęd powietrza i bryzę morską" Oj kolego....chyba mały wielbłąd się wkradł - zrzućmy to na "zmęczenie" Twoja pannica...to LWICA:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 03.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 GRATULACJE Konradzie, Renatko z tego cudu, który się stał i zawitał w waszej rodzince. Dario witaj na świecie. Zdrówka dla dziewczyn i szybkiego powrotu do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.08.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Buuu nie widzę fotki:( szkoda.. w każdym razie zdrówka dla Was i przespanych nocy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RŁukasz 04.08.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Jeszcze raz GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 04.08.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Chwila urlopu a tu zmiany za zmianami. Gratuluje calej rodzince. Tesciu i tata dostana dodatkowych skrzydel a Wy.. coz, macie teraz wazniejsze obowiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkrabeusz 05.08.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Również gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.08.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 jesteśmy już w domu ponieważ to forum budowlane czas wrócić na budowę ... w tym tygodniu będzie spokojniej - tak na rozkręcenie się ... w pracy i domu znaczną część czasu będę spędzał a nie na budowie ale prace coś tam będziemy posuwać na przód jutro lub we wtorek zaglądnąć ma jasiek w celu dokończenia płytek - przyznaję się bez bicia - od ostatniej wizyty nie zrobiłem nic sam w środę powinny przyjść brakujące płytki do łazienki na górę - do końca tygodnia muszę definitywnie zakończyć układanie płytek na sam koniec z resztek w jakiś sensowny sposób trzeba ułożyć podłogę w spiżarce teściu ma malować klatkę schodową i będą jeszcze do obrobienia od dołu 3 półki w łazience na parterze i jedna w WC ja z tatą musimy skończyć obsadzać krawężniki - zostało nam 5 małych tj 6x20cm - schody były robione z 8x30 w tym tygodniu kupujemy kostkę i tata pewnie powoli zacznie brukować schody z prac ogródkowych - mamy do naprawy całą skarpę - po piątkowej ulewie została dość poważnie rozmyta muszę jeszcze w tym tygodniu zamówić brat do łazienki i "parapecik" nad geberit jak tylko skończą się brudne prace w domu - pożyczam odkurzacz przemysłowy i robię generalne sprzątanie na kolejny tydzień zostaje: - elektryka i wentylacja oraz nagłośnienie, - panele na poddaszu i listwy wykończeniowe oraz listwy progowe - drzwi wewnętrzne - biały montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.08.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Nooo spóźnione GRATY teraz masz jeszcze większą motywację do szybkiego wykończenia mam nadzieję że dzidzia i Mama dobrze się czują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.08.2012 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Gingeros - pisałem już o schodach - one nas trzymają i spowodowały zwolnienie prac - narodziny dziecka niewiele tutaj zmieniają - nic nie przyśpieszą - mogą ewentualnie nieco opóźnić prace - chyba że w 100% skoncentruję się na budowie a Renia zajmie się dzieckiem - ale to też mało realnejak tam Twoje prace? dziennik zaniedbałeś - nic nie piszesz .... jasiek był - płytki już podocinane , jedna półka już nawet zrobiona http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=129736&d=1344367750kolejne nie bo musiał klej zaschnąć na 1 by móc układać kolejną http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=129739&d=1344367755 wanna na górze też bardzo ładnie obłożona - narożnik wyprowadzony - niestety jasiek zabronił mi się tego dotykać - sam chce skończyć końcem tygodnia gdy będzie wracał do domu .... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=129738&d=1344367753 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=129737&d=1344367752 jutro na 6 rano jestem umówiony z moim tatą na zakopanie ostatnich krawężników nagrywamy też dostawę kostki - już wybrany wzór kostki, kolorystyka schodów i sposób układania kolorów, ilość wstępnie uzgodniona - na razie układamy tylko i wyłącznie schody - reszta na wiosnę najprawdopodobniej razem z płotem i bramą wjazdową nie wiem jak ja jutro wstanę - bo chodzę jak na rzęsach - w zasadzie wstać i tak trzeba 5-6 na poranne karmienie - tyle że się już nie położę Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.08.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) zgodnie z planem krawężnik z boku schodów zakopane - zostały ustawione wszytskie w 1 lini po skosie zgodnie ze spadkiem schodów tak by stanowiły murek oporowy dla smieci np podczas zamiatania schodów - jednocześnie krawęzniki będą stanowiły bok małej rabatki na kwiatki lub zielsko między schodami a podjazdem do garażu ... - coś się wymyśli - temat na razie bliżej nieokreślony wieczorem muszę przeliczyć ile potrzeba kostki w jakim kolorze i jutro potwierdzamy zamówienie - dostawa jutro lub w piątek Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.08.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 z rewizytą piękny projekt, będę śledzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.08.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) dziękujemy i zapraszamy tak często jak się da zapomniałem napisać wczoraj - mamy już nadany nr porządkowy dla nieruchomości - teraz w ciągu 30 dni musi być on zamieszczony na domu trzeba pomyśleć nad czymś ładnym i niedrogim wczoraj też otrzymałem z PGE oświadczenie o wykonaniu przyłącza i odebrałem ten sam dokument z PGKiM dziś na 20 jestem umówiony z kierownikiem budowy - czas pomyśleć o zakończeniu budowy na papierze bank mnie ściga by dostarczyć im taki dokument zamówiony na jutro żwir do 3 nitki drenażu rozsączającego - jutro mam zamiar go wykonać tata naprawił część skarpy , teściu wczoraj coś na budowie robił - ale nie mam pojęcia co ... jutro też wiadomo będzie kiedy dojedzie kostka brukowa na schody - teoretycznie jest dostępna od reki Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 10.08.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Papierkowe sprawy wiadomo tez trzeba pocisnąć a te lubią się b. przeciagać. Zatem powoli dajesz do przodu i tak trzymać. Byle zdrowie i siły były. Jak tam córcia daje się we znaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.08.2012 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 jak ktoś ładnie powiedział : Śpi kochana, grzecznie, rodzicom nie daje się we znaki - a ja normalnie mógłbym w nią patrzeć jak w TV lub w ogień w kominku ... ale też i z rytmu budowlanego mnie wybija - wieczorem zamiast o 20 na budowę , obowiązkowe kąpanie, jedzenie etc choć dziś już zapowiedziałem że wszystko robimy w expresowym tempie i muszę od 20 do 23 coś na budowie popracować bo normalnie wszystko stanęło ... dziś od rana jakby mi ktoś 2-3 h ukradł .... miałem rano potwierdzić w składzie budowlanym który rodzaj żwiru maja mi przywieźć i transport miał być między 8 a 9 , dotarłem niestety dopiero ok 10 na ten skład ... wcześniej - bo ok 8 byłem z Andrzejem vel M.A.G. na innym składzie oglądnąć kostkę - bo ta którą chciałem ktoś wykupił i zostało mniej niż potrzebuje - finalnie wzięliśmy to co jest a dobiorę jak będą mieli dostawę za ok tydzień kostka została już dowieziona na budowę załatwiłem też części do połączenia mis z geberitem - niestety 1 kmp ok 50 zł a potrzebuję 3 - kilka miesięcy temu hydraulik dał mi je do ręki i kazał schować by nie zginęły - no to schowałem tak że znaleźć nie mogę finalnie na budowie byłem dziś max 2 h 30 min chyba omawiałem z teściem co jest do zrobienia , później zabrałem się za porządkowanie garażu , wyniosłem wszystkie resztki styropianu na poddasze do części nieużytkowych - gdzie zostanie on przyklejony do ścian z silki , posegregowałem płytki i wszystkie resztki My Way NOCE wyniosłem do łazienki na piętrze gdzie będziemy obkładać jeszcze wannę i półkę za wanną , uprzątnąłem wnękę pod schodami gdzie będę wieczorem układał płytki kurier właśnie dostarczył mi płytki - których brakło mi do górnej łazienki - może dziś , najpóźniej jutro je podocinam i ułożę - tak więc zgodnie z planem układanie płytek w tym tygodniu będzie na 90% definitywnie zakończone , na poniedziałek i wtorek pozostaje fugowanie w miejscu gdzie będzie układana kostka zdjęliśmy folię bombelkową a teściu styropian zaciągnął siatką i klejem - to miejsce jest w narożniku wewnętrznym domu pod okapem - nie ma obawy o wilgoć - to chyba najsuchsze miejsce jeśli chodzi o pionową izolację płyty fundamentowej kolejną rzeczą jaką dziś ma zająć się teściu jest pomalowanie spiżarki i fugowanie WC i/lub łazienki na górze na kolejny tydzień pozostaje definitywne zakończenie fugowania oraz malowanie na gotowo poddasza oraz klatki schodowej , oraz układanie kostki jak tylko kostka zostanie położona na 1 stopniu od góry (przy drzwiach wejściowych) będę mógł wstawić stoper ograniczający otwieranie drzwi i naprawić fragment elewacji w którym klamka od drzwi wybiła dziurę , koleją rzeczą będzie obrobienie na gotowo filara przed domem na jutro wieczór wstępnie zaplanowałem robienie generalnego porządku na poddaszu , jeśli czas pozwoli również na parterze - zobaczymy czy uda mi się pożyczyć odkurzacz przemysłowy - mój nawet jeśli bym chciał - nie wszędzie dostanie - chodzi mi tu o pomieszczenia nieużytkowe które chciałbym porządnie wysprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.08.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Szczęściarze Renata & Konrad Córy Wam już gratulowałem (sam mam tylko syna) ale byłem przez kilka dni nad Soliną i powiem tyle,że chciałbym tam mieszkać Normalnie byłem w szoku,że w Polsce mogą być tak piękne widoki i takie tereny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.08.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Artur - spokojnie - też się doczekasz kolejnego dziecka .... i oby była to córeczka ....nad Solinę mam od siebie pewnie ze 100 km ale u nas też ładna okolica http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=127756&d=1343403428 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=127758&d=1343403470 wczoraj późnym popołudniem został wykonany 3 dren do POŚ http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130493&d=1344678082 i lekko przysypany piachem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130503&d=1344678106dziś może mój tata jeszcze go zasypie na zero , w późniejszym czasie pozostają do wykonania 3 kominy wentylacyjne na końcu każdego drenu i obsypanie ich piachem wczoraj wieczorem zgodnie z zapowiedziami , lecz nieco później niż chciałem pojawiłem się na budowie by rozpocząć prace porządkowe na poddaszu posprzątałem 3/4 pokoju , dziś wieczorem c.d. podczas czyszczenia podłogi wyszły takie oto "kwiatki"http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130500&d=1344678093 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130499&d=1344678091dziury maja 1,5-2,5cm i głębokość ok 2,5-3 cm , jest ich 4 - najprawdopodobniej są skutkiem niewymieszania piachu z cementem , tragedii nie ma, zabetonuje się ... tak wyglądają wyprowadzone na gotowo narożniki we wnęce na szafę w pokoju na poddaszu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130498&d=1344678090 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130497&d=1344678088tu widać również otwory w ścianie - do obsadzenia 4 puszki i schowanie kabli w ścianie - do zrobienia w przyszłym tygodniu później już tylko malowanie a to już obrobiona ściana za wanną http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130496&d=1344678087 i płytki - chyba już pokazywałem wcześniej - tylko jakość zdjęcia była taka sobiehttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130495&d=1344678086jasiek ma do przyszłego poniedziałku zakończyć to z czym ja sobie nie za bardzo radzę ... czyli docinki pod kątem 45stopni dziś walczyłem z płytkami - te które przyszły kurierem - mimo że były bardzo dobrze zabezpieczone przez sprzedającego takimi grubymi tekturowymi kątownikami - zostały przez firmę kurierską uszkodzone w paczce było 4 na 7 płytek pękniętych - większość miała pójść na docinki, tragedii nie ma , ale braknie mi 2 całych płytek - bo z docinek może by i starczyło ilościowo - ale brzydko będzie wyglądało ponieważ zostało mi trochę kleju położyłem dziś pierwszą płytkę w spiżarce - w sumie będzie ich tam 4 -3 pełne 60x60 , jedna pójdzie na docinki może dziś wieczorem dokończę spiżarkę i zaległa jeszcze fotka zarysu schodów przed domem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=130502&d=1344678102 Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Konrad na ostatniej fotce dot. schodów przed domem widac asymetrie w ułozeniu krawęzników między prawą a lewą stroną . Będziesz poprawiać czy świadomie wybrałeś taką opcję. Edit: chodzi o ostatnie 3 schodki z lewej masz krawęzniki po skosie a z prawej schodkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.08.2012 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) celowo - pisałem o tym wcześniej - po lewej stronie będzie rabatka , jakieś kwiatki lub krzewy i ten krawężnik ma trzymać ziemię - z 2 strony normalne klasyczne schody - choć ostatni krawężnik po prawej stronie będzie podobnie jak po lewej stronie nieco wyżej po to by podtrzymywać ziemię - by nie było sytuacji że podczas deszczu wszystko będzie nam spływać na schody to są rzeczy które teraz widać i rzucają się w oczy - jak będzie z boku trawnik, jak zrobiony będzie podjazd i ta rabatka + brama i bramka - nikt na to nie będzie zwracał uwagi - ma być praktycznie ... Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.08.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Artur - spokojnie - też się doczekasz kolejnego dziecka .... i oby była to córeczka .... Za chwilę mogę być dziadkiem a Ty mi tu z takim tekstem (syn 17 lat) Teraz to prędzej wnusia niż córeczka (cyferki w nicku to mój rocznik ) nad Solinę mam od siebie pewnie ze 100 km ale u nas też ładna okolica Bardzo ładnie 100km to pikuś,ode mnie do Bukowca strzeliło 370km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts